AcasăPoliticaZelenski, un Gavrilo Princip disperat să împingă omenirea în cel de-Al Treilea...

Zelenski, un Gavrilo Princip disperat să împingă omenirea în cel de-Al Treilea Război Mondial!

„Nu știu cu ce arme se vor da luptele în Al Treilea Război Mondial, dar al Patrulea Război Mondial va fi cu bețe și pietre”, spunea Albert Einstein.

În mass-media din Statele Unite, există o atmosferă de isterie absolută când vine vorba de un război NATO – Rusia, cu cereri de escaladare a conflictului făcute fără cea mai mică preocupare pentru consecințe. Perspectiva unui război nuclear, privit de zeci de ani ca un cataclism care ar pune capăt civilizației pe Pământ, este azi dezbătută în talk-show-urile de weekend.

Volodimir Zelenski, acest Bobiță netalentat al Ucrainei, interpretează poate ultimul rol al său. Îl joacă pe Gavrilo Princip, studentul bosniac care în 1914 l-a asasinat pe Franz Ferdinand, moștenitorul tronului Austro-Ungariei, și a declanșat (pretext) Primul Război Mondial. De câteva zile încoace, Zelenski tot îndeamnă NATO să închidă cerul Ucrainei, deși știe că asta înseamnă ca avioanele de luptă ale aliaților să tragă în cele ale Federației Ruse.

Războiul ruso-ucrainean scapă rapid și periculos de sub control, ambele părți invocând inclusiv perspectiva folosirii bombelor atomice.

Hub NATO, spulberat lângă granița Poloniei

Istoria ne învață că, de multe ori, războaiele sunt inițiate fără ca militanții să înțeleagă unde conduc luptele. În Ucraina, în condițiile în care ambele părți suferă pierderi militare majore, logica escaladării începe să devină tot mai  periculoasă.

Pentru ruși, lucrurile sunt clare, războiul este împotriva NATO, ea fiind responsabilă cu mersul lucrurilor în Ucraina în ultimii ani.

Duminică, un atac cu rachete a nivelat o bază militară de antrenament la doar 25 km de granița cu Polonia. Acest hub fusese folosit de personalul NATO pentru a instrui forțele ucrainene. La numai câteva ore distanță, un jurnalist american, Brent Renaud, a fost ucis de forțele ruse în Irpin, districtul Kiev. Toate astea s-au petrecut la o zi distanță după ce ministrul adjunct de Externe rus Serghei Ryabkov a amenințat că Moscova va viza convoaiele de arme ale NATO care alimentează Ucraina.

Așadar, pe măsură ce luptele din Ucraina se prelungesc, America și NATO se implică tot mai mult într-un război proxy împotriva Rusiei. Peste 20 de țări, inclusiv majoritatea membrilor NATO, au trimis Ucrainei rachete, sisteme antiaeriene, aeronave, vehicule și alte arme. Iar Kievul raportează că 20.000 de luptători străini s-au alăturat deja pentru a lupta de partea sa împotriva Rusiei.

La Washington se vrea război

La Washington, acțiunile Administrației Biden sunt denunțate ca fiind insuficiente. Ambele partide ale establishmentului politic american vorbesc despre atacarea Federației Ruse! Recent, 40 de senatori republicani i-au cerut președintelui să trimită în Ucraina aeronavele poloneze MiG-29, acțiune despre care liderul de la Casa Albă Biden a atras atenția că ar putea provoca furia Kremlinului.

Războiul trebuie oprit, e clar, dar se vede treaba că Washingtonul are idei periculoase despre cum trebuie să facă acest lucru.

În ultimul său mesaj difuzat pe Internet, Volodimir Zelenski a insistat, din nou, pentru ca NATO să intre în război. Dar lumea „intelligence-ului” militar știe că impunerea unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei ar fi cea mai periculoasă mutare pe care americanii o pot face acum. Ar presupune ca avioanele de război ale NATO să patruleze deasupra teritoriului ucrainean, dar în raza de acțiune a Forțelor Aeriene Ruse. Mai mult, s-ar ajunge în situația ca avioanele NATO să doboare avioanele rusești care încalcă zona de interdicție aeriană, adică America ar ucide piloți ruși și, foarte probabil, ar fi pusă în situația de a bombarda inclusiv apărarea antiaeriană rusă de pe pământ rusesc!

Pentru toată lumea este clar că o zonă de interdicție aeriană ar pune America și Rusia în război una cu cealaltă. Dar numai Zelenski nu ține cont de asta, el are o misiune de dus la capăt și respectă scenariul primit. Drama oamenilor care s-au refugiat în România și Polonia (alți europeni „primitori” nu s-au grăbit să-și deschidă granițele) este sfâșietoare, însă NATO nu este responsabilă pentru securitatea Ucrainei! Ucraina nu este stat membru NATO! Obiectivul Alianței ar trebui să fie acela de a face invazia Rusiei atât de costisitoare (politic, militar și economic) încât Vladimir Putin să fie descurajat în a mai ataca pe cineva! Apărarea Kievului cu orice preț cade exclusiv în sarcina poporului ucrainean.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Nicholas Cezar
4.234 afisari

23 COMENTARII

    • ”Volodimir Zelenski a insistat, iar, pentru ca NATO să intervină în război.”
      Cu ce ocazie si pe vietile si banii cui?
      Sa nu navalim si noi acolo sa ne luam teritoriile care ne apartin.

    • religo religere – legatura
      Ucraina are teritorii romanesti in care a reprimat romanii. Iar la fantana alba, granicerii care executau oridnele lui Stalin si masacrau romani erau tot ucrainieni.

  1. „Fără ca combatanții”… Mai autor cacofonic, vezi regulile elementare de exprimare!
    Idioțenia tezelor susținute e în ton cu cacofonia exprimării: rușii sunt agresorii recunoscuți de o lume întreaga. 141 de state au condamnat la ONU invazia ruseasca. Rușii mai au ca aliați 4 (patru) state: Coreea de Nord, Siria, Bielorusia și Eritrea….

    • Bun daca Rusia este agresoare, America ce este in Iugoslavia, Vietnam, Libia, Irak, Afganistan, Somalia si putem continua pana maine….. ce sunt americanii? Daca rușii sunt agresori, ceilalți sunt criminali in serie. Cap ai, păcat ca iti lipsește creierul

      • In Vietnam, Libia si Irak evident tot agresoare evident, in Iugoslavia, Afganaistan si Somalia e discutabil. Dar aici discutia nu este dspre America ci despre Rusia care este ca intotdeauna un stat extrem de agresiv in cel mai crancen si comunist bolsevic stil cu putinta.

  2. Lu Zelenskiller nu-i pasă nici de poporul lui. Căci altfel nu i-ar trimite sa fie măcelăriți. Ok, înțeleg, încerci să opui rezistenta, dar când vezi că vine peste tine să îți măcelărească familia, mai lași de la tine.
    Deci daca nu-i pasa de ai lui, de cei-ar pasa că mor toți împrejur. După el, potopul.

  3. bun articol , imi renaste speranta ca aceasta noua cacealma incepe mult mai repede sa fie devoalata si inteleasa de oameni ,decat cealalta cu covidul .

  4. I auziti eutopeni de orice natie americanii vor razboi nuclear peste capetele voastre ca asa au ordine de la nom adica banosii omenirii dar dezaxati cu pionul jelenschi la mansa!!!

  5. Deci marele actor cere ajutor? Întreb, nu dau cu parul? Ca dupa antena3 si restul presei romanesti, actorul a învins singur toata armata rusa, a distrus mii de avioane si elicoptere, tancuri cu zecile de mii. Acum vrea război cu toata planeta in spate, cand singur a defrișat armata rusa? Întreb si eu pentru oile care halesc tot ce spune presa

  6. Vietnam, Somalia, Afganistan și toate celelalte exemple enumerate au fost razboaie civile. La care o parte în conflict a chemat un aliat extern ca să dea la cap celeilalte părți.
    141 de state la ONU condamnă fără ezitare agresiunea rusă. Trebuie să fi cel puțin cretin sa dai drept exemplu de urmat Coreea de Nord. Sau Siria.

  7. UN COMEDIANT ,UN CIRCAR ASA CUM A FOST ZELINSKY ,AZI ISI JOACA ROLUL FINAL, DESI NU SI-A INVATAT ROLUL DE PRESEDINTE ,I SE SUFLA DE ZOR -EXTINDE CONFLICTUL ,EXTINDE CONFLICTUL !,SA MOARA SI CAPRELE VECINILOR SI VECINII !,ASA VOM RAMANE DOAR NOI !!,CEI CARE AM SCAPAT DE RUSI. DIAVOLUL CONTINUA SA-L SPRIJINE SI SA-L INTARATE .

  8. Descreieratul ar face bine sa recunoasca independenta Donbasului si sa declare neutralitatea Ucrainei ca sa opreasca acest razboi care tinde sa se indrepte spre altceva mult mai grav.

  9. Nicolae Trandafir, Anonim, Un Roman, Solutie Simpla, Vlad, Nelu este foarte clar ca sunteti trolli rusi. Nici-un comentariu cat de cat logic. O intrebare puisori: Tito ar fi trebuit sa se predea germanilor? Hai sa vedem daca sunteti in stare de raspunsuri cat de cat inteligente.

  10. Mesaj pentru Zelenski ! Intoarce-te de la caile tale rele, fa pace si dreptate celor saraci si vei trai .
    Daca te vei intoarce de la caile tale rele si vei face pace eu voi fi cu tine si te voi salva, nimic rau nu ti se va intampla, eu voi fi cu tine ca sa te scap.

  11. Eu vad ca Putin e agresorul. Daca Rusia avea probleme cu minoritatea rusa trebuia de la bun inceput sa revendice teritoriile cu minoritati asa cum face si Ungaria. In 1992 Rusia odata cu nuclearele lua si teritoriile ca sa nu mai zicem ca din 47 si pana in 92 a tot avut timp sa rezolve ‘problema ucrainiana”.
    Cu adevarat invazia mongola a fost pedepsa lui Dumnezeu pentru pacatele rusilor. Pana la urma stramosii nostri au avut dreptate la Kalka.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger