AcasăPoliticaVrea “Omul bolnav al Europei” să o doboare pe Giorgia Meloni?

Vrea “Omul bolnav al Europei” să o doboare pe Giorgia Meloni?

Îndrăzneala Germaniei este uluitoare

Se pregătește un complot pentru a o înlătura pe Giorgia Meloni din funcția de prim-ministru al Italiei și a o înlocui cu cineva mai pe placul stângii progresiste? Germania ar putea răspunde.

În presa europeană au apărut zvonuri potrivit cărora guvernul  Meloni se clatină,  „ar putea cădea și face loc unui guvern tehnocrat”.

În 2011, Mario Monti a format un astfel de guvern după demisia lui Silvio Berlusconi și și-a umplut cabinetul cu tehnocrați nealeși, ceea ce l-a determinat pe Berlusconi să îl acuze că „adoptă regulile de austeritate propuse de Germania”. Fostul comisar european a rezistat puțin peste un an în funcție înainte de a demisiona.

La un deceniu după ce Monti a fost parașutat la Roma, un alt îndrăgit al Bruxelles-ului a fost chemat să salveze Italia, de data aceasta economistul Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene între 2011 și 2019. El a plecat în 18 luni.

Meloni a fost într-o dispoziție combativă în timpul unui interviu acordat în weekend, când a fost întrebată despre sănătatea guvernului: “Cu siguranță nu va cădea din cauza unei conspirații”.

Zvonurile despre iminenta cădere a lui Meloni au făcut turul presei italiene de stânga timp de mai multe săptămâni, crescând în intensitate de la afluxul de 11.000 de migranți pe insula Lampedusa.

Progresiștii au subminat-o pe Meloni încă din prima zi de când a ajuns la putere, nu doar în Italia, ci în întreaga Europă, notează The Spectator. În iulie, Meloni și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, au semnat un acord de 860 de milioane de lire sterline cu Tunisia pentru a combate migrația ilegală pe Mediterana.

Elly Schlein, liderul Partidului Democrat de stânga din Italia, a declarat că acordul este „încă o încercare de externalizare a controlului la frontieră fără a ține cont de respectarea democrației și a drepturilor omului”.

La fel de indignat a fost și șeful diplomației UE responsabil cu afacerile externe, Josep Borrell, fost ministru socialist spaniol, care i-a transmis lui von der Leyen „neînțelegerea” sa față de acest acord.

Germania și Luxemburg au fost cei mai vehemenți opozanți ai acordului dintre cele 27 de state membre.

Meloni i-a scris săptămâna trecută o scrisoare furioasă cancelarului Olaf Scholz, în care își exprima „uimirea” că ministerul german de externe a contribuit recent cu 790.000 de euro la navele ONG-urilor germane care colectează migranți de pe coasta Africii de Nord și îi aruncă pe teritoriul italian.

Luna trecută, Germania a informat Italia că nu va mai accepta alți migranți în cadrul unui pact voluntar de solidaritate până la noi ordine. Franța a promis, de asemenea, că niciunul dintre cei 11.000 de migranți care au debarcat săptămâna trecută în Lampedusa nu va trece granițele sale.

Germania și Italia au intrat din nou în conflict săptămâna trecută, în timp ce statele UE au încercat fără succes să ajungă la un nou pact privind migranții. Verzii germani au cerut ca textul acordului final „să ofere garanții mai puternice privind drepturile omului pentru migranți”. Italia a refuzat să accepte formularea.

În timp ce UE se certa, Elon Musk a distribuit pe Twitter un videoclip în care critică navele ONG-urilor germane care colectează în prezent migranți în Mediterana și îi aduc în Italia.

“Este publicul german conștient de acest lucru?”, a întrebat Musk. „Da”, a răspuns guvernul de la Berlin. „Și se numește salvarea de vieți”.

Îndrăzneala Germaniei este uluitoare. Țara a fost descrisă recent ca fiind „Omul bolnav al Europei” din cauza declinului economic. Este, de asemenea, „Omul Sanctității Europei”, iar dacă Meloni ar fi căzut, nicio țară nu ar fi conspirat la dispariția ei atât de mult ca Germania.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
934 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu e de ras.
    Wagner are capacitatea sa aducă
    2 000 000 de africani in Italia si
    2.000 000 de venezucubani in Sua.
    Asta e rostul razboiului hibrid.
    Apoi tapul ispasitor Austria o sa ceara disparitia Shengan.
    De aci la disparitia Ue si fragul Otan mai e un pas de alti 2.000.000 migranti.
    Sunt o groaza de insule care pot fi locuibile, domnul Hitler nu era un om rau el vroia sa duca evreii din Euro in Madagascar sa inceapa acolo o viata noua lipsita de griji.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger