AcasăPoliticaVioleta Alexandru. Adică ce?

Violeta Alexandru. Adică ce?

Doamna aceasta nu este ministru. Ce dacă e la Muncă și Protecție Socială? Să-mi arate și mie cineva cine mai muncește astăzi în România. Și mai ales ce. Protecție Socială? Nu știu ce înseamnă. Dacă e să pui în valoare datele furnizate de Institutul Național de Statistică nu o văd în clar pe doamna Violeta. În fața șomajului și a creșterii aberante de prețuri românii nu mai sunt protejați. N-am spus-o eu, ci domnii de la INS.

Ce protejează, deci, Violeta Alexandru? Poate doar partidul din care face parte, dar nu cred că pentru asta trebuia să fie neapărat ministru. Era de ajuns să scrie pe pereți, la metrou, că susține PNL. Plăteam eu amenda pentru vulgaritatea propoziției. Expresiei. Compoziției. Exprimării. Afirmației.

Nu-mi plac buzele ei!

N-am luat-o razna. Folosesc același stil în vorbire ca al doamnei. Spun un cuvânt, după care torn pleonasme. Cât mai multe, ca să se ducă la naiba ideea și să nu mai înțeleagă lumea ce vreau să spun. E o tactică veche, deprinsă în școlile de educație soroșistă pe care le-a absolvit. Prinde numai la proști, care se minunează de cât de bogat îi este vocabularul. Doamna Violeta nu este ministru. Repet, nu este. O fac în speranța că va înțelege. Un ministru nu vine la televizor recitând cifre. Un ministru nu apare cu presupuneri din ce-și imaginează el. Un ministru vine cu explicații, vine cu soluții. Și nu repetă același cuvânt de nouă ori. Eficacitatea sistemului de pensii presupune eficienţă, forţă, dinamism, folos, operativitate, productivitate, randament, valoare, putere. Am copiat din Dicționarul de sinonime, poate pricepe și doamna Violeta că uite așa se nasc bancurile. Și repet, nu poate fi ministru dacă, în același stil soroșist, lasă frazele neterminate, făcându-mă să cred că doar abundența ideilor ce i se bulucesc în spatele buzelor o face să nu ducă niciuna până la capăt. Nu știu câte idei are, dar nu-mi plac buzele ei. N-am zis că sunt urâte, am zis că nu-mi plac. Poate să mă dea în judecată, dar nu cred că vreo instanță mă poate obliga să i le plac. Și pe ea, alături de ele. Vor crește pensiile? Încă nu se știe, dar… Să vedem dacă…În raport de… Depinde de ce spun Finanțele… Calculăm acum eficacitatea economică și… Doamna Violeta, vă dau și restul de pleonasme pentru eficacitate?

author avatar
Valentin Boeru
1.058 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger