AcasăPoliticaZiua și ședința la Cotroceni. Cîțu și mai mulți miniștri PNL, chemați...

Ziua și ședința la Cotroceni. Cîțu și mai mulți miniștri PNL, chemați la discuții cu Iohannis

Ziua și ședința la Cotroceni. Cîțu și mai mulți miniștri PNL, chemați la discuții cu Iohannis

Șeful Guvernului urmează să ajungă pentru a doua zi consecutiv la Cotroceni, pentru a discuta cu președintele Iohannis.

De această dată, la întrevederea de vineri, programată să înceapă la ora 12, vor fi prezenți, alături de Florin Cîțu, mai mulți miniștri liberali. În total nouă șefi de ministere au fost convocați la discuțiile de la Cotroceni.

Este vorba despre ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. De asemenea, se vor afla la masa discuțiilor cu Klaus Iohannis și ministrul Muncii, Raluca Turcan, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, precum și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Rămâne de văzut dacă după această nouă rundă de discuții președintele va ieși la declarații.

Și joi a fost ședință la Cotroceni

Între timp, că amintim că în cursul după-amiezii de joi, Klaus Iohannis s-a aflat față în față cu premierul Cîțu, dar și cu mai mulți miniștri USR PLUS. La întrevederea din 7 ianuarie au fost chemați vicepremierul Dan Barna, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ministrul Justiției, Stelian Ion, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, precum și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și oficialul din fruntea Ministerului Cercetării, Ciprian Teleman.

De altfel, ministrul Teleman a dezvăluit, după întrunirea de la Cotroceni, ce s-a discutat în cadrul întâlnirii cu șeful statului. ”Am vorbit împreună despre prioritățile miniștrilor USR PLUS, iar președintele ne-a îndemnat să ne asumăm curajos reforme. Și vom face acest lucru!

Mai mult, nu doar că ne vom susține unul pe celălalt pentru îndeplinirea obiectivelor pe care coaliția de guvernare și le-a propus, dar ne bucurăm și de sprijinul președintelui Klaus Iohannis”, a scris, între altele, Ciprian Teleman, pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Cristina Stefan