AcasăPoliticaVIDEO. Iohannis, întrebat în ce constă sprijinul militar acordat Ucrainei. „Detalii despre...

VIDEO. Iohannis, întrebat în ce constă sprijinul militar acordat Ucrainei. „Detalii despre aceste chestiuni…”

sursa foto: captură video

Aflat, miercuri, la Budapesta, unde a avut o întrevedere cu președinta Ungariei, Klaus Iohannis a fost întrebat de presă despre sprijinul militar pe care România îl acordă Ucrainei.

Șeful statului a evitat să dea detalii concrete.

„Un sprijin militar important. Astăzi nu, nici mâine. După ce se termină războiul, cu siguranță se pot declara toate detaliile. Până atunci, cu siguranță, atunci când este nevoie să se detalieze, Ministerul Apărării va face aceste chestiuni și nu președintele României”, a răspuns Iohannis, întrebat ce sprijin militar va acorda România Ucrainei.

Iohannis: Am spus că România sprijină Ucraina umanitar, militar și așa mai departe

Președintele a căutat să explice de ce nu sunt furnizate – deocamdată cel puțin – detalii despre „aceste chestiuni”.

„Dar cred că a observat toată lumea că ieri (marți-n.red.), în conferința de presă, împreună cu președintele Zelenski, am spus că România sprijină Ucraina umanitar, militar și așa mai departe. Eu consider că este un lucru bun, este un lucru important. (…) Detalii despre aceste chestiuni nu dăm fiindcă nu este foarte bine în timp de război să dai prin media toate detaliile opozantului sau adversarului. Nu este nici logic, nici util, dar aceste chestiuni sunt foarte serioase, ele se negociază între ministerele de resort și noi credem că și această colaborare este o bază serioasă pentru viitorul nostru Parteneriat Strategic cu Ucraina”, a completat Iohannis.

În cursul zilei de marți, după discuțiile pe care președintele Iohannis le-a avut, la Cotroceni, cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, cei doi șefi de stat au ieșit împreună în fața presei, în cadrul unor declarații de presă comune.

„L-am asigurat astăzi pe președintele Zelenski de hotărârea României și a societății românești de a continua sprijinul multidimensional și consistent pentru Ucraina și poporul ucrainean, inclusiv cel de tip militar, atât timp cât va fi nevoie până la victoria împotriva agresiunii ruse, până la eliberarea întregului teritoriu, tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de crimele comise și, mai departe, în procesul de refacere și reconstrucție a țării”, a afirmat, marți, Klaus Iohannis.

author avatar
Andrei Coman
756 afisari

17 COMENTARII

    • Domnule ospătar, poporul român dorește aceste sacrificii, a fost consultat ,sau nu mai contează părerea cetățeanului, ați acaparat țara pe persoană fizică

  1. Este firesc să sprijinim Ukraina. O țară plină până la refuz de resurse materiale și financiare, cu o super armată numeroasă, foarte bine pregătită și excelent dotată, cu un nivel de trai extraordinar de ridicat cum este țara noastră România, este firesc să ofere protecție și ajutor Ukrainei ukronazi. Mă simt mândru că sunt român și am un președinte așa de înalt și bine îmbrăcat care pe deasupra știe să citească fără greșeală de pe hârtie răspunsurile la întrebări cunoscute dinainte.

    • Deocamdată este pe lista noastră de cheltuieli pentru că noi îi plătim ditamai salariul, chiria și masa la Cotroceni, naveta la Sibiu și excursiile cu diurnă de deplasare prin străinătățuri.
      El, la rândul lui, ne mai adaugă pe lista de cheltuieli și Ukraina chiar dacă CNAS se plânge că nu mai are bani să onoreze rețetele gratuite ale contribuabililor bolnavi.
      Suntem cumsecade, nu?

  2. „„Detalii despre aceste chestiuni…” au fost trimise urgent catre guwernerul meu ca sa ia masuri urgente in acest sens. Prostimea nu trebuie sa stie despre ce e vorba, nu e treaba ei. Treaba prostimii este sa dea cat mai multe taxe si impozite catre guwerner. Ghinion…

  3. Vorbiți prostii. Johannis are dreptate să facă astfel de declarații, Ungaria nu ne este nici ea prietenă, deci nu ne putem descoperi nici în fața ei! Faptul că acum a venit la București oficial Zelinschi arată că jocul nostru diplomatic este bun. De ce ? Pentru că el ar fi preferat să nu vină în România, dar creșterea importanței României în contextul războiului și nevoia stringentă de ajutor l-a obligat pe Volodimir să vină! Dovadă este și invitația președintei Ungariei pentru președintele României.

  4. Ce interese ai,ce fel de dedesupturi
    CLOCesti cu cei oculti si gasca ta
    Cand iarna vine peste noi cu turturi ,
    Iar tu te tii de munci de mucava?

    De cine-ai fost ales si ai juruit
    In fata tarii cu fatarnicie,
    Si acum cu gasca ta de nesimtit
    De ce te porti ostil sfidand prostia?

    Pe cine minti si cui ii spui povesti
    Fantasme care-ti bantue gandirea
    Minciuni in fata cui ii plasmuesti
    Cu limbi de lemn si vorbe de aiurea?

    Cand este vorba de delapidare
    De furtul celor douazeci de miliarde
    Taci impreuna cu ai tai din gasca
    Nici capul si nici mintea nu te doare!

    Ai dat lui Volodin cumva banetul
    Ca el daca ar fi fost ca tine acuma
    TE-ar fi tratat cu ura si dispretul
    Si -ar fi cerut si toata Bucovina!

    Pe cine carmuesti ca nu se vede
    Doar tara nu e numai Bucuresti si atat
    S-au V-alea Oltului sau Cotroceniul
    Pe care-n noua ani l-ai tot vopsit!

    Tu carmuesti precum se vede banul
    Sa-ti iasa spaga si din varueli
    Si sa-ti ajuti pe ,,pretenul’ukranul
    Caci tara si poporul sunt vrajeli!

  5. JOHANIS ,TU ESTI PRESEDINTELE ROMANIEI ?,sau un parlit de trimis al Americii care sa le faca jocul !.

  6. Presul banului .Vei ajunge precu Dinu Patriciu .Vor trage de averea ta jecmanita de la noi precum cainii ,nesimtire monumentala ce esti!

  7. Presul banului .Vei ajunge precu Dinu Patriciu .Vor trage de averea ta jecmanita de la noi precum cainii ,nesimtire monumentala ce esti! Vei ramane in istorie alaturi de inaltii si patriotii domnitori istorici precum :Parlog-voda ,si toti Fanariotii

  8. @ Dacă Zelenski a venit după bani care trebuiesc adunați de la cei care primesc ,,pensii speciale”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger