AcasăPoliticaZiua Zero pentru Guvernul Orban. Când va fi dezbătută și votată moţiunea...

Ziua Zero pentru Guvernul Orban. Când va fi dezbătută și votată moţiunea de cenzură

guvernul orban

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi dezbătută şi votată luni în Parlament. Moţiunea, intitulată „Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată”, are 205 de semnături de la parlamentari și a fost citită săptămâna trecută, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri, printr-un mesaj pe Facebook, că Parlamentul se va reuni luni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban.

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina lui de Facebook.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului condus de liberalul Ludovic Orban urmează să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00, transmite Agerpres. Conducerea Legislativului, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, se vor întruni joi pentru a decide în privința votului.

PSD are deja o propunere de premier

PSD vrea un guvern tehnocrat până la alegerile parlamentare, dacă moțiunea de cenzură va trece, potrivit secretarului general al social-democraților, Paul Stănescu. Social democrații au deja numele premierului pe care îl va propune președintelui: este un fost membru al partidului, o personalitatea de stânga, din mediul economic

Orban amenință: „PNL nu va sta cu mâinile în sân”

Ludovic Orban a spus că moțiunea de cenzură „este un act de iresponsabilitate politică” și că PNL nu va sta cu mâinile în sân. Premierul preciza că poartă negocieri cu toți parlamentarii, „indiferent de culoarea lor politică”. Șeful Executivului este convins că „PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral”.

Guvernul a contestat moțiunea la CCR

Șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri, în numele Guvernului, o sesizare la Curtea Constituțională pentru un conflict între Parlament și Guvern. Executivul a contestat procedura și susține că o moțiune poate fi depusă doar în sesiunea ordinară, care începe la 1 septembrie. De asemenea, Executivul consideră că este neconstituțional ca o moțiune să fie depusă în sesiune extraordinară și să fie votată în sesiunea ordinară.

CCR a stabilit data de 1 septembrie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic, urmând să stabilească atunci data la care se va dezbate și se va lua o decizie.

author avatar
Andreea Vlad
124 afisari

1 COMENTARIU

  1. Parerea mea e ca nu trece din cauza de pandemie, cine conduce la pandemie? Si din cauza ca deputatii nu isi risca procentul inainte de alegeri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger