AcasăPoliticaVlad Voiculescu aruncă tot scandalul achiziției de vaccinuri în cârca lui Florin...

Vlad Voiculescu aruncă tot scandalul achiziției de vaccinuri în cârca lui Florin Cîţu: „Deciziile, luate exclusiv de premier”

florin-citu-vlad-voiculescuVlad Voiculescu sare la gâtul lui Cîţu: de ce următoarele decese cauzate de Covid-19 sunt imputabile Guvernului!

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, se spală pe mâini în tot scandalul achiziției de vaccinuri din pandemie. El susţine că există înregistrări ale ședințelor de guvern care arată că premierul de la acea vreme și-a asumat deciziile privind cumpărarea vaccinurilor.

Chiar şi aşa, Voiculescu susţine că acea cantitate de doze achiziționate că „a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării”.

Cum dă vina Vlad Voiculescu pe Florin Cîţu

DNA cere încuviințarea Parlamentului și Președinției pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă pentru achiziția vaccinurilor anti-COVID în timpul pandemiei.

Cei trei sunt acuzați că ar fi cumpărat în plus față de cantitatea existentă și necesară peste 52,8 milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna, în valoare de peste un miliard de euro.

Pe 21 septembrie 2021 spuneam că o anchetă privind achiziția de vaccinuri în România este binevenită. În primul rând pentru că un moment critic pentru România și sănătatea publică a fost transformat într-un spectacol de atacuri politice în ultimii doi de ani de PSD.

Reamintesc că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătății: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu.

Alocările de cantități pentru statele membre au fost stabilite în cadrul unui contract comun de achiziție al Comisiei Europene cu furnizorii, în principal pe criteriul populației.

Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. Există înregistrări ale ședințelor de guvern și documente care probează că premierul și-a asumat aceste decizii.

Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea „specialilor”, centrele secrete pentru „speciali”, falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) și este de notorietate că am fost și dat afară din guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziționate a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării.

Sunt desigur semne de întrebare, cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupție și care nici măcar nu îmi aparține, face înainte de o campanie electorală subiectul unei acțiuni penale.

Deși sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerințele politicului în Justiție, am convingerea că există resursele de profesionalism și onestitate în acest sistem, pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acționat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor”, este mesajul scris de Voiculescu pe Facebook.

Citiţi şi:

JAF DE 1 MILIARD DE EURO, în atenția DNA. Cîțu, Voiculescu și Mihăilă au cumpărat vaccinuri cu nemiluita

 

author avatar
Andrei Ștefan
624 afisari

7 COMENTARII

  1. conform traditiei securiste s-a gasit un tap ispasitor , toti din jur nu stiau nimic ,erau inocenti . asta a fost politica slugarnica si fricoasa ca deobicei a Romaniei !

  2. Vladut ne zice ca Ministerul Sanatatii era fara personalitate juridica? 🙂
    Vladut nu cunoaste legea de organizare si functionare a ministerului? Atributiile ministrului sanatatii?
    Vladut era fara discernamant?
    Numai cei fara discernamant zic ca nu stiu ce semneaza .

  3. Dr ula ataca justitia.El zice ca usr e hartuit de procuror, ca ei au achizitonat doar 150 milioane de vaccinuri, care e problema ? Pentru doar un miliard de euro le-au facut dosar?Pentru o nimica toata ! Asta e chiar hartuire 🙂 🙂

  4. PNL un partid de ciorditori, de coate goale ( vezi Rares Bogdran ) si de incompetenti

  5. PNL un partid de ciorditori, de coate goale ( vezi Rares Bogdran ) si de incompetenti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger