AcasăPoliticaVeste proastă pentru părinți și copii. Ludovic Orban, declarația momentului pe tema...

Veste proastă pentru părinți și copii. Ludovic Orban, declarația momentului pe tema creșterii alocațiilor – VIDEO

Veste proastă pentru părinți și copii. Ludovic Orban, declarația momentului pe tema creșterii alocațiilor - VIDEO

Părinții și copiii află o concluzie pe care sperau să nu o audă, mai ales cei care se așteptau la o nouă creștere a alocațiilor, de la 1 iulie.

Al treilea om în stat și, totodată, președinte al Partidului Național Liberal a făcut declarații pe acest subiect de interes pentru foarte mulți dintre români. ”Să fim cinstiți, nu mai există resurse să ne mai permitem încă o creștere a alocației în cursul acestui an, dacă vrem să putem să creștem și la anul.

Ca atare, noi susținem formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul”, a afirmat Ludovic Orban,  aflat, luni, în Pitești.

Nici premierul nu venise, zilele trecute, cu vești mai îmbucurătoare. Acesta fusese întrebat, sâmbătă, dacă vor fi majorate din nou alocațiile, de la 1 iulie, aşa cum a fost prevăzut în ordonanța de urgență adoptată anul trecut. ”Aici nu ar trebui să existe niciun fel de discuție, bugetul a fost aprobat şi alocațiile au crescut la începutul anului cu 20%. Este ceea ce avem în buget în acest moment”, a menționat Cîțu, după ce a vizitat Centrul de Vaccinare de la Circul Metropolitan București.

PSD așteaptă răspunsuri

În altă ordine de idei, dat fiind faptul că luni s-au adus din nou în atenție discuțiile pe maginea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, senatorul Radu Oprea a anunțat, ce s-a decis, luni, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PSD, cu privire la PNRR și la întrebările la care social-democrații așteaptă răspuns de la Guvern.

”Este inadmisibil să aflăm pe surse, din presă, ce prevede acest plan pe care ministrul Ghinea şi premierul Florin Cîţu intenţionează să îl transmită către Bruxelles. De aceea, (…) astăzi am hotărât ca o delegaţie de specialişti ai PSD să continue dialogul, discuţiile referitoare la PNRR, pentru a afla toate detaliile referitoare la acest plan.

Avem trei întrebări la care căutăm răspuns: dacă este adevărat că intenţionează să îngheţe salariile, pensiile, să crească vârsta de pensionare şi să interzică pensionarea anticipată. Aceasta este o anti-reformă, nu este o reformă. Cu aşa ceva PSD nu va fi niciodată de acord”, a declarat senatorul Radu Oprea.

Vă amintim că joia trecută Marcel Ciolacu avusese discuții cu șeful Guvernului, pe această temă a PNRR-ului, la Palatul Victoria.

160 afisari

2 COMENTARII

  1. Trebuie ajutati mai ales ca scadem demografic iar natalitate 0.La fel si bunicii ajutati cu cresterile promise. Daca nu plecai nu va obliga nimeni sa stati daca nu stiti sa conduceti.

  2. in toata europa planul pnnr nu s a auzit decat despre investitii si creearea de noi sectoare eco sau alfel , nu s a auzit nicaieri sa lege pensii si salarii de el !!!!!si daca e asa astia de ce se duc cu economia in fundul gol si o pun la mezat???????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Premierul Ciolacu, în startul ședinței în care Guvernul crește salariul minim: „Angajații primesc în plus 284 de lei pe lună” – VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, 6 iunie, la începutul şedinţei de guvern, că urmează să fie adoptată măsura creşterii salariului minim de la...

Imagini șocante în Rusia. Pasageri ai unui tramvai scăpat de sub control, aruncați în fața mașinilor, într-o curbă/Un om a murit, zeci de răniți...

Un accident îngrozitor s-a produs, joi, în oraşul Kemerovo. Iar imagini apărute pe rețelele de socializare surprind scene înfiorătoare - cu momentul în care...
proger