AcasăPoliticaVestea momentului vine de la Klaus Iohannis: ce premier vrea preşedintele

Vestea momentului vine de la Klaus Iohannis: ce premier vrea preşedintele

Klaus-Iohannis-si-Marcel-CiolacuVestea momentului vine de la Klaus Iohannis: ce premier vrea preşedintele

Klaus Iohannis nu acceptă jumătăţi de măsură. Surse politice au afirmat că şeful statului îi aşteaptă pe PSD-işti şi PNL-işti cu o singură propunere de prim-ministru.

Ideea preşedintelui îi îngreunează lui Florin Cîțu strategia sa personală de a obține nominalizarea ca premier, având în vedere că PSD nu acceptă ca el să conducă din nou guvernul, mai ales unul din care să facă parte liderii social-democrați, după ce tot aceștia au votat moțiunea de cenzură care a dus la demiterea fostului Guvern Cîțu.

Cîţu a cedat postul de premier

Președintele PNL a cedat, în cadrul întâlnirii cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, postul de premier către președintele PSD, în ideea ca rotația de premieri să înceapă cu social-democrații.

Cîțu a preferat această variantă pentru că, potrivit calculelor sale, deocamdată nu se poate impune pe sine ca prim-ministru dar încearcă să blocheze și șansele lui Nicolae Ciucă de a fi desemnat, din nou, pentru șefia Guvernului.

Florin Cîţu s-a referit și la varianta Nicolae Ciucă-premier, însă a dat de înțeles că nu o susține.

Poate să fie și o altă variantă, de ce trebuie să ne oprim aici. Dacă sunt și alte propuneri în PNL. Pot fii și alte propuneri în PNL. O să vedem care o să fie discuțiile. În acest moment, avem doar o decizie de a forma un Guvern în jurul PNL”, a mai spus Florin Cîțu.

Ciolacu aşteaptă un răspuns la Cîţu

Marcel Ciolacu susține că așteaptă ca PNL să ia o decizie dacă vor sau nu să meargă prin rotație pentru funcția de premier. Liderul PSD nu susține varianta Florin Cîțu – premier.

Eu cred că deja suntem întârziați. Ar trebui să propunem un premier cât mai repede. Acum în interiorul PSD avem această decizie că se poate merge prin rotație.

Așteptăm și de la PNL o decizie. După o decizie la PNL prin rotație intrăm în negocieri și hotărâm. Cred că ponderile parlamentare contează cât mai mult. PSD e pregătit să ducă toate negoceirile ca să deblocăm”, a spus Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan
827 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Eu cred că deja suntem întârziați”. Un mare adevar. De precizat: mintal. O sa va rotiti pana o sa ametiti. Ne vedm la vot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger