AcasăPoliticaVor crede alegătorii americani că le va fi mai bine cu Biden?

Vor crede alegătorii americani că le va fi mai bine cu Biden?

Bidenomics nu pare un vis american

Joe Biden a încercat să explice fraza cu care speră să dea startul la candidatura sa pentru realegerea de anul viitor: „Oameni buni, Bidenomics este doar un alt mod de a spune visul american”.

Dar președintele SUA este în urmă în sondaje și se află sub o presiune tot mai mare în cadrul partidului său. În weekend, David Axelrod, care a fost strategul șef al campaniilor prezidențiale ale lui Barack Obama, a sugerat că ar putea să nu fie „înțelept” ca Biden să candideze chiar și în 2024, în parte din cauza vârstei sale.

Cu toate acestea, Biden continuă să facă presiuni pentru o candidatură la realegere și pariază totul pe proiectul său economic personal, relatează Financial Times.  În ultimele luni, el a adoptat termenul Bidenomics pentru a-și promova ambițioasa agendă, care se bazează pe investiții publice în valoare de mii de miliarde de dolari, pe un accent pe lucrătorii cu venituri medii și pe o abordare agresivă a politicii de concurență.

O nouă campanie publicitară de 25 de milioane de dolari în statele cheie de bătălie electorală încearcă să facă să se înțeleagă acest lucru. Misiune grea: în mod îngrijorător pentru Biden și pentru partidul său democrat, alegătorii rămân în mare parte pesimiști în ceea ce privește economia americană – și dau vina în mod direct pe președinte.

Chiar dacă SUA se descurcă mai bine decât majoritatea economiilor dezvoltate, americanii obișnuiți nu au aceeași părere despre nivelul lor de trai.

Prin urmare, Biden rămâne vulnerabil la atacurile republicanilor, care îl acuză neîncetat că îi lasă pe americani într-o situație mai proastă. Pentru ei, Bidenomics este sinonimă cu un șoc acut al prețurilor la alimente și la alte necesități zilnice, deoarece inflația rămâne la un nivel istoric ridicat după pandemie.

„Bidenomics a făcut ca totul să fie mai scump pentru fermieri”, a declarat Comitetul Național Republican. „Pe măsură ce costul terenurilor agricole și al motorinei continuă să crească, politicile lui Biden îi strivesc pe cei care hrănesc America”.

Sondajele de opinie sugerează că atacurile funcționează – punându-l pe președinte pe un teren politic șubred în perspectiva unui an electoral.

Un sondaj realizat luna trecută de Associated Press și Universitatea din Chicago a arătat că trei din patru adulți americani descriu economia națională ca fiind slabă. Aproximativ două treimi au declarat că cheltuielile gospodăriei lor au crescut în ultimul an.

Cel mai îngrijorător pentru Biden, un sondaj New York Times/Siena, publicat în această săptămână, a constatat că doar 19% dintre alegătorii din statele de luptă care probabil vor determina rezultatul alegerilor prezidențiale de anul viitor – Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania și Wisconsin – au declarat că condițiile economice sunt „bune” sau „excelente”.

Doar 37 la sută dintre cei din statele “swing” au declarat că au încredere în Biden în detrimentul probabilului său adversar republican, Donald Trump, pentru a face o treabă mai bună în domeniul economiei.

„Nu prea înțeleg de unde vrea să vină  toată chestia cu Bidenomics”, spune Rhonda Gurney, proprietara unui magazin din Sunapee, New Hampshire, a cărei mică afacere este îngreunată de costurile mai mari de transport și energie. „Care sunt politicile la care se face referire?

author avatar
Radu Jacotă Redactor
251 afisari

2 COMENTARII

    • Aktual 24 . ro , 8 Noiembrie 2023 , articol de Gabriel Tudor : ” TRUMP ADUCE GHINION …………………………………………………………………………………… ” – Sursa : HUFFINGTON POST .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger