AcasăPoliticaVIDEO. Ciolacu, avertisment pentru Orban referitor la alegerile locale: ”Dacă amână școlile...”

VIDEO. Ciolacu, avertisment pentru Orban referitor la alegerile locale: ”Dacă amână școlile…”

Liderul principalei formațiuni de opoziție a lansat, sâmbătă, un avertisment menit să fie auzit la vârful Guvernului, dar nu numai. Totul, după ce s-a aflat recent că, date fiind problemele generate de noul coronavirus, se ia în calcul varianta ca unitățile de învățământ să se redeschidă, în fapt, pe 1 octombrie, până atunci fiind posibil ca elevii să facă școală online, timp de două săptămâni.

”Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accelerat”, a reacționat pe un ton tranșant Marcel Ciolacu, aflat, sâmbătă, în Fălticeni – județul Suceava.

Liderul PSD a pus accent pe faptul că de la nivelul Guvernului nu au fost transmise mesaje suficient de lămuritoare pentru elevi și cadrele didactice, în contextul în care mai sunt mai puțin de două săptămâni până la momentul reluării cursurilor. ”Nu vedeți că nu-s pregătiți, nici ministra Învățământului, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicații, nu au răspunsuri pentru elevi. Nu sunt pregătiți nici pentru alegeri”, a subliniat Ciolacu.

Mai mult, social-democratul care ocupă cea de-a treia funcție în stat l-a avertizat pe prim-ministru că dacă se va amâna, până la urmă, deschiderea școlilor, în sensul prezenței fizice a elevilor și a cadrelor didactice, are de gând să ia măsuri. ”Cred că în Parlament ar trebui o discuție serioasă dacă nu amânăm și alegerile locale. (…) Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban (…) dubla măsură. (…) Eu voi provoca, ca și președinte al Camerei (Deputaților-n.r.), o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, i-a transmis Ciolacu premierului Orban.

Ce spunea șeful Executivului

Recent, șeful Guvernului a admis că se are în vedere o astfel de variantă – ca elevii să studieze online în primele două săptămâni ale noului an școlar, dar a subliniat că nu s-a luat o hotărâre în această privință.

„Sigur că au fost discuții tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici din zona epidemiologi infecționiști, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, (…) o mare parte dintre cei infectați au spus că au fost în concediu. (…) Încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident, vom anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate”, a susținut Ludovic Orban, vineri, în fața jurnaliștilor.

169 afisari

2 COMENTARII

  1. Ciolacule , lasa vrajeala , mediteaza la ce spune CTP : ” Din haos s-a nascut PSD acum 30 de ani , din haosul caderii comunismului , si de 30 de ani NAZUIESTE SA SE INTOARCA IN HAOSUL DIN CARE A VENIT … Si atunci creeaza el haos , cu o competenta si o capacitate formidabila , de neegalat , cum spune domnul Ciolacu . Si incearca cu ocazia asta sa ne duca si pe noi cu el in haosul primordial … Vedeti cata profunzime se poate ascunde in acest agerism al celui dintai dintre deputati ? ” ” PSD A FOST , ESTE SI VA FI UN PARTID COMUNISTOID , DICTATORIAL . NU POATE SA FUNCTIONEZE ALTFEL ” ” PSD ESTE UN CERNOBIL AL POLITICII ROMANESTI ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger