AcasăPoliticaVicepremierul Kelemen Hunor anunță ce va face Ministerul Mediului în acest an:...

Vicepremierul Kelemen Hunor anunță ce va face Ministerul Mediului în acest an: ”Noi nu am fost aleşi de urşi, am fost aleşi de oameni” – VIDEO

Vicepremierul Kelemen Hunor anunță ce va face Ministerul Mediului în acest an: ”Noi nu am fost aleşi de urşi, am fost aleşi de oameni” - VIDEO

Vicepremierul a anunțat că în decursul acestui an se are în vedere să se afle exact cât de mare e populația de urși în România. ”Trebuie să existe un echilibru în tot ce înseamnă gestionarea acestei probleme, nu împotriva urşilor, în apărarea oamenilor”, spune oficialul guvernamental.

”În primul rând trebuie să vedem populația (de urși -n.n) cât de mare e. În acest moment nimeni nu știe. Sunt evaluări diferite. Ministerul Mediului va face în acest an un „recensământ” al populației și vom vedea dacă sunt 6.000, 6.500, 7.000, 7.300, fiindcă oricum este o populație mult mai mare decât habitatul pentru acest animal.

Este pe vârful piramidei, din acest punct de vedere, în afară de om nu are niciun dușman și trebuie să vedem cum gestionăm, fiindcă din 2015 sau din 2016 există niște restricții și vedem că intră în zona locuită de oameni, în mediul rural, în mediul urban, apar peste tot”, a declarat, miercuri seară, liderul UDMR, la Digi 24.

”Nu împotriva urşilor, în apărarea oamenilor”

Kelemen Hunor a adus în discuție nevoia unui echilibru în gestionarea acestei chestiuni și a dat un exemplu concret, referitor la curtea unei unități de învățământ.

”Nu este o temă a UDMR, nu, e o temă pentru fiecare om care eventual este… a cărui viaţă este pusă în pericol. Deci aici nu e o chestiune de UDMR sau ne-UDMR. Mergeţi la mine, în Harghita, la Cârţa, şi vedeţi înregistrarea, în curtea şcolii, noaptea, că sunt puse nişte camere la şcoli şi veţi vedea cum sare ursul în curtea şcolii noaptea, se uită la tomberon, (…) nu găseşte mâncare, pleacă. Şi ce face copilul dacă sare ziua şi nu noaptea? Sunt lucruri despre care trebuie să discutăm. Totuşi, noi nu am fost aleşi de urşi, am fost aleşi de oameni şi trebuie să existe un echilibru în tot ce înseamnă gestionarea acestei probleme, nu împotriva urşilor, în apărarea oamenilor”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la Digi 24.

Precizările au venit în contextul în care, după cum mulți au aflat, în ultima perioadă, au fost semnalate situații în care au ajuns urși pe pârtii, în zone cu turiști, dar și după ce s-a aflat, recent, că jandarmii și polițiștii au îndepărtat un Moș Martin de talie mică, în afara orașului Gheorgheni, din Harghita.


218 afisari

2 COMENTARII

  1. ursii nu mai au habitat nu vin ei asa peste oameni ca au innebunit si ghici de ce nu mai au , caci ca udmerist vesnic patron prin harghita ca de acolo sunteti majoritari ati raspuns de paduri!!!!!!!!!unde sunt ele?????????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger