AcasăPoliticaViorel. Liberal de dreapta și Cataramă

Viorel. Liberal de dreapta și Cataramă

Trebuie specificat de la început. Viorel e și Cataramă. Este și liberal. Mai sunt liberali Viorel. Dar numai el e de dreapta. Cred că de asta a inventat partidul Dreapta Liberală. O fi și Stânga Liberală? O fi. Depinde dincotro privește Viorel. Sau Dreapta Liberală de centru? Centrul terenului. Șutează, Viorele, goool!

În jurul lui Viorel e gol. Gol de imaginație. Gol de politică. Gol de cultură. Tot politică, normal. Gol de partide. Și? Nu-l deranjează. A găsit unele care să-l dea jos pe Iohannis.

Jos Iohannis, desigur!

Domnul Cataramă a făcut o alianță. Așa, între paranteze, mă umflă râsul. Prin 1993, Viorel a născut un partid. Noul Partid Liberal. NPL. Dacă îi zicea GPL, avea reclamă gratis de la găzari. A trimis în țară ziariștii. Pe cei de la „Viitorul Românesc”, ziarul lui. M-am nimerit și eu printre. Am ajuns la Sibiu. Am contactat niște oameni. Ăștia urmau să facă partidul. Am zis să mă evidențiez. Am găsit și două tinere. Atât de tinere, că erau la limita Codului penal. Am construit mult. Dar numai pentru partidul de care Viorel se rupsese, PNL-Aripa Tânără. Mai bine rămânea la ăsta. Fetele au înțeles bine doctrina. Să dea din aripi. Nu le pot da numele. Acum sunt doamne onorabile. Și foarte liberale. În fine, Viorel a făcut o alianță. Mișcarea Patrioților Români. Iau pauză. Mi-e mintea la patriotismul fetelor de la Sibiu. Am revenit. Partidul Violet-Democrație Directă e unul dintre cei din alianță. Ce face partidul ăsta? Dă direct cu dreapta, cred. De ce Violet? O alunga ceva, ca flacăra aia. Mai e și Partidul României Europene. Slab, Viorele. Trebuia România Balcanică. Mai e unul. Partidul pentru Proiecte și Idei de Interese Locale. Aoleu. Ăștia ce fac? Logic, au interese și idei. E și Dreapta Liberală. Vio, ai o obsesie cu prostia asta? Toate, la un loc, vor să-l dea jos pe Iohannis. Bine. Și de restul? Diverse chestii pentru care nu i-ar vota decât familiile membrilor. Viorel vrea să fie premier. Frumos! Aici sau la Sibiu? Știi cât de repede se face acolo un partid? Fetele acelea s-au căsătorit, Viorele. Dar știi ce ușor găsim altele? Facem Partidul de Interese Tinere. Atât.

author avatar
Valentin Boeru
937 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger