AcasăPoliticaViorica Dăncilă iese la rampă cu un mesaj înaintea votului. De ce...

Viorica Dăncilă iese la rampă cu un mesaj înaintea votului. De ce speră ca moțiunea să treacă

Înaintea ședinței în care urmează să se dezbată pasul făcut de PSD în Parlament, fostul premier și, totodată, cea care a condus, la un moment dat, formațiunea inițiatoare a moțiunii prin care se dorește înlăturarea Cabinetului Orban a ieșit la rampă cu un mesaj.

Viorica Dăncilă consideră că e momentul ca actualul Executiv să părăsească Palatul Victoria. Și își explică punctul de vedere printr-o postare făcută pe pagina sa oficială de Facebook, aducând ca argument nu doar modul în care a gestionat actualul Guvern criza COVID, ci și aspecte de natură economică. ”Azi, guvernul PNL trebuie să plece din funcție! Gestionarea COVID-19 a fost un eșec, economia s-a prăbușit (minus 12% în trimestrul al doilea!), nivelul de trai a scăzut, iar corupția a explodat! Dacă acest guvern mai rămâne în funcție, economia va fi complet ruinată, iar românii o vor duce din ce în ce mai rău”, consideră Dăncilă.

Fosta șefă a PSD-ului – al cărei Guvern a fost înlocuit de la Palatul Victoria tot prin moțiune de cenzură, votată toamna trecută – a adresat la rândul său un apel aleșilor neamului. ”Orice parlamentar responsabil are obligația să vină în Parlament și să voteze împotriva guvernului dezastruos Ludovic Orban. Sper că moțiunea de cenzură va trece, iar echipa eșecului de la Palatul Victoria va deveni istorie!”, notează Dăncilă.

Apelul venit de la Cotroceni

Un mesaj adresat parlamentarilor venise, orele trecute, și de la Cotroceni. Împreună, de această dată, cu critici acerbe la adresa PSD. ”Fac un apel către toți parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică: nu deveniți complici la un astfel de act iresponsabil! Miza politică sau electorală nu trebuie să prevaleze sub nicio formă obiectivului prioritar național de a proteja sănătatea publică. Îmi exprim speranța că parlamentarii României înțeleg gravitatea momentului pe care țara noastră îl traversează și nu se vor alătura demersului PSD.

Moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului și populismului duse la extrem. PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, a transmis Klaus Iohannis, prin intermediul unui comunicat de presă.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger