AcasăPoliticaVictoria Ucrainei, iluzia Occidentului

Victoria Ucrainei, iluzia Occidentului

Ofensiva de vară a Ucrainei nu își va atinge obiectivele principale, mai ales  în orașul sud-estic Melitopol, o legătură cheie de comunicații rusești. Acest lucru ridică dificultăți pentru Volodimir Zelenski la Kiev –  și mai grave pentru susținătorii săi occidentali.

Această ofensivă a fost supraevaluată de SUA și Uniunea Europeană. Și premiza a fost o iluzie: dacă Ucraina va primi de la occidentali tot mai multe arme scumpe și avansate, atunci armata sa are asigurată o victorie decisivă. Mulți analiști militari de pe ambele maluri ale Atlanticului au avertizat în zadar că această strategie nu va da rezultate și nu va gripa mașinăria de război a Rusiei.

Au susținut încă din primăvară că trupele rusești au creat o formidabilă rețea defensivă – mai presus de toate, câmpuri minate – pe care ucrainenii nu puteau spera să le străpungă.

În plus, comandanții Ucrainei, cu tot curajul și ingeniozitatea lor, nu au abilități pentru a conduce bătălii mari cu toate armele. Indiferent de armele furnizate de Occident, Ucraina nu are nicio perspectivă realistă de a recâștiga Crimeea sau Donbasul de Est, subliniază The Washington Post.

Aliații occidentali ai Kievului par rupți de realitatea frontului ucrainean și le este mult mai comod să îmbrățișeze gândirea iluzorie și strategia fanteziei despre limitele posibilului. Asta nu înseamnă că ar trebui să cedeze în fața Rusiei sau să îndemne Ucraină să ridice steagul alb. Dar furnizarea de miliarde de dolari și euro, împreună cu ajutor militar, nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Ziarele din SUA au relatat că  oficialii americani se pregătesc în particular pentru ceea ce pare din ce în ce mai mult a fi un război de uzură în Ucraina, iar strategii militari și factorii de decizie politică din Occident încep deja să se gândească la ofensiva de primăvară din 2024 și la „cum să se pregătească pentru un conflict prelungit”.

Chiar dacă Kievul va organiza o operațiune de succes împotriva forțelor rusești în viitor, nu este clar că aceasta va duce la încheierea războiului. Și Rusia ar putea decide să lanseze propria contraofensivă pentru a șterge orice câștiguri obținute de forțele ucrainene.

Vladimir Putin a pariat că el și soldații săi au mai multă răbdare, putere și curaj decât Occidentul „decadent”. Statele Unite și Uniunea Europeană trebuie să-i demonstreze că a greșit – dar poate că nu sunt în stare să o facă. Nu poate fi pace până când nu este evident pentru ambele părți că niciuna nu poate învinge pe câmpul de luptă.

864 afisari

19 COMENTARII

 1. Să se bată pînă le voi zice eu „Stop”. Să rămână atîția cioloveci și mujici cîți am botezat eu.

 2. Salutari, oameni buni! Aa dori sa va prezint personajele principale de pe National.ro.
  Avem persoane de toate culorile – LGBT, homofobe, pro-ruse, anti-ruse, etc.
  Sunt binevenite corecturile:

  Barbu Gh. – geniu literar poponar, va candida la Romanii Au Talent
  ALOOOO , Barbu Gh. SPANZURA-TE EXCREMENTULE – ratat, nu apreciaza literatura
  Constantinescu Valentin-Ionut – spammer de articole de pe alte site-uri
  El Pistolero de Barrio Azteca y Gazprom – comunist nostalgic, pro-rus, anti-NATO, a laut-o razna in ’99
  Vlad Tepes – nationalist extremist, pro-rus, poarta numele strabunicului din sec. 15
  Alex – nationalist, anti-rus
  IQ100 – nationalist, pro-rus, pro-china
  Dan – pro-EU, pro-NATO, pro-occident
  X – grammar nazi anti-globalist. Se combate cu analfabeti 24/7
  Y – „iubi” lui X
  V, W, Kjw, Eugen – inamicii lui X
  Arafat – erou sirian, se combate cu anti-vaxxeri
  Ioana M. – anti-USR, anti-canabis
  Anonimii sper sa aiba curajul sa capete un nume

  • Heil, Anonim!

   Noi lucratorii din Serviciul Securitatii Statului am aparat si continuam sa aparam cu abnegatie Suveranitatea si Independenta ROMANIEI si Cuceririle Revolutionare ale Poporului Roman!

   Iti recomand cu caldura un frumos cintec din Rusia Mare:https://www.youtube.com/watch?v=Ces8RM33hhI

  • X ,w,y kwj, sau cum piz da lui mă-sa își mai zice nărodu, că imită și fura numele ,ideile și exprimările altora ,este globalist convins ,un meomarxistt trădător de țară până în măduva oaselor lui de garoi borât

  • Am ezitat să includ „iobag”, crezând că este aceeași persoană cu IQ100, dar se pare că nu este. Deci:
   iobag – nationalist, pro-rus, pro-china

    • Cei care posteaza mesaje nationaliste sunt „pro Romania” dar nu consider termenul seminficativ. Poti sa fii pro-Romania fara sa faci politica nationalista gen AUR, de pilda, „nu ne vindem tara”, romexit, mesaje anti-UE…

  • Postează în piz da mă-tii cu garoiul, nu te mai ascunde după nume furate, stim că esti un trădător,o scârbă userista, o scursura găozarule

 3. Jacota , nu se stie niciodata , nu te pripi in a trage concluzii . Slava Ucraina !

 4. Am scris-o si o reiau ,vezi imaginea circarului Zelinsky ca un elev scos la tabla si care nu si-a facaut si nu stie lectia ,iar scum asteapta ca milogul nota de la batranul harsit in ale politicii la 2 capete .
  Ce analisti sunt aceea care i-au vandut iluzii lui Zelinsky ?
  Cum circarul n-are experienta si nici cunostinte s-a bagat in rahat pana la gat muscand din momeala steagului fals fluturat sub nas de americani.
  Incet incet aburii ,fumul propagandei media sub care a inceput conflictul se risipesc ,se vede tot mai bine dezastrul ruinele acestui act de invrajbire a ucrainienilor cu rusii ,
  acest razboi civil intr-o lume slava va lasa rani adanci pentru cateva generatii.
  Tensiunea creste in zona Pacificului ,acolo este bataia pestelui ,iar aliatii Americii sunt tot mai putini.
  Vezi noul BRICS !,vezi noile aliante ale Chinei ,vezi unde a gasit China Litiu si Cupru care sa-i asigure suprematia in trecerea spre noile tehnologii,vezi unde-s campurile petroliere ale Chinei de maine !.
  Ucraina va ramane doar ca o umbra ,ca o rana deschisa .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...