AcasăPoliticaVioleta Alexandru, disperată să prindă un loc în Parlament! Gestul ilegal pe...

Violeta Alexandru, disperată să prindă un loc în Parlament! Gestul ilegal pe care l-a făcut

Violeta AlexandruVioleta Alexandru, disperată să prindă un loc în Parlament! Gestul ilegal pe care l-a făcut / foto: Cotidianul RO

Violeta Alexandru a vrut să candideze pe lista PNL și la Camera Deputaților și la Senat, deși nu este legal, susţin surse politice. Președintele PNL București, şi totodată Ministru al Muncii, vrea astfel să se asigure că va prinde un loc în noul legislativ.

Filiala PNL Sector 1 a votat lista PNL cu candidații din Capitală. Pe buletinul de vot numele Violetei Alexandru apare pe locul doi la Camera Deputaților, după Ludovic Orban. și pe primul loc la Senat.

foto digi24ro

Tensiuni în PNL Sector 1

Surse din partid susțin că în interiorul filialei Sector 1 „a fost o tensiune”, pentru că Violeta Alexandru și-a depus candidatura atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

„Noi am trimis această propunere către filiala mare, București, cu Violeta Alexandru propusă și la Cameră și Senat pentru că nu știam cum va fi negocierea cu locurile și încă nu era clar dacă o să fie la Cameră sau la Senat. Așa a fost strategia politică. A fost o decizie asumată pentru că nu se finalizaseră listele în țară. Au mai fost și alte dăți când liderii au fost pe ambele liste”, spun aceste surse politice, citate de Digi 24.

Potrivit legii 208/2015 pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, un candidat poate opta doar pentru o singură candidatură. „Articolul 52, alin. 6: O persoană poate candida fie pentru un mandat de deputat, fie pentru un mandat de senator și numai într-o singură circumscripție electorală.”

Nemulțumirea Violetei Alexandru

De asemenea, în PNL București au fost nemulțumiri în legătură cu pozițiile pe care s-au aflat doi miniștri ai partidului. Violeta Alexandru ar fi vrut să fie ea cea care deschide lista PNL pentru Senat, însă, în cele din urmă, lista a fost deschisă de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, iar Violeta Alexandru a fost pusă pe poziția a doua, după Ludovic Orban, la Camera Deputaților.

author avatar
Andreea Vlad
504 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger