AcasăPoliticaVotul pentru numirea conducerii ASF, amânat în Parlament

Votul pentru numirea conducerii ASF, amânat în Parlament

(sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Se anunță o săptămână plină în Parlament. Aleșii neamului vor dezbate și, ulterior, supune la vot bugetul pe anul 2024. Bugetul pe anul viitor intră luni în dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate, votul final fiind programat pentru miercuri. Dar nu doar bugetul pe anul viitor se află, la acest început de săptămână, în atenția senatorilor și a deputaților.

Și asta având în vedere faptul că urmează să se aleagă noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Pentru prima funcție în cadrul ASF, cea de președinte al Autorității, favorit ar fi fostul ministrul al Economiei, Alexandru Petrescu (PSD).

Audieri în comisii

Însă rezultatul votului nu ar urma să se mai afle luni, cum se credea inițial. Și asta pentru că, potrivit gândul.ro, ședința plenului reunit al celor două camere pentru numirea conducerii ASF a fost amânată pentru o dată ulterioară, a decis Biroul Permanent Reunit.

Chiar și așa, au loc dezbaterile din Comisiile de specialitate reunite. Audierile au început. Astfel că Maria Gabriela Horga (PNL) este audiată pentru funcția de vicepreședinte ASF, iar Mircea Oancea și Cătălin Mancaș pentru funcția de membru în cadrul instituției.

În primă fază se știa că de la ora 15:30 fusese programată să înceapă ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, în cadrul căreia ar fi urmat să se supună la vot, cu buletine de vot secrete, noua conducere ASF.

author avatar
Andrei Coman
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger