AcasăPoliticaVlad Voiculescu, război total cu premierul. Ministrul demis de la Sănătate lansează...

Vlad Voiculescu, război total cu premierul. Ministrul demis de la Sănătate lansează un nou atac

Vlad VoiculescuVlad Voiculescu, război total cu premierul. Ministrul demis de la Sănătate lansează un nou atac

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, spune că discuția despre constituirea grupului de lucru pentru verificarea raportării deceselor de Covid este „ridicolă” și că premierul Florin Cîțu a fost informat despre înființarea acestui grup de lucru.

„Mai întâi că e ridicolă toată discuţia. Când cineva semnalează o problemă gravă, de interes public, cum ar fi numărul deceselor de Covid-19, asta este tema şi la ani distanţă ca importanţă e că s-a făcut un grup de lucru şi că acest grup de lucru n-a apucat să funcţioneze, respectiv n-a apucat să constate care este dimensiunea problemei”, a afirmat Vlad Voiculescu la Prima TV.

Potrivit acestuia, prim-ministrul a fost informat printr-o scrisoare clasificată, transmisă la Guvern, pentru care există şi semnătură de primire. Voiculescu a adăugat că acest grup de lucru nu a putut funcţiona, în condiţiile în care patru din cei cinci membri au plecat din minister odată cu demiterea ministrului.

„E incredibil că premierul vrea să vorbească despre asta, dar decizia există şi are un număr şi este la cabinetul secretarului de stat şi informarea care aducea la cunoştinţă premierului că există această problemă, ceea ce oricum am făcut şi eu în conferinţă de presă vineri, asta e ceva ce nu poate fi pus la îndoială. (…) Ceea ce aş vrea să spun e cât de ridicolă este toată discuţia despre lucrurile astea două şi cât de ridicol este că premierul vorbeşte fără să fie în cunoştinţă de cauză despre cele două chestiuni minore. Chestiunea majoră, care ar fi trebui să fie deja investigată, este problema de fond”, susţine fostul ministru al Sănătății.

Voiculescu rămâne în USR PLUS

Întrebat cum va proceda în situaţia în care USR-PLUS va desemna pe altcineva la Ministerul Sănătăţii, acceptând rămânerea lui Cîţu în funcţia de premier, Vlad Voiculescu a răspuns: „O să văd cum pot să servesc interesul public în contextul ăsta”, el arătând că nu se pune problema să plece din USR-PLUS.

„Florin Cîţu a folosit ce s-a întâmplat la Foişor ca să întrebe dacă mai există onoare. În momentul ăsta, acest om nu mai are susţinerea propriilor colegi din Guvern, nu mai are susţinerea unei bune părţi a coaliţiei. În condiţiile astea, ideea că dumnealui nu şi-a prezentat deja demisia nu are nicio legătură cu onoarea. Este dincolo de respectul pentru interesul public ceea ce se întâmplă şi vorbesc mai degrabă de acţiunile premierului şi a unei părţi a PNL”, a adăugat Voiculescu.

Liderii coaliției de guvernare nu au ajuns luni la niciun compromis legat de criza declanșată de revocarea lui Vlad Voiculescu. Discuțiile ar urma să fie reluate marți, începând cu ora 16.00.

author avatar
Andreea Vlad
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger