AcasăPoliticaVictoria USR asupra justiției

Victoria USR asupra justiției

N-avea cum să rămână Clotilde Armand cu onoarea nereperată. După cât a măturat presa cu ea pe jos, după cum au măscărit-o fotoreporterii, trăgând-o în cele mai nepotrivite unghiuri și ipostaze, după cum i-a sărit lumea pesedistă în cap, trebuia ca cineva să-i curețe onoarea cu un detergent de maximă calitate.

Exact asta s-a și întâmplat. Justiția a decis că este primar la Sectorul 1. Cu 1.000 și ceva de voturi înaintea lui Dan Tudorache. Fără a preciza, însă, dacă mia de voturi era înainte sau după ce s-a răscolit în sacii cu buletine. Cinstită, ea a spus de la început că este peste Tudorache cu voturile astea. Șmecherie simplă. Țipi că ai mai multe voturi, apoi se declanșează operațiunea de furăciune și nimeni nu va fi nebun să ceară renumărarea, căci nu se știe câte sunt în plus sau cât lipsește. Pe asta s-a bazat și instanța de judecată. Să se reia alegerile? Da’ de ce, din moment ce femeia este corectă?

Apoi, cum să se reia alegerile din moment ce Iohannis a spus că totul a fost bine organizat și a felicitat Guvernul? Care judecător are curajul să deschidă gura că nu e bine ce-a fost la Sectorul 1? Să fi fost procurorul necinstit? Nici vorbă. Se supune legii și conștiinței din dotare. Că ar avea simpatii pentru un partid anume, cum ar fi USR? Exclus, el o simpatizează pe Marilyn Monroe, fără să fi apucat să-i mărturisească. De ce s-o simpatizeze pe Clotilde? Nu joacă în niciun film și nici vântul nu i-a ridicat fusta pe stradă în scene care făceau sala să ofteze. După cum spuneam, procurorul se supune legii. Iar legea a fost dată aproape simultan pe mai multe televiziuni. Procesul de votare a fost, deci, transparent, useriștii nu se ascundeau de camerele de supraveghere când cotrobăiau prin sacii cu voturi.

A fost avansată inclusiv ipoteza că serviciile au avut interesul să-i compromită pe useriști, ca să vadă lumea de ce sunt în stare. Eu nu cred, USR e capabil de mult mai mult, nu se poticnește în niște saci. O să vedeți la parlamentare că așa este. O să ajungă numărătoarea să cuprindă și județele din nordul Bulgariei și nimeni nu o să se sesizeze. Iar dacă iese cu scandal, în înțelepciunea lui judecătorul va motiva că Bulgaria nu are județe, deci voturile sunt tot din România. Legea? Terminați cu prostiile, că rămânem fără USR în Parlament.

author avatar
Valentin Boeru
2.288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger