AcasăPoliticaZiua dezbaterii. Moțiunea care îl vizează pe ministrul Ghinea ajunge în atenția...

Ziua dezbaterii. Moțiunea care îl vizează pe ministrul Ghinea ajunge în atenția parlamentarilor

Ziua dezbaterii. Moțiunea care îl vizează pe ministrul Ghinea ajunge în atenția parlamentarilor (sursa foto: Facebook/Cristian Ghinea)

Moțiunea simplă inițiată de parlamentarii social-democrați la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene se va dezbate, luni, la Camera Deputaților.

Conform programului anunțat, procedura va avea loc în cadrul ședinței de luni a Camerei, începând cu ora 16. Moțiunea simplă, denumită de PSD ”Cristian Ghinea, de la zero la abis!” a fost inițiată de 82 de deputați (VEZI TEXTUL AICI) și depusă miercurea trecută, pe 9 iunie. Votul final asupra acestei moțiuni simple este programat pentru marți, 15 iunie.

Principala nemulțumire a social-democraților ține de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cu o zi înainte ca moțiunea simplă să fie depusă la Parlament, liderul principalei formațiuni de Opoziție, Marcel Ciolacu, spunea, într-o conferință de la sediul PSD, că social-democrații așteaptă răspunsuri de la ministrul Ghinea, cu privire la PNRR.

”Vom depune moţiunea simplă împotriva domnului ministru Ghinea şi să fim foarte clari – pe PNRR. Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. (…) De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii (…)? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR, la capitolul granturi?”, a declarat Ciolacu, la încheierea Consiliului Politic Național al formațiunii politice pe care o conduce.

Ulterior, Ciolacu făcuse referire la moțiunea simplă și după ce primise ”provocarea” din direcția ministrului Ghinea, pe fondul observațiilor venite de la Bruxelles, pe tema PNRR-ului (VEZI DETALII AICI și AICI).

Redăm în cele ce urmează, integral, replica dată de Ciolacu lui Ghinea, pe 11 iunie, via Facebook:

”Ghinea n-a convins pe nimeni cu inteligența sa, dar i-a zăpăcit pe toți cu tâmpeniile sale.
Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?! Când toată lumea îți spune că ești un dezastru național, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!

Cristian, Comisia Europeană a avut timp – în doar 4 ZILE! – să-ți citească PNRR-ul. Da, cel pe care tu l-ai trimis la Bruxelles. FĂRĂ SĂ-L CITEȘTI! Au citit și s-au crucit!
Cristian, nu ți-a fost rușine să ieși la televizor, acum două zile, și să minți nonșalant că totul e ok, deși știai foarte bine ce observații devastatoare ai primit de la Comisia Europeană??!

Cristian, TU ești un dezastru! ZERO! Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: PLEACĂ ACASĂ!!!!

PS: Dacă parlamentarii PNL și UDMR nu votează moțiunea simplă pe care am depus-o împotriva lui Ghinea, atunci vor răspunde în solidar cu acest ministru ZERO care și-a dorit ca miliardele din PNRR să se ducă la firmele de consultanță și clienții săi politici!!!!”.

Până să fie depusă această moțiune, și alți reprezentanți ai Guvernului Cîțu au dat ”testul” unei moțiuni simple depuse de PSD. Astfel de inițiative i-au vizat și pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, dar și pe Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger