AcasăPoliticaViitorul ministru, mesaj ferm. Firea: „E nevoie de protecție pentru toți cei...

Viitorul ministru, mesaj ferm. Firea: „E nevoie de protecție pentru toți cei aflați în situații de violență în familie”

(sursa foto: Facebook)

Social-democrata propusă pentru a fi ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse în Guvernul Ciucă aduce în atenție o situație sensibilă cu care se confruntă unele familii, măcinate de probleme ce țin de violența domestică.

Joi, 25 noiembrie, când se marchează Ziua Internațională de combatere a Violenței în Familie, Gabriela Firea atrage atenția că „România are nevoie, și cât mai urgent, de toate instrumentele, pentru a ocroti mamele și copiii, pe toți cei aflați în astfel de situații disperate. Statul trebuie să intervină, să acționeze, nu mai este nici un moment de pierdut”.

La o zi după ce a fost în Parlament pentru a fi audiată în comisiile de specialitate, primind un aviz favorabil pentru funcția în care a fost nominalizată în cadrul Guvernului Ciucă, Firea aduce în atenție cifre dramatice, consemnate în decursul anului trecut. „În 2020, Poliția a înregistrat peste 26.000 cazuri de loviri și alte violențe în familie. 72 de femei au fost omorâte”, menționează Firea, într-un mesaj postat pe Facebook, în dimineața zilei de joi.

Firea: ”Nu este normal să știi de un caz de violență în familie și să nu intervii”

În tot acest context, social-democrata pune accent pe faptul că sunt necesare măsuri de protecție, dar, totodată, și de solidaritate.

„E nevoie de adăposturi, de case protejate, de programe de consiliere, de intervenții rapide ale Poliției, de decizii imediate ale instanțelor.

Este nevoie de protecție pentru toți cei aflați în situații de violență în familie.

Dar cred că România mai are nevoie urgent, azi, să îți regăsească umanitatea, solidaritatea, empatia”, susține Firea.

Mai mult, senatoarea PSD ar vrea să nu mai existe pasivitate în rândul celor care ajung să afle despre cazuri de violență în familie. „Nu, nu este normal să știi de un caz de violență în familie și să nu intervii. Nu, nu trebuie să stai cu mâinile în sân, să întorci capul, să ignori, că doar e familia lui, face ce vrea.

Este momentul să începem să gândim, să simțim și să acționăm”, conchide Gabriela Firea.

152 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger