AcasăPoliticaVela, misiune imposibilă

Vela, misiune imposibilă

Câteva milioane de euro cheltuite pe rebranduirea Poliției. Nu știu câte, am auzit că multe, oricum. Era cea mai acută problemă. Să rămână Poliția Română sau să fie Poliția Națională? Dacă e națională, de ce îi trebuie mașini colantate cu alte culori decât cele de pe drapel? Dacă e Română, de ce trebuie schimbat tricolorul? Răspunsul e cam același, dar Vela, ministrul, o să creadă că încerc să-i dibui perspicacitatea. 

Într-un fel, e frumos și cu albastru și galben, așa cum se preconizează. S-ar putea să semene cu mașinile de poliție ale nemților. Nu m-ar deranja, dar să nu se grăbească. Să le pună în circulație când România va avea capitala la Frankfurt. Mai e și varianta de fugă, Germania cu capitala la Dorohoi.

Pensionarea este soluția

O schimbare trebuie făcută, oricum. La noi, nu la nemți. Ei să le lase pe ale lor așa cum sunt, iar ale noastre să aibă și săgeata liberală, aia galbenă, care să indice poza lui Vela. Nu cea cu geacă de piele, ci pe aia în care stă cu degetele la ochi. Schimbă și uniformele, ceea ce nu este rău. Cică sunt discuții aprinse, unii vor să se simtă mai comozi și vor geci, alții spun că s-ar potrivi combinezoane. Dar și aici au ieșit discuții, mârâie cârcotașii că seamănă cu salopetele ălora de la canalizare, specialiști în vidanje. Păi dacă șeful șefilor o fi de… cum îi spune, dom’le?… vai, ce-mi scapă… a ce să semene, a tuberoze?

Nu știu dacă e de ajuns. Poate ar trebui să se schimbe și ecusoanele cusute pe uniforme. Să se facă unele cu „Suntem cu ochii pe voi”. Cu ochii pe cine? N-are importanță, așa, în general, la mișto. Și harnașamentul câinilor ar trebui schimbat. Ce e aia, „Poliția”? Nu e bine, e fără efect. Să scrie pe lesă sau pe botniță „Ți-am luat urma și nu ți-o mai aduc înapoi”. Sau „Fugi în fața mea, mușca-ți-aș!” La agenții aspiranți merge și „Mușc-a- ția-ș!”

Grea problemă cu rebranduirea asta. Numai că nu la uniforme și ecusoane trebuie umblat. Trebuie rebranduită mentalitatea. Iar asta Vela nu o va face niciodată. Nu are nici vopseaua necesară, nici puterea și nici mintea. Așa că rămânem cum suntem acum. Cu Duduieni care au decis că, din cauza scăderii profitului la camătă, lunar vor pensiona 30 de polițiști.

author avatar
Valentin Boeru
1.269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger