AcasăPoliticaZiua moțiunii în Parlament. Orban nu mai are scăpare! Propunerea PSD pentru...

Ziua moțiunii în Parlament. Orban nu mai are scăpare! Propunerea PSD pentru postul de premier

marcel ciolacu

E ziua moțiunii în Parlament. PSD urmează să depună, astăzi, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor depune pe 17 august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că România este o „ţară în derivă„ şi cu un guvern cu „zero credibilitate”.

„Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, i-a transmis Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Orban, potrivit Agerpres. Ciolacu a susţinut că, după nouă luni de guvernare liberală, România este „o ţară în derivă”.

„Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic”, a declarat președintele interimar al PSD.

Moțiunea de cenzură se intitulează „Guvernul PNL – de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. „Este semnată de 202 parlamentari, tot grupul PSD”, a precizat Ciolacu.

Propunere de premier a PSD, după moțiune

Marcel Ciolacu spune că are numele viitorului premier, dar îl ține la secret. „PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”, a spus Ciolacu, care a refuzat să spună despre cine este vorba.

Acesta a menționat însă că președintele are atribuția de a desemna premierul. „Atribuția constituțională, după ce moțiunea va trece, e a președintelui României. Președintele desemnează o persoană pentru a face viitorul Guvern. Să treacă moțiunea și vom vedea”, a spus președintele interimar al PSD.

Victor Ponta e pesimist în privința moțiunii

Preşedintele Pro România a declarat la un post de televiziune că nu crede în şansele de reuşită în cazul moţiunii de cenzură pe care PSD o va depune astăzi în Parlament. „La moţiune se va întâmpla că nem tudom. Dacă domnul Iohannis a spus Jó napot kívánok PSD, eu voi spune că dacă UDMR votează cu PNL nu trece moţiunea. Să vedem atunci cum va fi io no pot kivanok PNL”, a spus Victor Ponta.

„După 27 (n.r. septembrie), din păcate, nu vom avea şcoli funcţionale, vom avea o presiune pe sistemul sanitar mai mare decât azi. Vom avea firmele româneşti în faliment pentru că s-au amânat taxele până pe 25 octombrie, dar nu are nimeni bani să le plătească pe 25 octombrie”, a menţionat preşedintele Pro România. „Domnul Orban sper să fie demis până atunci şi o să fie pus domnul Cîţu pe care o să-l fugărim prin Parlament să nu mai fugă din plen”, a încheiat Ponta.

author avatar
Andreea Vlad
755 afisari

9 COMENTARII

  1. Vad ca toata lumea il citeaza pe Ponya, Tariceanu este mare patriot, dar toata lumea uita ca ei sunt cei care au adus tara aici prin trimiterea PSD in opozitie. Ba, sa va fie rusine oportunistilor!

  2. Dacă PeeeSeeeDeee vrea să-i pună un cartof fierbinte în mâna lui KlauSS ar trebui să propună ca premier pe președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, sau pe Dâncu. Sunt tare curios care va fi reacția profesorașului de fizică la o astfel de propunere, dar și a fripturistului Rareș Bogdan.

  3. Escule , pe presedintele Academiei Romane l-ai intrebat daca este dispus sa se lase tarat intr-o asemenea mascarada ? Dancu nu este nici un cartof fierbinte , e o mingiuca de ping=pong aruncata dintr-o parte in alta a fileului , mai aveai sa-l pomenesti pe Patriarhul Daniel . Haleste prajitura govno invelita in stevie si uita de cartofi , iti canta si mai tare greierii in burta si iti creeaza disconfort . Panimaesi ?

  4. Lasa baietii mei cu ochi albastrii, ca pe Nea Sica il facem sef de terasa, ca tot le-a prelungit program, asa ca sa nu planga, ca se dezhidrateaza saracul de el.

  5. Apropo de baietii cu ochi albastri din primarii , cititi in Comisarul .ro , astazi , ora 10:52 : ” VIDEO – AU FALSIFICAT SEMNATURILE . ACESTI NENOROCITI AR TREBUI INCATUSATI AZI ! ACESTA ESTE PSD , OAMENI BUNI !” ” Alianta USR PLUS a sesizat Politia si DNA dupa aparitia unui filmulet IN CARE ANGAJATI AI PRIMARIEI SECTORULUI 5 FALSIFICA SEMNATURI PENTRU CANDIDATURILE PRIMARULUI SECTORULUI 5 , DANIEL FLOREA , SI PRIMARULUI GENERAL GABRIELA FIREA . Urmariti video de 8 minute , va cruciti si scuipati in san , asta e ciuma rosie in toata goliciunea si mizeria ei !

  6. CRIMA ORGANIZATA LA PRIMARIA SECTORULUI 5 . AK -24 , AZI , 17 AUGUST 2020 , ARTICOL DE VICTOR GHEJA : ” PANICA IN PSD . ” FABRICA DE SEMNATURI FALSE ” PENTRU GABRIELA FIREA AJUNGE LA DNA : ” O STRUCTURA DE CRIMA ORGANIZATA PREIA DATELE NOASTRE ” . URMARITI FILMULETUL VIDEO , ARE 9 MINUTE SI 20 DE SECUNDE , E PUSCARIE CURATA !

  7. Ce o sa le dea PSD cu motzunea pe la gurita PNL-ului, sa se bucure si ei de zama PSD-ista

    • Ce o sa-mi da navetistii de Rabnita cu motul zbarlit pe la gurita in boschetii de sub pasarela garii Tiraspol , sa ma bucur si io de zama stalinista , azi mi-am propus sa colectez doua borcane de laptisor de matca amstecat cu propolis , imi dispar cosurile de pe fata …..hihihihihihi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger