AcasăPoliticaVoiculescu, încolțit din toate părțile! Și Rafila se arată nemilos cu ministrul...

Voiculescu, încolțit din toate părțile! Și Rafila se arată nemilos cu ministrul Sănătății

Vlad VoiculescuVoiculescu, încolțit din toate părțile! Și Rafila se arată nemilos cu ministrul Sănătății / foto: Digi 24

Vlad Voiculescu face greșeală după greșeală! Ministrul Sănătății și-a atras antipatii din toate direcțiile, pentru proasta gestionare a crizei sanitare. Recent, și profesorul Alexandru Rafila a lansat un atac nemilos la adresa lui.

Reprezentantul României la OMS a vorbit despre criza locurilor din secțiile ATI. Acesta critică lipsa măsurilor de siguranță, în ciuda faptului că această criză a paturilor a fost premeditată, iar ministrul Sănătății știa din timp ce urmează să se întâmple.

Premierul Florin Cîțu a tras un semnal de alarmă, marți, cu privire la scăderea numărului de paturi de la terapie intensivă, susținând că această problemă a apărut din cauza managerilor de spitale și nu din cauza resurselor. Florin Cîțu i-a solicitat lui Vlad Voiculescu să vină cu soluții pentru a completa aceste goluri.

Cîțu, susținut de Rafila

În acest context, profesorul Alexandru Rafila a susținut cele spuse de premier, arătând cu degetul spre lipsa de implicare a Ministerului Sănătății.

„Înclin să cred mai degrabă primul ministru decât ministrul Sănătăţii în momentul de faţă. La Ministerul Sănătății e brambureala totală. Noi tot discutăm de câteva luni că s-ar putea să crească numărul de cazuri şi că trebuie să vedem cu ce resurse abordăm această situaţie şi nu se întâmplă nimic”, a afirmat profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

Specialistul a subliniat importanța secțiilor de COVID și non-COVID în toate spitalele din țară, deoarece, în acest moment, sistemul medical se află într-o criză majoră generată de creșterea explozivă a îmbolnăvirilor.

„Nu paturile tratează pacienții”

Alexandru Rafila a insistat asupra faptului că pacienții au nevoie în primul rând de medici care să se ocupe de ei, iar cea mai bună soluție este crearea unor secții de COVID în toate spitalele.

„Am rămas cantonaţi în aceeaşi paradigma cu spitalele COVID şi non-COVID. Spitalele COVID nu reuşesc să trateze pacienţii cu alte patologii, în loc să meargă pe această idee pe care au îmbrăţişat-o toţi. În toate spitalele publice se organizează zone pentru tratarea pacienţilor COVID şi zone separate pentru tratarea pacienţilor non-COVID. Şi nici nu mai există o presiune pe personalul medical pentru că s-au vaccinat. Nu paturile tratează pacienţii, ci medicii”, a mai spus Alexandru Rafila.

author avatar
Andreea Vlad
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger