AcasăPoliticaVIDEO. Ciucă, după eșecul Schengen: Regretăm și nu înțelegem poziția inflexibilă a...

VIDEO. Ciucă, după eșecul Schengen: Regretăm și nu înțelegem poziția inflexibilă a Austriei/Ce va face România în privința procesului de aderare

Șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a ieșit joi după-amiază cu o scurtă declarație, după ce s-a aflat despre votul Austriei în Consiliul JAI de la Bruxelles, opoziție care a făcut ca, în lipsa unui consens, România să nu-și vadă îndeplinit încă dezideratul de a accede în Schengen.

Declarațiile premierului au durat în jur de cinci minute. Ciucă început prin a exprimat „profunda dezamăgire față de lipsa consensului de la Consiliul JAI” în ceea ce privește aderarea României la Schengen.

„Toate statele europene au fost de acord să deschidă românilor porțile spațiului Schengen (…) Toate, cu o singură și nejustificată excepție, Austria (…). Unanimitatea nu a fost posibilă astăzi în contextul în care un singur stat membru, Austria, a refuzat aderarea României”, a afirmat premierul Ciucă.

Regretăm și, sincer, nu înțelegem poziția inflexibilă arătată de Austria (…) România a dovedit că este un veritabil actor în asigurarea securității europene. (…) Așa cum am procedat în ultimii 15 ani, vom continua să protejăm frontierele noastre externe, care sunt și frontierele UE”, a completat Ciucă.

Vom relua procesul de aderare

România va relua procesul de aderare la spațiul Schengen, a mai declarat Ciucă, demers care „rămâne obiectivul național strategic”.

Decizia de astăzi, chiar dacă nu o merităm și o regretăm, vă asigur că ne motivează să continuăm”, a conchis premierul, înainte de a pleca de la pupitrul de la care a făcut declarația de presă, fără să ia și întrebări de la jurnaliști.

author avatar
Andrei Coman
470 afisari

45 COMENTARII

  1. Ce să înțeleagă un apevist retardat, scuzat fie-mi pleonasmul.
    AȚI VĂZUT VOI MILITAURIZAT INTELIGENT???

    • ”și nu înțelegem poziția ” Pai tu nu prea intelegi nimic ptr ca esti un prost caruia i s-a poruncit toata viata.

    • Nu înțeleg deloc agitația asta cu Șenghenul. Pădurile noastre sunt în Șenghen, gazul nostru e în Șenghen, petrolul la fel, marile băgății ale solului și subsolului sunt în Șenghen, industria noastră e în Șenghen. Ce mai vrea Ciucă? Teritoriul național trebuie să rămână în afara Șenghenului pentru că ieoropenilor nu le place să-și depoziteze reziduurile și gunoaiele în Șenghen.

  2. Dle Ciuca ,ati uitat sa rugati Austria sa va dea si un sut in cur.Din nefericire sunteti mult prea mici pentru vremurile astea de restriste .Ca si poporul pe care credeti ca il conduceti.

  3. DEMISIA DE ONOARE DACA O MAI AVETI(IOHANIS ,CIUCA ,BODE,AURESCU IMPREUNA CU TOTI TRADATORII DIN MAE-HUREZEANU)

  4. Asa va trebuie daca nu ati vrut in paradisul cunoscut sub numele de Uniunea Eurasiatica. La noi la Moscova, carnatii atarna in copaci iar la fantanile arteziene curge vodka.

  5. Cum sa fie lăsată o MULTICOLONIE ( multicolonie, o colonie cu mai mulţi stăpâni ) sa fie poarta de intrare in Schengen, ei, stăpânii sa nu mai poată dicta, hotărî cine sa intre si cine nu, ce mărfuri sunt permise ce care nu. Unii nu înțeleg, dar este foarte simplu de ce se petrec aceste lucruri. Daca nu ești nici măcar yesmen, ci mai mult decât atâta, când nu arați ca ești si tu in stare sa mai zici măcar cate un NU scâncit, ca te poți opune fie si chiar unui val micuț de imigranți, nu te poți aştepta la altceva. Uite de cat respect se bucura Ungaria, Polonie si alții ca ei , nu numai in rândul tarilor UE ci in toata lumea. Noi nici nu existam, pentru mulţi, pe harta lumii, avem capitala pe la Budapesta, sau chiar nici nu suntem in Europa. Într-un cuvânt NE MERITAM SOARTA.

  6. „România va relua procesul de aderare la spațiul Schengen”
    Cum, adica nu ti-a ajuns, mai vrei o data ?!
    Pai, te duci matale la Plenita si faci acolo ce vrei !!!
    De cite ori si citi ani la rind vreti sa ne umiliti ?
    Voi chiar nu realizati ce vi se intimpla ?
    Auzi prostie suprema, ”Romania va relua procesul de aderare” !
    Alo MApN, mai ai multi cretini ca asta ?

    • Pai paca acum, n-au facut nimic, doar au improscat cu promisiuni Liberale, din alea galbene ca rahatu in care stau cu totii

  7. Pai asa sunt ei ciobanii austriei au invatat de la capre.
    Au adoptat pozitia inflexibila a caprei.
    Nu e mai mare umilinta ca atunci cand in 1916 au ocupat Bucurestiul, 2 ani pana a intrat regele Ferdinand si mama Maria.
    Dar e mai dezonorant mintind macar atunci era o onoare militara.

  8. Putea asta cu putitu aminteste de Putin..
    Ziceau si ei ca da macar la tiruri oricum putem trece oriunde. Si dilii aia din Holanda cum ii aparam daca ne trebuue Shengan?

  9. ii luam frumos pe zarzavari si le blocam tot tot toate proiectele daca vad un ioroparlamentar ca voteaza ceva pt Holanda sau demers al pastorului austr sau alte tari ce se ascund si o sa fie descoperite de presa nu mai votez cu partidu lor in veci! AMIN ➕

  10. Ma pis in branza lor asa o sa capete si o țîr de gust animal ca nu e din animale e facuta din polimeri sintetici iasca si lapte vegetal cu soia.

      • Ce treaba are un diplomat care trebuie sa fie cult cu un prost care incurca capitalele? Ori daca a ajuns un prost diplomat e deja fierberea mare.
        Iata.

  11. Dosnicii si pisdosnicii trebuie pedepsiti exemplar. Sa-i umilim precum numai Craisorul o facea.

  12. MAI MA-CIUCA ,TU NU PRICEPI MULTE !,NICI MACAR CE CAUTI TU LA PALATUL VICTORIA !.
    DUPA ACEASTA CACIALMA JUCATA PROST ,E CAZUL SA DISPARI DE LA MASA !,IA IN SERIOS CERINTA ,ESTI MILITAR !,SI INFANTERISTII TREBUIE SA AIBA ONOARE .
    TE-A BAGAT IN LINIA 1 A JOHANIS CA SI TAP ISPASITOR PENTRU HABARNISMUL LUI POLITIC ,MAI VREI SA TE FACI DE RAS ?,CONTINUA ,MAI AI DEMNITATE -PLEACA !.
    O TARA NU-I POLIGON DE INCERCARE A NIVELELOR DE INCOMPETENTA ,SAU DE IRESPONSABILITATE .
    NU MORI DE FOAME ,DAR JOHANIS TE INGROAPA IN RAHATUL INCOMPETENTEI POLITICE ,DACA ACCEPTI SA-TI FIE DE BINE .

  13. Incepe incet sa ma lase rece afacerea asta Schengen! Ma framinta mai mult cum sa pedepsim mojiciile astea!
    Deci, intrebarea (mea) e cum ce va face Ro ca raspuns la aceste mojicii, nu ce va face Ro sa intre in hora asta timpita si conditionata…?!

  14. Cel mai prost ministru de externe
    Cel mai prost președinte
    Cel mai prost premier
    Cel mai prost min devinterne

    Plus Cîciu, Ciolacu, Spătaru, Romascanu,…
    O cloaca de prosti.
    Nu au capacitatea înțelegerii fenomenelor interne și externe.
    Fiind ghertoi needucați, au și nas pe sus.
    În ordinea specificata, trebuie sa plece

  15. CIUCA SA NE EXPLICE DE CE SEFII LUI DIN US DESI NE MANGAIE PE CAP SI NE DAU LA M…IE CA CE BUNI SUNTEM PARTENERI DE NADEJDE CHESTII NE DAU LA.MM CU VIZA LOR. LA UNGURI NU. NUMAI NOUA, NE DAU PORAF IN OCHI CA CE BUNI SUNTEM, DOAR VORBE CA LA SCLAVI SI IN COLO NE DAU PESTE OCHI
    CIUCA, OMUL AMERICANILOR, SA NE SPUNA DE CE NU AVEM visa waiver la US desi le am dat tot, suveranitate la bazze, tooot tot le am dat si se pisa pe noi
    De ce nu ne da SUA visa waiver??/
    Hai Ciuca, tu tb sa dai raspunsul ca doar ei te tin in funcite ca suntem stat ocupat, de nu am fost la rusi, la otomani, acum avem trupe de ocupatie pe teritoriu, sa va stea in gat si sa platiti cu neam cu tot REPEDE..nnekam addonai

  16. linge-i in k ur in continuare. Ia-l si pe bonbonel, tariceanu, petrov care i-au umplut de mosii pe habsburgi. In loc sa ajutati tara in care v-ati nascut ati facut bogati pe altii.Ce sa faci? Iti spun eu.Incepind cu ziua in care au spus nu, hotarire de guvern si scosi afara daca as fi in locul tau!!! Urgent fara tagada. Ati uitat istoria? Ce-au facut de secole cu poporul acestei tari fac si acum. Ai auzit de Horea, Closca ,Crisan, Avram Iancu, Doja, sclavia/iobagia, umilinta, lipsa de drepturi elementare in care erau tinuti romanii in Ardeal de catre bozgori si habsburgi? La astia le-ati dat bogatiile tarii? Pentru ce? Pentru ca ne-au tinut neamul de secole la saracie, umilinta,batjocura si dispret ca pe animale? Inainte de a ajunge la ciolan sa invatati ba istoria neamului in care v-ati nascut aia adevarata nu asta facuta de facaturile de istorici de acum! In numele cui s-a dus tapul la Ucraina sa dea bucati din pamantul romanesc? Era pamantul lui ma-sa? Hoti si tradatori va scrie istoria despre voi.

  17. Sa nu mai facem pe prostii. Aici nu e vorba de persoane fizice. Firmele vor Schengen ca sa poata face tot felul de nemernicii. Asta e. Hai sa ne facem ordine si sa nu mai facem galagie ca gastele.

  18. Bai maciuca, bai trogloditule ratat, arati exact ca un porkusor de lapte de 125 de kile, numai bun de taiat acum de Craciun 🙂 Hmm, dar sa nu dam idei la romanasi, ca unii chiar o vor lua in serios 🙂 Deja unii chiar o iau mai mult decat in serios 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai ciukanezule, cel mai bine pentru tine si gasca ta de comedianti ordinari e sa circuli numai cu TAB-ul de acum incolo, asa minim 2-3 luni, daca nu vrei sa ajungi in ipostaza de mai sus amintita 🙂 Ha ha ha 🙂 Multumim, bai ciukanezule, ai facut fericit tot poporul de romanasi din BUkalistan, acum nu mai lipseste decat ca ungurii sa ia inapoi si Transilvania lor, si totul va fi mai mult decat perfekt 🙂 Ha ha ha 🙂 Si nu uita, de 1 Decembrie nici draku nu sarbatoreste nimic, mai ales in Transilvania, si mai ales in Secuime, care va fi urmatorul Donbass, pe steroizi, de cum intra rusnacii in Moldova, incepe hasoul adevarat si macelul, va fi ceva chiar de pomina 🙂 Bai ciukanezule, stii si tu bine cum e, din jungla maimutzelor nebune si tampite din colonia esuata semi-bananiera din Carpati scapa numai care poate 🙂

  19. ,,Regretăm și nu înțelegem…”mai omule,tu nu intelegi nici macar ce scrie pe foile pe care le citesti,darminte manariile politice europene si mai exact MODUL in care trebuie facuta politica de stat.Adica mai RATACITULE,pentru INTELESUL tau,cand stai capra,nu poti fi DEMN si desigur …BARBAT !

  20. Daca nu intelegeti, inseamna ca sunteti prosti, nepregatiti pentru posturile pe care le ocupati, si este cazul sa plecati acasa. Poate in tara asta or mai fi romani scolti, cu carte, dar si cu dragoste de tara, care sa fie liberi, nu sclavi. Care sa fie capabili sa se bata pentru interesul national, nu sa cedeze si sa stea sub masa la lins talpile stapanilor.

  21. CIUCA, ESTI O CATASTROFA- INTELECTUAL, POLITIC,PROFESIONAL,FIZIC, ESTI UN DEZASTRU , ASA CA PLEACA ACASA CAT MAI AI TIMP, DEOARECE VIN VREMURI GRELE PTR TINE SI PAPUSARII TAI , TAM..PI…TE..LUL NATIEI…….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger