AcasăPoliticaUPDATE. Volodimir Zelenski, în România. Președintele ucrainean a ajuns la Cotroceni

UPDATE. Volodimir Zelenski, în România. Președintele ucrainean a ajuns la Cotroceni

sursa foto: captură video

Președintele ucrainean a ajuns, marți, în România, unde se află într-o vizită oficială. Liderul de la Kiev Volodimir Zelenski urmează să aibă, în cursul zilei, întrevederi cu Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu.

UPDATE: Președintele ucrainean a ajuns la Cotroceni, unde a fost întâmpinat de către Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat vor avea discuții, iar la finalul convorbirilor vor ieși în fața presei, pentru declarații de presă comune.

sursa foto: captură video


UPDATE: Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, l-a întâmpinat la aeroport pe preşedintele ucrainean, șefa MAE postând şi o fotografie pe aceeași rețea de socializare.

sursa foto: X(Twitter)/Luminita Odobescu

Poza este însoțită de un mesaj în care ministrul îi urează „bun venit în România” preşedintelui Zelenski.


Zelenski a anunțat, într-o postare pe rețeaua de socializare X (Twitter), că a ajuns la București.

Liderul de la Kiev, discuții cu Iohannis

Liderul de la Kiev urmează să ajungă la Cotroceni, unde, conform agendei anunțate public de Administrația Prezidențială, va fi primit de către Klaus Iohannis, la ora 13. Cei doi președinți vor avea convorbiri tête-à-tête și convorbiri oficiale, urmate de declarații de presă comune.

„Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marți, 10 octombrie 2023, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului statului român.

Vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiționat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări, precum și caracterul special al relației bilaterale dintre România și Ucraina, potențialul acesteia și necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor și a temelor de interes comun”, s-a transmis, între altele, de la Cotroceni, într-un comunicat de presă.

Ulterior prezenței sale la Cotroceni, Zelenski va ajunge la Palatul Victoria – sediul Guvernului. Acolo unde, conform programului oficial anunțat de Guvern, va fi primit de către premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului român va avea o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, începând cu ora 17:40.

author avatar
Andrei Coman
215 afisari

6 COMENTARII

  1. Vai de capul lui de ceampaliu, vine la o vizita oficiala imbracat precum carutasii la targul de vite.

  2. A fugit ca un las cu coada intre picioare la Cotroceni, sa ii ofere Mutulica niste sprijin neconditionat, ca a ramas nevasta-sa fara bani de bijuterii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger