AcasăPoliticaPoziția USR PLUS față de moțiunea PSD. Dacian Cioloș, anunț categoric: „E...

Poziția USR PLUS față de moțiunea PSD. Dacian Cioloș, anunț categoric: „E terminat!” – VIDEO

Votează USR PLUS moțiunea PSD? Cioloș, nemilos cu Florin Cîțu: E terminat ca premier - VIDEO (sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)

Guvernul condus de Florin Cîțu e vizat nu de una, ci de două moțiuni de cenzură, cea mai recentă fiind a social-democraților, pentru care s-a stabilit deja și calendarul, aflându-se că va ajunge să fie supusă dezbaterii și votului în cursul săptămânii viitoare.

În tot acest timp, și cei de la USR PLUS și AUR au o moțiune depusă în Parlament, care a fost deja citită, săptămânile trecute, iar marți s-a aflat ce a decis Curtea Constituțională cu privire la sesizarea venită de la vârful Guvernului, pe marginea demersului susținut de cele două formațiuni politice – VEZI AICI.

În acest context, actualul co-președinte al USR PLUS – și câștigător al primului tur al alegerilor interne, în fața lui Dan Barna – a dat de înțeles că formațiunea în fruntea căreia se află ar fi gata să voteze orice moțiune anti-Cîțu, inclusiv pe cea de la PSD.

”Prima moțiune care vine trebuie tranșată, ca să știm de unde plecăm. (…) Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu, care din punctul nostru de vedere e terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate, pune condiții. (…) Îi reamintesc premierului Cîțu și PNL-ului că nu au câștigat alegerile cu un procent care să le permită să invite sau nu partide la guvernare”, a declarat Dacian Ciolos, marți seară, la postul B1 TV.

Cioloș: Există o posibilitate să nu votăm moțiunea

Liderul USR PLUS a subliniat, însă, un aspect, ca replică la un anunț recent venit din direcția PNL-ului. ”Există o posibilitate să nu votăm moțiunea (…) – PNL-ul să-i retragă sprijinul politic premierului Cîțu și să propună un premier capabil să formeze un guvern de coaliție, care să aibă încrederea partenerilor”, a afirmat Cioloș.

În cursul zilei de marți, noul lider al liberalilor, Florin Cîțu, făcuse referire la discuțiile privind refacerea coaliției, dar le transmisese un mesaj clar celor de la USR PLUS, în contextul moțiunii recent depuse de PSD.

”PNL este un partid responsabil, un partid care şi-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă şi nu dă înapoi. PNL rămâne ferm în spatele preşedintelui şi premierului. Îi aşteptăm pe partenerii de la USR să vină şi să discutăm şi să mergem cu această coaliţie mai departe. Dar vom trage o linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moţiune de cenzură alături de PSD sau AUR.

În acel moment, PNL nu va mai negocia cu cei de la USR. Rămânem deschişi colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moţiune împotriva Guvernului”, a transmis Cîțu, citat pe pagina de Facebook a PNL-ului.

678 afisari

3 COMENTARII

  1. Opozitia se pregàteste de suspendarea Presedintelui ! S- terminat cu ciuma rosie , nu maieste nici rosie , nicici ciumà ! Cancelarul Germaniei apartine Partidului Social Democrat German ! Din Familia Partidelor Socialiste Europene ! Din care face parte si Partidul Social Democrat Român . Presedintele Iohannis si toti cei din jurul lui au strigat acuzator , „ciuma rosie” L-au linsat pe public pe LiviuDragne în timp ce Guvernul Meu a împrumutat sume exorbitante fàrà sà exolice unde au ajuns acesti bani !
    PSD este cel mai mare partid social democrat din Europa ! Cu noul cancelar Social democrat , pe unde scot mâneca Primul Ministru Cîtu si Presedintele Iohannis ,? Domnul Cîtu care se crede providential si de neînlocuit,care-si acuzà fostii prteneri de hotie si fals în acte publice ?
    Si Domnul Presedinte care încalcà frecvent Constitutia si pleacà la New York într-o navà superluxoasà cu oprire la Sibiu ? Unde s-a mai pomenit ?
    Si care , de la New York îl asigura pe Florin Cîtu cà n-are nici un motiv sà se nelinisteascà privind viitorul lui si al Guvenului Meu ?
    O sà-i spinà noului Cancelar al Germniei cà apartine Ciumei Rosii ?
    El care a refuzat sà debatà la alegeri prezidentiale cu un candidata al PSD?
    Un candidat al Ciumei Rosii ?

  2. Băi omul de la MISA si sustinatorul poponarilor lumii, du-te mă la nevastă-ta si fă-i cinste cu un pipi á la Bivolaru ca să nu mai zic si altele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger