AcasăPoliticaVești de ultim moment de la Guvern. Premierul Cîțu a vorbit de...

Vești de ultim moment de la Guvern. Premierul Cîțu a vorbit de redeschiderea restaurantelor în Capitală. Care e condiția – VIDEO

Vești de ultim moment de la Guvern. Premierul Cîțu a vorbit de redeschiderea restaurantelor în Capitală. Care e condiția - VIDEO (sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Speranță pentru patronii și angajații din sectorul HoReCa, din Capitală, greu încercați de măsuri restrictive din rândul celor impuse de autorități, în încercarea de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Chiar în ziua în care s-a aflat că Bucureștiul a ieșit din zona roșie, la nivelul ratei de infectare cu noul coronavirus, raportată la incidența înregistrată la 14 zile, premierul a anunțat că s-ar putea avea în vedere redeschiderea restaurantelor din Capitală – însă doar cu condiția ca și în perioada următoare acest nivel să rămână sub pragul de trei la mia de locuitori.

”Bucureștiul, de exemplu, a trecut sub 3 la mie. Eu zic că e un lucru foarte bun. Asta înseamnă că măsurile pe care le-am luat și pe care le-am păstrat în perioada Sărbătorilor au dat rezultate, deși nu au fost populare la momentul respectiv. (…) Iar Bucureștiul acum, astăzi a trecut sub 3 la mie. Dacă se păstrează, avem semne foarte bune pentru sectorul HoReCa, de exemplu, dacă se păstrează acest trend, înseamnă că putem să redeschidem restaurantele dacă rămânem sub 3 la mie în perioada următoare”, a afirmat Florin Cîțu, de la Palatul Victoria.

Cifrele de la GCS

Conform datelor venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în raportarea COVID din 20 ianuarie, în București incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 2,96, totalul cazurilor confirmate fiind de 113825, dintre acestea 257 fiind cazuri noi.

Din raportarea de marți reieșea că rata de infectare era de 3,22 de cazuri la mia de locuitori.

190 afisari

2 COMENTARII

  1. ASTA PRIM MINISTR citu !!!,ce economie , toate urgentele acestei natii sunt niste FLEACURI ,niste NIMICURI ,cea mai mare grija a PRIMULUI MINISTRU este sa se deschida restaorantele !!,ce mare nimic esti citule !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger