AcasăPoliticaZamfir dezvăluie „SECRETUL” acordului pe Schengen. Liberalii, acuzați că „se laudă cu...

Zamfir dezvăluie „SECRETUL” acordului pe Schengen. Liberalii, acuzați că „se laudă cu munca altora”

sursa foto: Daniel Catalin Zamfir/Facebook

Senatorul Daniel Zamfir vine cu o nouă postare pe tema Schengen, după recentele declarații făcute pe acest subiect de către miniștrii de Externe, Luminița Odobescu, și respectiv de Interne, liberalul Cătălin Predoiu. Social-democratul îi săgetează, vineri, 5 ianuarie, pe colegii de coaliție, de la PNL, acuzând că unii liberali au ales să schimbe tactica și „să se laude cu munca altora”.

Senatorul consideră că în „10 ani de mandat ai președintelui Iohannis nu s-a mișcat nimic pe Schengen”, dar dă de înțeles că în cele șase luni de când a preluat Marcel Ciolacu șefia Guvernului lucrurile s-au schimbat.

Deja Zamfir adusese în discuție încă din ziua precedentă vizita pe care a făcut-o premierul Ciolacu în SUA, și despre întâlnirea acestuia cu Anthony Blinken și Ronald Lauder, fost ambasador al SUA în Austria. El susține că acest demers a avut un impact decisiv asupra deblocării situației Schengen.

„În 10 ani de mandat ai președintelui Iohannis nu s-a mișcat nimic pe Schengen”

Senatorul Daniel a postat, vineri, 5 ianuarie, un mesaj pe Facebook, despre ceea ce numește a fi „secretul” acordului pe Schengen.

„Ce au înțeles unii liberali după eșecul asurzitor din 2022 pe Schengen?! Să schimbe tactica și să se laude cu munca altora!

În 10 ani de mandat ai președintelui Iohannis nu s-a mișcat nimic pe Schengen. ”Lobby-ul african” de tip hakuna matata nu poate băga România în Schengen.

În schimb, Germania, Spania, SUA, Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul European – DA! Plus Ronald Lauder”, a scris Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir: Acesta este ”secretul” acordului politic

Senatorul PSD spune că „liantul” l-a reprezentat premierul social-democrat Marcel Ciolacu.

„Și a existat în mod cert un liant pentru toate – premierul PSD!

În șase luni de mandat, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu toți liderii importanți și s-a bătut pentru cauza României ața cum trebuie să facă un om de stat aflat în fruntea Guvernului.

În plus, toate statele membre UE conduse de social-democrați au susținut direct și fără rezerve România.

Acesta este ”secretul” acordului politic care mai apoi a fost transpus la nivel tehnic de ministerele de resort. Adevărul poate fi scris, dar pentru unii liberali pare că e nevoie și de imagini. Le au mai jos!”, a conchis Zamfir, în postarea din 5 ianuarie. Mesajul său e însoțit de mai multe fotografii în care Ciolacu apare alături de mai mulți lideri europeni.

Zamfir: Deblocarea Schengen s-a realizat după vizita premierului Ciolacu în SUA

În primă fază, senatorul Zamfir postase joi seară târziu, 4 ianuarie, un mesaj pe aceeași rețea de socializare, referitor la ceea ce a numit „adevărul culiselor aderării la Schengen”.
Reacționând după ce a văzut, cu surprindere, la TV că se spunea că aderarea la Spațiul Schengen- naval și aerian- „se datorează în primul rând miniștrilor de externe și interne sub coordonarea lui Iohannis”, Daniel Zamfir a trecut „la taste” și și-a transmis punctul de vedere.

„Pe bune?? Categoric e un succes al guvernului României, dar să afirmi că premierul Ciolacu ” a fost și el pe acolo” când, de fapt, deblocarea Schengen s-a realizat după vizita premierului Ciolacu în SUA și întâlnirea acestuia cu Anthony Blinken și Ronald Lauder, fost ambasador al SUA în Austria și prieten cu Nehammer, e sub demnitatea celor care ocupă azi funcțiile de miniștrii de interne și externe”, a scris Zamfir, cu referire clară la Odobescu și Predoiu, chiar dacă nu le-a menționat numele negru pe alb.

Zamfir și-a încheiat postarea menționând că „nu în ultimul rând, ceilalți doi piloni decisivi au fost cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și premierul Spaniei, Pedro Sanchez, ambii apropiați ai lui Marcel Ciolacu în Partidul Socialiștilor Europeni”.

„Faptul că premierul Ciolacu a spus întotdeauna că este o reușită a României, nu a lui personal, e diferența între un om de stat și alții” – a concluzionat senatorul PSD.

author avatar
Andrei Coman
540 afisari

3 COMENTARII

  1. am vazut-o cateva minute la RT pe aceasta luminița , ceva mai jalnic si penibil e greu sa gasesti ! cateva banalitati de 2 lei , sefa diplomatiei romanesti , asa-i spunea RT , si tot noi ne miram ca sintem priviti de sus de toti .cat despre zamfir , nici el nu-i departe , un fel de bula .

  2. Daca publicati si cele 5 conditii agreate sa vedeti cum nu se mai lauda nimeni cu ”acordul” . Este vorba de TRADARE.

  3. SI NU ARE DREPTATE?ALTUL S-A PLIMBAT 9 ANI SI NU A FACUT NIMIC.IMI PARE RAU DE PR…STII CARE L-AU ALES IAR ACUM PLANG.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger