AcasăPoliticaZelenski, marioneta SUA, ne-a luat și banii, și armele! Europa, despuiată în...

Zelenski, marioneta SUA, ne-a luat și banii, și armele! Europa, despuiată în numele „Slava Ucraina”

Văzându-l pe Volodimir Zelenski cum varsă lacrimi în timp ce se jeluiește la televizor, mai că-ți vine a-l crede pe acest actor ratat, dar preaslăvit de oficina americană, presa mainstream, aservită și oarbă. În realitate, Bobiță de la Kiev joacă un nou rol, doar că de data asta a fost distribuit în rol principal, iar misiunea primită – să secătuiască Europa, atenție, nu Rusia, de bani și arme!

Ni s-a spus că sancțiunile SUA vor falimenta Administrația Putin, dar, de fapt, ținta am fost noi, europenii – întreaga societate, de la contribuabilul de rând la factorul politic și, mai ales, economia UE! Am ajuns azi, în 2023, după un an de mini-război ruso-ucrainean, cu pantalonii în vine: industrie (cea germană, în primul rând), aproape că nu mai avem, depozitele de muniții sunt golite, puterea de cumpărare este mult scăzută, iar unitatea și încrederea, probabil definitiv pierdute.

Occidentul se laudă că a format un front unit pentru a susține principiile integrității teritoriale și suveranității naționale în Europa. Prețul plătit – mari sacrificii economice – a meritat, ni se transmite zilnic prin intermediul vuvuzelelor media de genul A3.

„Coaliția tancurilor”, propagandă ieftină pentru fraieri

Dar acest truism este cel puțin iluzoriu. În realitate, conflictul declanșat de Vladimir Putin a arătat că Vestului este mai degrabă izolat și disperat decât puternic și unit. La Summit-ul G20, „atlantiștii” n-au reușit să spargă frontul China-Rusia-India, arătând că forța Washingtonului e în scădere.

Puține lucruri surprind mai bine fragilitatea alianței occidentale decât chestiunea livrării Ucrainei de tancuri Leopard. Luni de zile, s-a crezut că Germania e singurul obstacol în calea înarmării Kievului cu două batalioane de tancuri de luptă. Olaf Scholz a cedat în ianuarie, sub presiunea Americii (e greu să stai drept și mândru când ai zeci de mii de soldați americani în țară la tine, de decenii încoace!).

Doar câteva săptămâni mai târziu, însă, „Coaliția tancurilor” a început să se destrame. Portugalia a anunțat că va trimite trei tancuri, Spania – șase, Norvegia – opt, iar Olanda, după ce a promis 18, și-a revizuit brusc oferta la zero! La fel și Danemarca, care nu va trimite în Ucraina niciunul dintre cele 44 de Leopard 2. Grecia, țara din UE care, după Germania, are cele mai multe tancuri, a refuzat să participe la această coaliție. Suedia, în schimb, a transmis că nu va trimite niciun tanc de luptă până ce nu devine membru NATO (un proces care ar putea dura mai mult decât mini-războiul din Ucraina). Finlanda va trimite trei Leopard, dar sunt vehicule de deminare, nu tancuri de luptă.

Alegerile electorale schimbă strategia

În Europa și Statele Unite vin ani dificili, cu alegeri electorale. Un procent mare de alegători germani se opune livrărilor de arme, nemții nu uită nici până azi ce-au pățit ultima dată când s-au „bătut” cu rușii. Iar în America, pe măsură ce Federal Reserve înăsprește politica monetară pentru a reduce inflația, procentul alegătorilor care se declară în favoarea ajutorului militar acordat Ucrainei a scăzut la sub 50%. Joe Biden (sau orice alt democrat va candida) nu-și va dori să intre în luptă, în 2024, împotriva lui Ron DeSantis sau Donald Trump promițând un sprijin nelimitat pentru Ucraina, în timp ce republicanii flutură nivelul de trai scăzut și costurile războiului, de ordinul zecilor de miliarde.

Ucraina folosește mult mai multe muniții, artilerie și rachete decât este capabilă să completeze baza industrială de apărare europeană. Situație similară și-n SUA, unde Pentagonul transmite zilnic Casei Albe că trebuie avută în vedere și păstrarea unor stocuri pentru posibile conflicte în Pacific, cu China (chestiunea Taiwan), sau în Orientul Mijlociu (cu Iran).

Nimeni nu pare dispus să piardă în câteva luni investițiile făcute timp de 20 de ani în industria de armament doar pentru a satisface nevoile militare ale Ucrainei.

Sancțiunile au întărit Rusia în loc s-o slăbească

Se vorbește atât de mult despre arme și politică, dar cum rămâne cu regimul de sancțiuni occidentale, fără precedent? Argumentul livrat nouă a fost că se urmărește încheierea războiului prin negarea mijloacelor Rusiei de a continua finanțarea înarmării trupelor, astfel încât Vladimir Putin să se simtă obligat să negocieze pacea. A funcționat?

Privind în urmă, după un an de lupte, vedem Kremlinul mai bogat decât era în februarie 2022. Să ne uităm la cifre: anul trecut, Fondul Monetar Internațional a prezis că PIB-ul rusesc se va micșora cu 8,5% (în 2022) și cu 2,3% în 2023. La rândul său, Casa Albă proiecta o scădere de la an la an a PIB-ului rus de 15%. În februarie 2023, FMI și-a revizuit prognoza pentru Rusia, acum e pe creștere economică de 0,3% (2023) și 2,1%, în 2024. Potrivit FMI, Federația Rusă va avea o creștere economică mai mare decât UE (doar zona euro) și Regatul Unit al Marii Britanii!

Ce s-a întâmplat, unde s-a greșit? Păi, în primele opt luni de conflict în Ucraina, datorită creșterii cu 250% a prețurilor la hidrocarburi, veniturile Rusiei din din exporturile de gaze au explodat. Până să intre în vigoare interdicția de a achiziționa gaze, țiței și cărbune de la Putin, liderul rus și-a umplut buzunarele cu euro, ca să zicem așa. Mai apoi, Rusia a penetrat piețele comerciale gri și negre din Orientul Mijlociu, Africa și Asia, continuând să vândă petrol în întreaga lume.

Azi, cu ajutorul Chinei, Rusia importă mai mulți semiconductori decât o făcea înainte de război.

Mai departe. Potrivit unui studiu elvețian care a compilat date obținute la final de 2022, procentul companiilor din UE și G7 care au vândut măcar una dintre filialele lor rusești este de doar 8,5%! Adică, 120 de companii occidentale dintr-un total de 1.400 au părăsit Rusia. Și mai adânc în problemă (căci, pentru propaganda mainstream, e o problemă!): mai puțin de 18% dintre firmele americane, doar 15% dintre companiile japoneze și 8% dintre cele europene au plecat din Rusia! În timp ce la televizor ni se vindeau gogoși cu retragerea McDonald’s, jucătorii grei din piață (industria energetică, auto, petrochimică samd) continuau și continuă și azi să deruleze afaceri în Federația Rusă!

Gambitul american a eșuat și, pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, în lume a apărut un bloc comercial non-Occidental fezabil. China, India, Rusia, Brazilia și Africa de Sud fac afaceri în monedele proprii, iar Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Iranul și alții dau târcoale acestui bloc, semnând deja parteneriate strategice și contracte de ordinul zecilor de miliarde.

Euforia din primăvara trecută, când Washingtonul promitea lumii că va pedepsi drastic Moscova pentru cutezanța de a intra cu trupe în Ucraina, a cedat locul eșecurilor și deziluziilor.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.787 afisari

90 COMENTARII

  1. ftutimortiisidumnezeiimatii de rusofil ! Ukraina lupta si pentru libertatea mea bai pui de muscal scarbos ! du-ti singur copiii la ftut in imperiul maro ! aici nu vrem nici rusi nici admiratorii muscalilor imputiti si violtori de copii !

