AcasăPoliticaA descoperit și Victor Ponta naționalismul. Cine are interesul ca România să...

A descoperit și Victor Ponta naționalismul. Cine are interesul ca România să nu construiască Autostrada Transilvania. Declarații cu puternic iz electoral

Victor PontaVictor Ponta vine cu explicaţia-BOMBĂ pentru care România nu are o autostradă care să "taie" Carpaţii

Victor Ponta, liderul Pro România, a afişat o atitudine naţionalistă şi xenofobă, în momentul în care a fost întrebat de ce, în timpul mandatului său ca prim-ministru, nu s-a reuşit finalizarea construcţiei Autostrăzii Comarnic – Braşov.

Alexandru Rafila, de la PSD, l-a întrebat pe Victor Ponta de ce crede că România nu a putut să facă tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov, în condițiile în care în 2016 condiționa propria sa candidatură la alegerile parlamentare de realizarea acestui tronson.

Ponta a dat vina şi pe Băsescu pentru lipsa acestui drum

O întrebare foarte dureroasă, pentru că și au am crezut mult timp: domnule, nu a putut să facă Boc, o să vin eu și o să fac. N-am făcut nici eu. Am plecat eu, zic: las’, că vine Dacian Cioloș și face, n-a făcut nici Cioloș; o să vină Dragnea, cu Grindeanu, Tudose… N-au făcut. O să vină Orban.

Eu cred – aici nu vreau să vorbesc cu păcat – eu cred că undeva în afara României s-a decis ca România europeană să se termine la Carpați și orice proiect prin care vrei să unești Bucureștiul de Ardeal să fie stopat. Altfel nu-mi explic de ce atunci când am terminat de negociat și de semnat contractul cu trei firme europene (Vinci, Strabag și Aktor), domnul Băsescu imediat mi-a făcut plângere penală la DNA.

Evident că nu a ieșit nimic din acea plângere decât s-a stopat contractul. Poate că la un moment dat o să fim lăsați să legăm Moldova, București, Oltenia de Ardeal. Deocamdată, n-am reușit niciunul dintre cei care am fost”, a spus Victor Ponta la postul Digi24.

Iohannis şi Orban au inaugurat, miercuri, primul petic din Autostrada Moldovei

Primul tronson de autostradă din Moldova a fost dat în trafic, anunță Compania de Drumuri. Miercuri, 2 decembrie, au fost inaugurați, în prezenţa lui Klaus Iohannis şi a lui Orban, cei 16 kilometri la profil de autostradă din Centura Bacău, parte din Autostrada Moldovei (A7).

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău – că prin ”grija” guvernanţilor pesedişti, ”Moldova a fost lăsată în urmă şi aşa nu se poate continua”.

Aici se vede foarte clar ce a însemnat o guvernare pesedită inutilă, că pentru Moldova au fost inutili„, a declarat şeful statului, afirmând că nu laudă Guvernul PNL, ci doar arată cum stau lucrurile.

Nu este niciun secret că Moldova, prin «grija» guvernanţilor pesedişti, a fost lăsată în urmă şi aşa nu se poate continua. Noi, prin aceste lucrări am venit să dovedim practic că nouă ne pasă de Moldova şi nu la nivelul de poveşti şi promisiuni deşarte, ci la nivelul de realizări„, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis, la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

author avatar
Andrei Ștefan