AcasăPoliticaZegrean și Iordache își dispută șefia Consiliului Legislativ. O funcție pe viață

Zegrean și Iordache își dispută șefia Consiliului Legislativ. O funcție pe viață

Augustin Zegrean aspiră la șefia Consiliului Legislativ (foto: observatorbn.ro)

Fostul număr 1 din cadrul Curții Constituționale a României (CCR) se alătură ex-ministrului Justiției, social-democratul Florin Iordache, în cursa pentru prima funcție din cadrul Consiliului Legislativ.

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a fost cel care a anunțat, marți, pe o rețea de socializare, că ”propunerea grupurilor parlamentare ale PNL, din Camera Deputatilor și Senat, pentru șefia Consiliului Legislativ este fostul presedinte a CCR, Augustin Zegrean!”.

Anterior, se aflase că la aceeași funcție aspiră și deputatul PSD Florin Iordache. De altfel, liberalii au reacționat în termeni tranșanți față de acest pas făcut de către fostul reprezentant al Guvernului Grindeanu. ”O altă candidatură pentru șefia Consiliului Legislativ este cea a lui Florin Iordache, autorul OUG 13, pentru salvarea corupților, în frunte cu Liviu Dragnea. Ordonanța 13 a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea acestuia din fruntea Ministerului Justiției. În Parlament, Florin Iordache a continuat asaltul asupra legilor justiției. Este un nou semn că PSD îi sprijină, în continuare, pentru a ocupa funcții cheie în stat, pe politicienii care au atacat justiția”, susțin liberalii într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a partidului condus de către premierul Ludovic Orban.

Ce este Consiliul Legislativ

E de precizat faptul că acest Consiliu Legislativ este un for consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii și ţine, practic, evidenţa oficială a legislaţiei României.

E important de avut în vedere faptul că prima funcție în cadrul Consiliului Legislativ este una pe viață. În sensul în care șefii acestui for nu au o limită de mandat şi nici nu există o procedură prin care să ajungă să fie revocaţi.