    • Ușurel, tati, te-ai opărit la păsărică sau ce-ai? Nu-ți mai priește „narativul”, ciumete cu bărbiță? Scrii vorbe pe care nu le cunoști, puțică… „violtor”, auzi! Păi mătăluță nici n-ai idee cu ce se face aia, dar-mi-te s-o mai și scrii. Și de ce „de copii”? Ce-i cu obsesia asta pentru copii? Știi că în scris ne dăm pe față din subconștient, este? Nebunule, îți curge saliva pe bărbiță la copii, scârbă mică ce ești…
      Bă, prăpăditule, freacă-te la păsărică cu niște vaselină grafitată și fugi în noapte, poate s-o milostivi cineva și-o da cu camionul peste tine, degeaba ce ești… vai de capu’ tău, distrusule.

        • Ucrainienii tai turisti sa suga puula , tu si cu mata aveti meserie si sugi zilnic de zabalos

          • Io si mamuku o sugem zilnic din zabalos , uneori ne certam pe zburlitu …

    • Ia-ti pastilele de cap boss, ca ai inceput sa delirezi, pacat de tine ca esti baet tanar.

    • Înainte a fi așa de „revoltat„, pune măna pe carte. Cred ca ar trebui să începi cu cei 7 ani de acasă, cum se zice, să urmezi măcar ciclurile primare, și abia atunci o să poți să înțelegi ce se întâmplă. Iar după ce vei înțelege cu adevărat starea de lucruri, să-ți mai dai si părere. Părerologi ca tine sunt cu duiumul pe aici, și marea lor majoritate habar nu au despre ce este vorba, dar repetă în neștire lozincile sforăitoare ale unora, foarte tare interesaţi să le repeți vorbele, nu ideile, că acestea nu există. Când nu ai argumente, recurgi la măscării, dar acestea nu vor convinge pe nimeni că ai dreptate, dimpotrivă, dau cu flit. Cât despre Ucraina care „ se lupta pentru libertatea mea” se vede foarte clar ce fel de libertate ne-ar aștepta, dacă aceasta câștigă. Nu avem decât să vedem, lipsiți de prejudecăți, ce se întâmpla cu minoritatea românească din Ucraina, sau cu câtă „ înțelegere” tratează cazul Bâstroe, sau comportamentul ucrainenilor sosiți, ca refugiați, in Romania si pe aiurea, ca să nu amintesc multe situaţii mai mult decât triste, din istoria relațiilor dintre noi si ucraineni. Ca să nu mai amintesc despre trecutul fascist al celor care se declară „ democrați” azi, prin lagărele din Polonia.

    • tu ai vazut ce patesc romanii in ucraina? cum lupta jewlenski pentru libertatea ta? ala e un razboi civil intre rusii kieveni si rusii moscoviti.

    • Ajunge da fuga la clinica, au băgat do za 5 si tu stai pe național. Ma oaie Spa lata pe cre ier, proa sta pu la a fost la cu ru Lu ma ta. Te înțelegem ca iti e frica, normal ca la putin nu ai loc, ca nu halește sparții in bostan. La el alde tine din lgbtq sta la mititica…. Asa ca scuteste ne Piz da mică

        • Bheee bheee, bhaimiasi toata pu la in ma ta, ca in tine o umplu de ca ca. Ba bulanete spart, tactu si acum oftează cum de nu te a Av ort at ma ta, pi sa Mas pe tine de Av ort on

  2. Articol din „Konsomolskaia Pravda”, redat integral. Inclusiv cu greșelile de traducere. Să vă fie rușine pentru propagandă rusă, deșănțată, pe față pe care o faceți. Minciuni, înșirate ca perlele pe ață. Nu v-ar răbda pământul. Plecați dracului în Gulagul siberian.

        • Fai
          „solutie simpla”, ti-au taiat-o de mult timp?
          In afara sa te uiti la emisiuni „serioase” si „stiri adevarate” la TV care prezinta doar cu axiome propagandistce (daca sti ce sunt ) razboiul pe care l-au inceput americanii imediat dupa ’89, esti in stare sa citesti un articol si sa-l intelegi.
          genu’ matii de transexual retard

        • Te înțelegem soluție simpla, tu te arzi in bostanel, pizdulice mică. Numai ca pe aici nu vrea sa te fu ta nimeni si nici la mu ie sa iti dea

    • Ma Av ort on, ce nu pleci tu, dupa frății tai lgbtq, ce iti fac cu ru, zdrențe si ne scutesti pe noi de încă un bulanete spart

    • Oare cenzira din mas-media noastră , propaganda de pe tv , A1 ,A3 ,ProTv ce este . Despre Hiroshima , Nagasaki , Libia , Irak , Iugoslavia de ce nu se spune că au fost victimile SUA si nimeni nu a venit in ajutorul lor militar , logistic , umanitar . De ce nu s-au pus sechestre , sanctiuni SUA . Cum vor unii să vadă doar gunoiul din ochiul altora ? Ce argumente ai ? Sutele de mii de civili ( copii , familii UCISI fara nici o remuscare in 2 zile in Japonia ) , a mai fost vre-o tară pe pământ care a făcut asa ceva ? Spălati pe creier sunteti !

    • Vierme tăpălăbar, marș în poala lui tăpălabă, gunoi deviant progresist ce ești!

  3. PT. AJUNGE SI SOLUTIE SIMPLA DOI CACANARI IMPUTITI ,ARTICOL CORECT UNDE VEDETI VOI PROPAGANDA VAS RUGA SA/L PUPATI IN CUR PE ZELENCACARICI SI PE TOT NEAMUL LUI DIN CAUZA LOR AGRICULTORI VOR DA FALIMENT IAR NOI PLATIM.

    • Sunt troll de profesie , cred ca m-am c.cat pe mine si pute , am uitat sa-mi pun pampersul ….

  4. Ieri ce s-a comemorat masacrul de la Katyn unde au fost executati aprox. 20.000 de polonezi de catre rusi. Ordinul emis de NKVD a fost semnat la 5 martie 1940 de catre Nikita Hrușciov careai tarziu a fost ales si ca Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.

    • Tot pe 5 martie dar in 1953 a murit Stalin. Sa comemoreze si filorusii, poate asa mai cauta si ei pe google si afla cine a fost, un filorus roman habar nu are ce s-a intamplat in tara, nu in europa, nici macar acum 5 ani.

      • Băi istorie pe pâine, de ce nu spui tu și câți civili ruși (inclusiv femei și copii) a omorât prin spânzurare, împușcare sau incinerare glorioasa Armată Română în Crimeea pe timpul lui Antonescu? Asta așa, ca și comparație, vezi că e pe net corespondența dintre Antonescu și comandanții români din Crimeea, plus raportările cu civilii asasinați, dacă tot faci analogii cretine.
        Ce treabă are mă, Katyn sau Hrușciov cu orice se întâmplă acum, paraliticule cognitiv? V-a tâmpit „narativul”, rataților și inutililor.

        • Niciunul care sa nu fi fost partizan. Civili romani au omorat rusii de la invadarea Romaniei in 1940 pana in 1941 cand am eliberat-o si mai apoi din ’44 pana in …prezent
          si nu oricum ci in chinuri prin deportari fortate in siberia si tortura in sediile nkvd-ului. Fantana Alba iti zice ceva? I-au ingropat de vii ca inca se mai misca pamantul la cateva zile dupa masacru
          are foarte multa treaba Katynul cu Hrusciov ca sa se vada ce fel de conducatori au rusii si cum este rasplatit genocidul in rusia.

          • „Niciunul care sa nu fi fost partizan”. Partizani au fost pentru armatele ocupante, pentru ai lor autohtonii au fost luptatori pentru eliberare. Sau cei care lupta acum in zonele „ocupate” de rusi se numesc altfel. De fapt numai in Irak si Afganistan ocupantii i-au numit teroristi doar pentru ca numirea lor ca partizani avea conotatii istorice care nu le conveneau.

    • Pe atunci tov. Hruşciov era Prim-secretar al CC al PC al RSS Ucraina. P.S. Hruşciov nu a fost niciodată Secretar General al PCUS, a fost Prim Secretar al CC al PCUS. Asta pentru corectitudine

    • Ba azi v ati dat intalnire pe național? In alta parte ăștia sparți din lgbtq nu găsiți si voi? Va înțelegem doleanțele ca Rusu nu va halește sa va vadă epilati, rimelati si in fustițe. Si nici pu la nu va da la supt. Este normal sa va smulgeți bichinii de pe co aie ca sa nu nimeriți in fata tancului.

      • Pai in rusia e cea mai lgbt dintre toti. Camarazii tai au crapat in timp ce isi faceau felatie, vezi ca e filmarea pe net. I-au filmat din drona inainte sa le dea bomba. Si asta nu de ieri de azi. Sigismund von Herberstein scria in Moscoviticarum Commentarii ca la 1517 si 1526 atunci cand a fost el in rusia, homosexualitatea era prevalenta printre toate clasele sociale fapt confirmat la 1568 si de George Turberville.

      • stefan cel mare, in maretul tau imperiu maro (de la mirosul universal de kk care pluteste peste tot in muscalia nespalata), sunt cele mai multe fetite cu mustata…idi na hui

    • Masacrul de la fântână albă făcut de naziști lui banderas ucraineanul ,când îl comemorați koe

      • Și atunci de ce purtau uniformă sovietică și foloseau sediile NKVD pentru tortura? In 41 Bandera era in Germania la intruniri cu spionajul german pt infiintarea batalioanelor Roland si Privighetoarea. Nu comemoreaza nimeni criminalii genocidari nici pe ai kievenilor nici pe ai muscovitilor si cu siguranta nici pe ai ji danilor adica majoritatea comunistilor! MORI IN CHINURI nemernicule antiroman!

      • la Fantana Alba Romanii au fost masacrati de muscalii criminali URSS. Mars in Muscalia nespalatule

    • Despre Germania care ne dă povete si SUA de ce nu gasesti timp să ne prezinti punctul de vedere cu privire la atrocitătile facute , la inchisorle CIA din toată lumea , lucruri actuale ce se intâmplă acum sub ochii nostri . Hai să prezinti copii si femeile ucise in atacurile cu drone si considerati pagube colaterale datorită disfunctionalitătlor de comunicare . Incearcă să vezi realutatea . Incearcă să vezi in fiecare zi minciunile si fake news-urile create de SUA . Oare nu vezi că in state orice drogat cumpără o armă la colt de stradă si ucide copii , profesori in scoli . Asta vrem ? Asta-i ce ne dorim . LGBT , DROGURI , TRAFIC DE CARNE VIE , TRAFIC DE ORGANE , INARMARE , MINCIUNĂ , PARANOIA CĂ VECINUL MĂ POATE SĂ MĂ OMOARE . Si cate adevăruri nu sunt spuse . Doar mincinile invelite in retorică si prezentate ca noul adevăr primează . Gsndeste , analizează si hai să vedem cine este incendiatorul planetei , cine vrea să fie jandarmul si alege să ai coloană vertebrală .

      • facute de aceeasi comunisti care au instalat comunismul in Rusia si din care si Putin face parte

  5. Intrebarea este ce urmeaza, de acum si pana la sfarsit? Vor apasa amerlocii pe butonul nuclear? Vor baga romania, polonia, posibil toata europa de est in razboi? Nu cred ca o sa inghita galusca, si simplu sa mute teatrul din ucraina in taiwan

    • Nu va apăsa nimeni pe nimic. România va dispărea ca țară, noua Cortină de Fier va trece prin Carpați dinspre țările baltice, iar românii vor face fericiți toți bătrâneii austrieci, italieni sau spanioli atunci când le vor răzui căcuța de la fund pe cinci cenți pe oră plus o țuică.

      • „România va dispărea ca țară” Si asta ar fi neaparat un lucru rau? Pentru cine?
        „noua Cortină de Fier va trece prin Carpați dinspre țările baltice” asta ar fi neplacut
        „românii vor face fericiți toți bătrâneii ” nu chiar

    • „amerlocii” vor apasa tare de tot pe mata, poate nu mai kk alti muscali fara creier ca tine

  6. G4 kaka maka,a închis secțiunea de lături globalisti ,iar gusteri plătiți cu ziua de tapalabaru ai năvălit aici ,dar nu,i nimic îi așteptăm cu o pl în botic

    • Sunt Constantin Moldovean Tiraspol , m-am facut al dreacu de la varza , ma erijez in guru comentariilor in National si postez de pe malu stang al Nistrului . Pariez ca romanii iar o sa-mi umfle falcile si o sa-mi zdrentuiasca rozetu …

  7. În 1947 au fost valuri masive de arestări, tot în rândul partidelor istorice, ai căror membri erau consideraţi, ipso facto, „reacţionari” şi „fascişti”. La 14 iulie, pe micul aeroport Tămădău din Sud-Estul Bucureştilor au fost arestaţi câţiva membri marcanţi ai partidului principal de opoziţie (Naţional Ţărănesc) care încercaseră să se refugieze în Occident. Partidul a fost interzis prin lege, iar întreaga conducere, în frunte cu Iuliu Maniu, condamnată la închisoare pe viaţă, pentru „înaltă trădare”. Iuliu Maniu, Ion Mihalache, ca şi mii de membri ai partidului, aveau să moară în detenţie. Aceeaşi soartă au avut-o în anii următori liberalii şi social-democraţii. Pe de altă parte, la 15 mai 1948 au fost arestaţi câteva mii de membri ai „Frăţiilor de Cruce”, organizaţie naţionalistă de tineri, care se revendica de la „Garda de Fier”, desfiinţată în 1941. În acelaşi timp, au început procesele economice, în care erau incriminaţi pentru sabotaj numeroşi oameni de afaceri. S-au fabricat apoi procese fantomă de tip sovietic, în care erau amestecaţi de-a valma acuzaţi de provenienţă foarte deosebită, care – mulţi – nici nu se cunoşteau între ei: industriaşi, membri ai partidelor democratice, francmasoni, preoţi, studenţi, membrii ai fostei „Gărzi de Fier” sau oameni care aveau relaţii cu legaţiile occidentale, în aşa fel ca din complexitatea lotului să rezulte că sabotorii, legionarii şi spionii americani erau legaţi printr-un plan comun de subminare a regimului.

  8. În 1949, după ce majoritatea liderilor de opinie maturi au fost anihilaţi prin arestări, a urmat anihilarea tinerilor prin aşa-numitul „proces de reeducare” care a început la închisoarea Suceava, a continuat cu înverşunare la închisoarea din Piteşti şi ceva mai anemic la cea din Gherla. Până la o mie de tineri au fost umiliţi, forţaţi să-şi renege convingerile, familia, credinţele, să se maltrateze şi tortureze între ei, practic să-şi desfiinţeze propria personalitate. „Fenomenul Piteşti”, cum este foarte benign numit, a fost urmat de un proces al torţionarilor, soldat cu peste 20 de condamnări la moarte. Abia peste un an a avut loc un alt proces al securiştilor care s-a ocupat de instrumentarea acestora. Ei au fost condamnaţi la pedepse mici de închisoare şi au fost în scurt timp eliberaţi. Concluzia proceselor era că la Piteşti se urmărea, la cererea liderului legionar Horia Sima, care se afla în Occident, şi a „imperialiştilor americani”, compromiterea Securităţii. Asta a fost interpretarea oficială. În realitate, iniţiatorii erau într-adevăr nişte studenţi legionari, în frunte cu Eugen Turcanu, dar ei au acţionat, practic, tocmai încurajaţi de securişti şi nu la semnale din afară.

    • În realitate, iniţiatorii erau într-adevăr SECURISTII comunisti MAJORITAR EVREI nu cei cativa studenti legionari care s-au pus in slujba satanelor securiste!

  9. O operaţiune brutală, menită să decapiteze elita politică, a avut loc în noaptea de 5-6 mai 1950, când au fost arestaţi simultan în Bucureşti (sau în localităţile unde au fost găsiţi) şi duşi la Sighet în nişte convoaie speciale 90 de demnitari ai regimului numit „burghezo-moşieresc”. Erau miniştri din toate guvernele perioadei 1919-1945, majoritatea în vârstă (70,80 sau chiar 91 ani), ajungându-se chiar la unele personalităţi care au făcut parte din guvernul pro-comunist Petru Groza, cum au fost Gheorghe Tătărescu (însoţit de trei fraţi!), Bejan, Vântu, Roşculeţ, „tovarăşi de drum” din formaţiunile burgheze care acceptaseră să colaboreze cu comuniştii. În vechea închisoare din secolul al XIX-lea, situată chiar pe frontiera sovietică, acest prim lot a fost în timp completat cu alte câteva, pe măsură ce „colectarea” foştilor miniştri sau secretari de stat avea loc. Au urmat loturi cu câteva zeci de preoţi şi episcopi greco-catolici, care fuseseră ţinuţi până atunci în domiciliu forţat în nişte mănăstiri ortodoxe, apoi un lot de prelaţi romano-catolici, iar în august 1951 lotul Partidului Naţional Ţărănesc, care, după procesul din 1947, fusese încarcerat la Galaţi. (Interesant este cum au fost duşi Iuliu Maniu, Ion Mihalache şi ceilalţi de la Galaţi la Sighet, adică de pe o frontieră pe cealaltă frontieră sovietică, situată la antipozi.) Astfel, numărul celor deţinuţi în închisoarea Sighet a crescut la 180. Au murit 53, după datele pe care le avem. Au fost îngropaţi în gropi anonime, nu se ştie nici până astăzi exact unde. Se bănuieşte că în „Cimitirul Săracilor”, dar amestecaţi cu oamenii care nu aveau familie sau cu cei care mureau în azilul psihiatric sau în spitalul de boli cronice. Între timp au murit trei episcopi, câteva zeci de miniştri şi secretari de stat, octogenarii Iuliu Maniu şi Dinu Brătianu (preşedinţi ai Partidului Naţional Ţărănesc şi Partidului Naţional Liberal). Gheorghe Brătianu, mare istoric (Dinu Brătianu îl desemnase chiar ca succesor la conducerea partidului) a murit la 55 ani. Cei care nu au murit au fost duşi la Râmnicu Sărat, de asemenea o închisoare care avea linie cu ecartament dublu spre URSS. Acolo a murit după alţi zece ani Ion Mihalache, ajuns octogenar şi într-o stare ultimă de degradare a sănătăţii. Acolo a zăcut într-o stare de paralizie cronică eminentul diplomat Rădulescu-Pogoneanu, unul dintre artizanii actului de la 23 august 1944 (a plătit acel curaj cu 17 ani de închisoare. Dus în ultima clipă la spitalul-închisoare Văcăreşti, a murit acolo în detenţie.) Constantin Bebe Brătianu, secretarul general al Partidului Liberal, a fost însă eliberat cu puţin înainte de a muri; la un spital din Bucureşti. Aşa a fost şi cazul lui Constantin Titel Petrescu, liderul Partidului Social Democrat Independent, care contractase în închisoare o boală incurabilă; a murit la scurt timp după eliberare. Şi oameni foarte tineri, cum a fost de pildă (dau un singur exemplu) poetul Constant Tonegaru, arestat şi învinuit de spionaj pentru că distribuia pentru familiile sărace pachete pe care le primea din Belgia, prin Biserica Catolică; a murit după câteva săptămâni de „libertate”, la 33 ani.

  10. Respect pentru Nicholas Cezar unul dintre putinii oameni care au curaj sa mai spuna adevarul.

  11. Vedeti ca Bakhmutul pica in maxim 1 saptamana, asa ca cam prin 15 martie va baga dulapul si maciukanezul maidanez tradator in razboi, dragi romanasi !! Se vede clar ca asta vreau sa faca, deja foarte multi latrai cu bani din sholdova, de prin Iasi, Blatosani, Galati, Braila, si-au vandut ce au avut pe acolo, si cu banii rezultati si-au cumparat cate ceva prin Transilvania, sau multi chiar in Ungaria, in localitatile de langa granita, pe langa Debrecen, asta ca s anu va ia prin surprindere cand o sa auziti aceste stiri pe la postul nazist-globalist CNN, dar numai pe la vara, pan atunci e tinut la secret !! Astia, adica sekuricii vor sa inchida automat toata colonia esuata, ca nimeni sa nu poata fugi, numai ca, spre surpriza lor, atunci va incepe si marele razboi civil romano-roman, de data asta declarat !! Multi nemti si unguri deja si-au anuntat rudele din Ungaria sa fie pregatiti sa aiba locuri si pentru ei, ca incepe exodul de saptamana viitoare, dar totul va fi, asa pe furis, adica o vor sterge englezeste 🙂 Scapa numai care poate, bai zdreanta nazista de zdrelinski, bai kokainomanule din Kievul azovist-banderist, luna asta sigur vine si pe la tine ciuperkutza atomica, sa iti dea trezirea de dimineata, bai criminalule banderist ordinar !! Bai zdelinski, nu mai ai ce carne de tun sa mai bagi la inaintare, iar aia 20 de milioane de confrati de-ai tai care nu sunt niste jidani nazisti imputiti ca tine si gaska ta nazista de la Kiev, iti fac tot timpul cu mana, si mai ales, cu degetul mijlociu 🙂 Ha ha ha 🙂

  12. Sklava Kokaina, bai nazistule zdrelinski, sa faci un infarct cat mai repede de la atata tras de faina pe nas, nu ti-e rusine sa nu dai din marfa ta de cea mai buna calitate si la nazistii tai preferati in batalioanele naziste azov, cum sa faci as aceva, bai pakaliciule pitikot, nu uita sa pitikul ala de frankofon micron deja plange dupa tine, de mult timp nu v-ati mai tras-o, bai kurkubeistule ordinar, sa faci cancer si tu, si toata familia ta extinsa, si toate rudele tale de natie de criminali jidani si haholi ratati !! Sieg Heil, Sieg Heil, Kokaina Macht Frei 🙂

    • Fa Livioaie , iar te-ai sculat cu fasna-n sus ? Treci , fa , la cratita ca-ti bag pistolu zburlit in galci !

  13. FELICITARI PENTRU ARTICOL.IMPARTIAL…NESUBIECTIV SI PROFESIONIST SCRIS.FARA URMA DE PROPAGANDA UKROPO-NAZISTA (VEZI LATRINA 3 CNN..UM DIGI 24 SRI…ETC) SAU RUSNACA…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger