AcasăPoliticaVasile Dîncu detonează bomba: Alianță PSD - PNL

Vasile Dîncu detonează bomba: Alianță PSD – PNL

Vasile DincuVasile Dîncu detonează bomba: Alianță PSD - PNL

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu este de părere că actuala coaliție de guvernare va mai rezista până în 2023. Social-democratul spune că nu este exclus ca PSD să intre la guvernare până în 2024 alături de PNL.

Există însă și o condiție. Funcția de premier trebuie să fie la PSD, a precizat social-democratul. „Nu excludem o guvernare cu PNL până în 2024, și aici spun părerea mea. Dar nu în condițiile pe care le avem acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt liberal”, a declarat Vasile Dîncu.

Alianță PSD – PNL, cu premier social-democrat

„Coaliția nu avea nici o șansă să se spargă de la început. Sunt doar crize de creștere, sunt crize de autoritate. A fost vreo trei luni de zile bătălia pe posturi între cele două partide, apoi bătălia pe resurse, inclusiv resurse de autoritate. Vezi scandalul Voiculescu și nemulțumirea lui că nu a primit conducerea campaniei de vaccinare”, spune liderul PSD.

El estimează că actuala Coaliție de guvernare va rezista, cu mari probleme, încă doi ani și nu crede într-un guvern de uniune națională: „Nu cred că susținem un guvern de uniune națională decât dacă se reface cu totul aritmetica electorală, în sensul că cei care au câștigat alegerile primesc dreptul de a-și aduce un prim ministru și de a face ei o majoritate.”

PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului

Până atunci însă, potrivit lui Marcel Ciolacu, social democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu cu scopul de a decupla banii publici de la clientela PNL, USR. PSD va face public săptămâna viitoare textul moţiunii de cenzură pe care urmează să o depună la Parlament, a informat, marţi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Săptămâna viitoare o să facem public textul moţiunii de cenzură. Deja am început negocierile cu parlamentari din alte partide şi categoric în această sesiune această moţiune va fi şi depusă şi votată”, a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

author avatar
Andreea Vlad
549 afisari

5 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger