AcasăPoliticaZIUA VOTULUI. Se decide soarta moțiunii împotriva ministrului Ghinea

ZIUA VOTULUI. Se decide soarta moțiunii împotriva ministrului Ghinea

Ziua votului. Se decide soarta moțiunii împotriva ministrului Ghinea (sursa foto: Facebook/Cristian Ghinea)

La o zi după ce ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost în Parlament, pentru a-și susține cauza, în cadrul dezbaterii moțiunii simple care îl vizează, urmează să aibă loc procedura de vor. Se va întâmpla marți, 15 iunie.

Astfel, se va afla soarta acestei moțiuni simple inițiate de PSD, mai precis de 82 de deputați, și denumite „Cristian Ghinea, de la zero la abis!” – VEZI TEXTUL AICI.

Adresându-se deputaților, în ședința din prima zi a acestei săptămâni, în care s-a dat citire textului moțiunii și au avut loc dezbaterile, ministrul Ghinea i-a transmis un mesaj ironic liderului PSD.

Ghinea: Domnule Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii!

”Am citit textul moțiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din Comisiile de afaceri europene că ar fi bine să discutăm pe bune, serios, așezat, despre fondurile europene. Văd și azi (luni-n.n), aici, că n-am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii, că vă suspendă contul pentru fake news!”, a afirmat Ghinea, de la tribuna Parlamentului.

”Sunt cinci mari minciuni în această moțiune, pe care orice om din țara asta, oricine le putea verifica ușor din informații publice, trebuie doar să citiți”, a mai susținut ministrul Ghinea, înainte de a veni cu explicațiile pentru această concluzie.

Ce transmisese Ciolacu

Moțiunea simplă care îl vizează pe Ghinea a fost depusă pe 9 iunie. Două zile mai târziu, într-o replică dată ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene – VEZI AICI, Marcel Ciolacu făcuse referire la momentul votului. ”PS: Dacă parlamentarii PNL și UDMR nu votează moțiunea simplă pe care am depus-o împotriva lui Ghinea, atunci vor răspunde în solidar cu acest ministru ZERO care și-a dorit ca miliardele din PNRR să se ducă la firmele de consultanță și clienții săi politici!!!!”, scria la acel moment liderul PSD, pe Facebook.

De altfel, până să fie depusă această moțiune simplă la Parlament, liderul PSD anunța, într-o conferință, că social-democrații așteaptă răspunsuri de la ministrul Ghinea, cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). ”Vom depune moţiunea simplă împotriva domnului ministru Ghinea şi să fim foarte clari – pe PNRR. Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. (…) De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii (…)? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR, la capitolul granturi?”, a declarat Ciolacu, în ajunul depunerii moțiunii.

124 afisari

2 COMENTARII

  1. Cuvantarea lui Ghinea
    Domnule presedinte
    Cu picioarele inainte
    Vrem sa i scoatem la pensie
    Fara vreo subventie
    Iar eu cu duamna Monica
    Pe care o iubeste mamica
    Vom lupta far’oprire
    Ca in cei opt ani de zile
    Cat guwernerul nostru sade
    Sa i punem cu botu ‘ pe labe
    Sa i secatuim don’presedinte
    Pe toti cu picioarele ‘nainte!

    Sa i punem cu botu’ pe labe

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger