AcasăPoliticaVIDEO Zgălțâie scaunul pe care stă Renate Weber. Ludovic Orban a făcut...

VIDEO Zgălțâie scaunul pe care stă Renate Weber. Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului”

Zgălțâie scaunul ocupat de Renate Weber. Ludovic Orban a făcut anunțul: ”Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului” (foto: Facebook)

La finele ședinței Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, respectiv a conducerii Parlamentului, liberalul aflat în cea de-a treia funcție în stat a anunțat că s-a făcut un pas esențial cu privire la schimbarea actualei conduceri a instituției Avocatului Poporului, funcție deținută de Renate Weber.

”Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului”, a declarat Ludovic Orban, marți, de la Parlament.

Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare ale PNL. Solicitarea grupurilor parlamentare, formulată în legislatura trecută, nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. Birourile permanente reunite au refuzat să deruleze procedurile din Legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare”, a susținut liderul PNL aflat în postura de președinte al Camerei Deputaților.

Pasul următor prevede ca solicitarea să ajungă la comisiile juridice. ”Urmează ca, în termen de două săptămâni – cel mult, comisiile juridice să analizeze această solicitare, să prezinte un raport care să fie transmis plenului”, a subliniat Ludovic Orban.

Ce i se reproșează Avocatului Poporului

Recent, întrebat fiind, la Parlament, pe ce se bazează cererea de revocare a Avocatului Poporului, fostul premier Orban răspunsese: ”Pe toată atitudinea Avocatului Poporului în perioada în care a fost numită în funcție, pe faptul că a generat excepții de neconstituționalitate la CCR, care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o pe perioada pandemiei care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor și, în general, pe conduita partizană pe care a avut-o în raport cu procesul de legiferare și mai ales cu proiectele de legi adoptate de Parlament”.

Florin Roman: Acum trebuie să terminăm ce am început: schimbarea doamnei Renate Weber

Zilele trecute, pe 13 februarie mai exact, deputatul PNL Florin Roman comentase la rîndul său pe tema inițiativei vizând schimbarea din funcție a lui Weber.

”L-am auzit pe domnul Ludovic Orban spunând că trebuie începută procedura de revocare a doamnei Renate Weber.
Eu spun că ea doar trebuie finalizată.
Am început procedura de revocare anul trecut, când am depus solicitarea de revocare.
Acum trebuie să terminăm ce am început: schimbarea doamnei Renate Weber.
Este simplu ca bună ziua…se convoacă cele două comisii juridice de către Birourile Permanente reunite și se dă un vot pe cererea de revocare pe care DEJA am înaintat-o, ca deputat liberal.
Se respinge raportul de activitate. Apoi, în aceeași zi, Președinții Camerei Deputaților și a Senatului convoacă plenul reunit și se votează raportul de revocare a lui Renate Weber!
Simplu ca bună ziua, dar se pare că unii vor să orbecăim prin ceață…iar prima ocazie ar fi săptămâna viitoare.
Am depus, în scris, solicitarea de a se vota cererea de revocare a Avocatului Poporului, așa cum v-am și spus.
Să vedem acum…cine este sincer cu adevărat și cine nu?”, transmitea liberalul, pe pagina sa de Facebook.

134 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger