AcasăJUSTIȚIEVin vremuri grele, USR și-a pus în cap procurorii! Cătălin Drulă, tras...

Vin vremuri grele, USR și-a pus în cap procurorii! Cătălin Drulă, tras de urechi de CSM

Vin vremuri grele, USR și-a pus in cap procurorii! Catalin Drula, tras de urechi de CSM/ Sursa FOTO: Facebook

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila încălcare a independenței procurorilor după ce președintele USR, Cătălin Drulă, a spus că dosarul instrumentat de DNA este „cel mai mare malpraxis judiciar”.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila încălcare a independenței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în raport cu afirmațiile formulate de liderii unui partid politic cu privire la instrumentarea unui dosar penal de către parchetul anticorupție, în cadrul căruia s-a impus formularea unor solicitări de ridicare a imunității față de foști membri ai Guvernului României”, transmite CSM într-un comunicat.

Ce afirmase Drulă

Astfel, marți (28.11), Secția pentru procurori, în unanimitate, a constatat încălcarea independenței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție în raport cu afirmațiile formulate de Cărălin Drulă, președinte USR, în sensul că dosarul instrumentat de DNA este „cel mai mare malpraxis judiciar”, fiind „un atac politic” al procurorilor anticorupție.

Secția pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetățean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfășoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum și cu respectarea independenței procurorilor în privința soluțiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluționează și a separației puterilor în stat”, mai arată CSM,

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni (27.11), la B1 TV, că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „cel mai mare malpraxis judiciar” pe care l-a văzut și a precizat că dosarul reprezintă „un atac politic”. El a mai spus că Vlad Voiculescu va rămâne pe lista de candidaţi ai USR pentru alegerile europarlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a dat, luni, aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper), în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid, a anunțat Admninistrația Prezidențială. DNA a cerut Senatului României ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

DNA: „Au prejudiciat bugetul României”

În acest dosar sunt cercetate aspecte legate de modalitatea în care – în perioada ianuarie – mai 2021 – persoane din Guvernul României, „cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției”, ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer și Moderna).

Achiziția suplimentară s-a făcut în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane.

„Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului”, a mai transmis DNA.

author avatar
Mihail Ioan
599 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger