AcasăPoliticaVasile Dîncu a găsit o explicație. De ce protestează românii împotriva restricțiilor:...

Vasile Dîncu a găsit o explicație. De ce protestează românii împotriva restricțiilor: „Nu vor neapărat să pice Guvernul”

De o săptămână încoace, românii ies în stradă pentru a contesta măsurile anti Covid adoptate de autorități. Vasile Dîncu consideră că participanții la aceste mitinguri anti-restricţii nu vor neapărat căderea guvernului.

„Oamenii nu au vrut neapărat în momentul ăsta, cred, să dea jos guvernul, ci vor mai mult, vor să poată să participe la sistem şi la propria lor viaţă, sunt speriaţii de spitale, sunt speriaţi să meargă la spitale”, susţine Dîncu.

Guvernul are o atitudine arogantă

El consideră că „guvernanţii au greşit” în ceea ce priveşte maniera de a comunica, el dând exemplul premierului Florin Cîţu care a încercat să comunice folosindu-se de tabele în faţa unor „izbucniri emoţionale, mai degrabă”. Dîncu acuză de asemenea Executivul de atitudine arogantă.

„Este un sentiment al aroganţei guvernului care apare aproape la fiecare guvern, dar acum s-a părut că unele gesturi ale guvernanţilor, gesturi mici, la nivelul, să zicem, al comportamentului guvernamental în general, dar care sunt relevante: faptul că miniştrii sunt prinşi fără mască şi incită pe oameni la acest lucru.

Apoi am văzut doi oameni politici cu experienţă care au spus unul că sunt needucaţi cei din stradă şi că ar trebui să meargă la şcoală, lucru care e destul de grav, este o aroganţă în direct, altul a spus că sunt fascişti sau terorişti. Aceste mici greşeli pot să producă, până la urmă, scântei şi revolte sociale, dar ar trebui luate în serios”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

Dîncu: „Oamenii doresc lucruri concrete”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD susţine că şi criza din interiorul guvernului este „privită prost afară”, iar „oamenii nu mai vor scandal nici în Guvern, nici între opoziţie şi putere” ci doresc „lucruri concrete”.

„Este o situaţie de criză politică şi mie mi se pare că în acest moment capitalizăm şi ceea ce s-a întâmplat înainte în politică, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în politică şi oamenii sunt dezorientaţi, oamenii sunt dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi simt că nu-şi pot gestiona viitorul. (…) Nu este nici Ordonanţa 13 din 2017, nu este nici 10 august, mi se pare că e mai degrabă (…) oamenii ies şi strigă, fiecare are revendicarea lui, nu e aceeaşi revendicare şi eu zic că nici nu ar trebui să exagerăm foarte mult cu protestele împotriva medicilor, pentru că au fost nişte lucruri spontane, nu fac parte din corul acestei revolte de stradă. Nu sunt de mare amplitudine, însă guvernanţii ar trebui să ţină cont de aceste manifestări”, a afirmat Dîncu la Digi 24.

author avatar
Andreea Vlad
228 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...