AcasăPoliticaViorica Dăncilă scoate capul din ascunzătoare. Dezvăluiri incendiare despre Dragnea: „Eram premier,...

Viorica Dăncilă scoate capul din ascunzătoare. Dezvăluiri incendiare despre Dragnea: „Eram premier, nu sluga lui”

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă i-a răspuns fostului lider social-democrat Liviu Dragnea, care afirmase într-un interviu că de fapt ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministrul României.

Fostul premier susține că ea a refuzat, pentru că era „premierul României, nu sluga lui”, deși s-au făcut presiuni din partea lui Liviu Dragnea pentru acestă ordonanță.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere! (…) au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea mai spune că acest lucru l-a enervat pe Liviu Dragnea, care acum execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară. (…) Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Și Toader s-a plâns că au existat presiuni pentru adoptarea unor ordonanțe privind amnistia și grațierea

Fostul ministrul al Justiției Tudorel Toader mărturisea în urmă cu aproape 1 an că a refuzat să adopte ordonanțe privind amnistia și grațierea. Declarația sa era în flagrantă opoziție cu aserțiunile sale din perioada în care a fost ministru, când nega că ar fi vorba în disputele politice cu PSD de o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.

Cronologia evenimentelor arată că Tudorel Toader a susținut public adoptarea unei OUG pentru reglementarea contestației în anulare, o măsură la care se aplează foarte rar, după ce procesele sunt încheiate definitiv.

Toader a fost înlocuit din funcție, iar modificările au fost adoptate prin dezbatere parlamentară. Practic, s-a zvonit că motivul demiterii sale este neadoptarea prin OUG a acestor modificări la Codurile penale, care ar fi dus la intrarea lor în vigoare imediat.

author avatar
Andreea Vlad
433 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lipsa de caracter sa-ti manaci aproapele. De ce nu si-a dat demisia
    din functia de prim ministru ,daca a fost presata .Puterea place
    multora ,chiar daca era evident ca nu are capacitatile necesare
    de a conduce in acelasi timp, un partid mare si guvernul Romaniei.
    PSD-ul a pierdut foarte mult ,in primul rand pt. ca s-au mancat
    intre ei ,tonul fiind dat de unii din PSD care in afara de a da din gura
    nu sunt pregatiti sa ocupe diverse functii de conducere ,cum ar fi
    dupa parerea mea ,ciolacu ,paul stanescu ,badalau ,oprisan ,chiar
    si firea etc.
    Interesanta dubla masura a acstei viorici ,care nu si-a dat demisia
    din fruntea guvernului ,dar a cedat imediat conducerea psd-ului
    ciolacului. Genul acesta de conducatori ai psd ,care parca sunt pusi
    sa joace pt.pnl ( alti ingramaditi ), fac psd-ul sa piarda din ce in ce
    mai mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger