AcasăPoliticaVor avea, până la urmă, inspectorii de la ANAF pistoale? Ciolacu: „În...

Vor avea, până la urmă, inspectorii de la ANAF pistoale? Ciolacu: „În ce tragi, după camioane?! Eşti John Wayne?” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Vor purta inspectorii de la ANAF arme în timpul controalelor? Recentele declarații ale ministrului Finanțelor pe această temă au fost urmate de o reacție categorică din partea șefului Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu a spus cât se poate de clar cum vor sta lucrurile. Răspunzând, practic, nedumeririlor multora, care s-au întrebat dacă inspectorii ANAF vor ajunge să poarte pistoale în timpul acțiunilor de control.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, 28 februarie, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale. Și că în cazul în care e nevoie, aceștia pot cere suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul pentru acţiunile de control.

Şeful Guvernului a fost întrebat, la România TV, dacă angajaţii ANAF vor purta „pistol la cingătoare”.

„E o prostie. Este o prostie şi rămâne o prostie. Am discutat şi astăzi în şedinţa de Guvern, dacă te duci într-un control undeva ceri suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul de Interne”, a răspuns premierul Ciolacu.

„În ce tragi, după camioane?! Eşti John Wayne?”

Șeful Guvernului a mai spus că există o prevedere legislativă legată de dotarea cu arme de când s-a înfiinţat ANAF, dar „astăzi s-a descoperit această tâmpenie”.

„Cineva de la ANAF şi-a dorit să aibă pistol. Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suportul de la Jandarmerie şi de la MAI. În ce tragi, după camioane?! Eşti John Wayne?”, a mai afirmat Ciolacu, citat de Agerpres.

John Wayne a fost un celebru actor american, cunoscut pentru că a fost vedetă a nenumărate western-uri.

Ce spusese recent ministrul Boloș: „Nu discutăm de o decizie pe care o luăm de îndată”

Reacția premierului a venit după o serie de declarații făcute recent de către șeful de la Ministerul Finanțelor.

Marcel Boloş a declarat, luni, că inspectorii ANAF vor fi înarmaţi pentru a putea face faţă provocărilor din timpul misiunilor, amintește sursa citată.

Ministrul a explicat în ce context ar avea nevoie un inspector antifraudă să poarte armă. „În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activităţi economice ilicite, atunci se pot produce anumite situaţii neplăcute care pot duce şi la utilizarea… Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă”, a afirmat Boloş.

Întrebat dacă inspectorii antifraudă fiscală ştiu să folosească o armă, ministrul Boloş a precizat că decizia privind militarizarea Direcţiei Antifraudă Fiscală este una care va fi implementată în timp şi nu de îndată.

„Nu discutăm de o decizie pe care o luăm de îndată, este o decizie pe care o implementăm în timp şi pe care, împreună cu sprijinul MAI, urmează să o punem la punct, ei fiind cei care eliberează certificatul de port-armă. Şi, din acest punct de vedere, credem că lucrurile trebuie să se aşeze într-o normalitate”, a mai declarat Marcel Boloş.

author avatar
Andrei Coman
265 afisari

4 COMENTARII

  1. Taranul de Bolos a luat ideia tampita cu pistoalele de la Guardia di Finanza italiana care are in dotare pistoale Beretta 85BB Cheetah si pistoale mitraliera Beretta PM 12S. La ce le-or folosi si alora mitralierele alea ? Probabil impotriva mafiotilor, la noi nu-i nevoie impotriva manelistilor.

  2. Pierd politistii pistoalele, d-apai astia, unii mai stau prin restaurante, ca doar nu e disciplina militara ca la jandarmi…