AcasăPoliticaZi decisivă pentru PSD. Marcel Ciolacu îi bagă în ședință de urgență...

Zi decisivă pentru PSD. Marcel Ciolacu îi bagă în ședință de urgență pe greii partidului

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a convocat de urgență pe toți membrii Consiliului Politic Național, joi, la ora 11:00, la sediul central al formațiunii politice. Motivele acestei ședințe fulger sunt legate de alegerile locale ce vor avea loc pe data de 27 septembrie 2020. De fapt, temele dezbătute joi, vor fi promovate în sesiunea parlamentară care a început în această lună.

Cu toate că PNL a hotărât ca pensiile să fie majorate cu 14%, social-democrații nu renunță la prevederile programului prin care acestea să fie mărite cu 40% de la 1 septembrie.

PSD susține că acest lucru trebuie discutat la Comisiile de muncă și va trebui depus la rectificarea bugetară.

„PSD este minoritar în Parlament”

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai discutat pe această temă cu mai mulţi lideri de grup parlamentar.

„Am avut discuţii astăzi (marţi – n.r.) cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. (…) Sunt mai mulţi lideri, cred că o să anunţe domniile lor în ziua votului. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie – mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL – către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice’, a spus Ciolacu.

„Achiziţiile să se facă transparent”

El a adăugat că PSD a formulat acel amendament pentru că legile trebuie respectate.

„Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS spune acest lucru. (…) Nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă, vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, fiindcă ei nu se regăsesc în economie. (…) În ceea ce priveşte împrumuturile, noi plătim o dobândă de 4,74%, este cea mai mare dobândă plătită de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, împrumuturi cu dobândă zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singură condiţie: ca achiziţiile să se facă transparent. Vreau să vă spun că România nu a accesat un astfel de împrumut”, a afirmat Ciolacu.

Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară pe anul 2020 urmează să intre în dezbaterea plenului comun al Parlamentului săptămâna viitoare.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
363 afisari

2 COMENTARII

  1. Alta vrajeala de-a lui Ciolacu.Este evident ca acest om nu mai are credibilitate in propriu partid si nici increderea altor partide.Mimeaza ca lupta pentru popor dar in realitate e mai absurd decat unii liberali.Oamenii au incredere in PSD SI NU IN ciolacu.

  2. ciolancu e supusu regelui johannes,nu iese din cuvăntul lui.ciolacu a pus PSD la picioarele lui johannes,și a lui orban Ludovic! Nu are ce cauta acest ciolacu in fruntea PSD! Primul job a lu ciolacu l-a avut la vîrsta de 37 de ani!! Bacul l-a luat tot așa cu întîrziere pe la vreo 30ijjj de anișori. Practic ciolacu nu e nascut sa fie politician,nici el nici Dîncu,Grindeanu,Tudose,Ponta,etc. Olguța rușine ei ca gireaza pe ciolacu in fruntea PSD! Și tuturor celor ce l-au ales sa duca PSDu in cap la 20%!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger