AcasăPoliticaVasile Dîncu este convins: „Ar putea câştiga alegerile prezidenţiale!”. Cine este favoritul...

Vasile Dîncu este convins: „Ar putea câştiga alegerile prezidenţiale!”. Cine este favoritul fostului ministru al Apărării

(sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu)

Până la prezidențialele din 2024 mai e ceva timp, dar chiar și așa subiectul revine constant în atenție, pe măsură ce mai apar noi declarații de la reprezentanții partidelor politice pe marginea scrutinului pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Mai nou, președintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat luni, într-o emisiune de la Prima News Tv, că el crede că preşedintele PSD poate câştiga alegerile prezidenţiale, în 2024, dar nu bazându-se numai pe voturile partidului, ci aducând în jurul lui şi alte formaţiuni civice.

Dîncu a afirmat că declaraţia sa, că preşedintele PSD Marcel Ciolacu are şanse să câştige alegerile prezidenţiale, a făcut-o ca sociolog, potrivit news.ro. „Eu m-am bazat pe anumite ipoteze, mi se pare falsă ideea că preşedinţii PSD, Năstase, Geoană şi Ponta au pierdut pentru că erau preşedinţii PSD. Am fost acolo, am făcut exit-pollurile, am văzut greşelile strategice care s-au făcut, aş putea să spun că nu a fost numai acest lucru. Nu a existat preocuparea de a construi o platformă de stânga mai largă”, a declarat Dîncu.

Care ar fi condiția esențială

„Eu cred că preşedintele PSD poate câştiga alegerile (prezidenţiale n.r.), dar nu bazându-se numai pe voturile partidului, ci aducând în jurul lui şi alte formaţiuni civice, de la ecologişti, la alte forme de centru stânga, promovând un numit tip de comunitarism ca în Transilvania, ajutând comunităţile să se exprime. Trebuie să faci o politică cu mai multe viteze, ai nevoie de o viteză pentru sud alta pentru Transilvania. În Transilvania oamenii vor mai multe drepturi şi autonomie, în Moldova şi sud au nevoie de mai mult sprijin din partea statului, au nevoie de resurse pentru dezvoltare, trebuie să găseşti un mixt de politici”, a mai spus Vasile Dîncu.

Până la scrutinul pentru Cotroceni urmează să aibă loc rotativa la guvernare, așteptată să se producă în luna mai. „Ar putea să conteze şi mandatului lui Marcel Ciolacu, dacă reuşeşte un mandat bun pentru România. (..) Oamenii ar vrea să le meargă bine dar să vadă şi schimbarea. Sper să reuşim să fim o speranţă pentru viitor”, a mai declarat Dîncu.

Nu sunt singurele declarații pe care le-a făcut oficialul PSD pe tema prezidențiabilului partidului. În noiembrie anul trecut, președintele Consiliului Naţional al PSD vorbise despre candidatul PSD. „În momentul acesta, Marcel Ciolacu spune că nu va candida şi este sincer când spune că nu va candida, pentru că el spune că în acest moment un preşedinte al PSD-ului nu poate să câştige acel plus de care avea nevoie pentru ca să facă o majoritate.

Eu cred că până ce vom găsi, să zicem, alte soluţii, sau dacă vom căuta alte soluţii, Marcel Ciolacu a început, şi prin ideea de toleranţă pe care o are, printr-un anumit tip de implicare diferit decât alţi preşedinţi din spaţiul politic, cred că în acest moment este candidatul nostru”, a declarat Dîncu – VEZI MAI MULTE AICI.

author avatar
Andrei Coman