AcasăPoliticaVeşti bune: Parlamentul bate în retragere cu scumpirea impozitului la case. Cât...

Veşti bune: Parlamentul bate în retragere cu scumpirea impozitului la case. Cât am plăti, de la 1 ianuarie

taxeVeşti bune: Parlamentul bate în retragere cu scumpirea impoitului la case. Cât am plăti, de la 1 ianuarie

Deşi au existat mai multe propuneri referitoare la creșterea taxelor locale și a impozitelor pe case, în coaliție nu s-a decis nimic. Cel puţin aşa susţine Marcel Ciolacu.

Ce se aude este că românii ar putea scăpa de majorarea impozitelor cu 50%. După scandalul uriaș din Senat, liderii coaliției au decis să schimbe ordonanța în Camera Deputaţilor.

Primarii ezită să scumpească impozitele

Prin forma adoptată la Senat, crește baza de impozitare cu 50%, adică de la 1.086 de lei la 1.500 de lei, iar cota de impozitare rămâne între 0,08 și 0,2. Această formă îi nemulțumește pe primari, care nu vor sa își asume o creștere a impozitelor, ci vor ca decizia să vină de la centru.

Ar putea, de exemplu, să nu mai crească baza de impozitare, ci să crească doar coeficientul, sa fie 0,1. Conform unor surse politice, nu va fi o creștere de 50%, ci una mai mică, de cel puțin 16%, pentru că așa ne-am asumat prin PNRR.

Creşte impozitul la locuinţele scumpe?

Marcel Ciolacu a precizat, întrebat dacă este vorba de valoarea imobilului, că „ceva de genul acesta ar fi o propunere”.

În momentul acesta ştiu că atunci când plăteşti impozitul te duci cu un act de la notariat, cât ai plătit, dacă e mai veche de trei ani, trebuie să mergi cu o evaluare, astfel ţi se impozitează cu 5%, nu cu 1%. Înseamnă că există legi în România. Haideţi să vină propunerea de la colegii mei”, a spus el.

Se lucrează la o formulă prin care doar celor care dețin locuințe scumpe sau celor considerați bogați să le crească taxele, însă acest lucru urmează să fie clarificat în coaliție”, potrivit surselor.

author avatar
Andrei Ștefan
491 afisari

2 COMENTARII

  1. ”trebuie să mergi cu o evaluare, astfel ţi se impozitează cu 5%, nu cu 1%.”. Eu sa aduc evaluare? Nu depasiti masura? In primul rand eu ce primesc? Sosele si trotuare cu gropi? Punem mana pe bata!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger