AcasăPoliticaVânzarea companiilor românești, strecurată în PNRR de liberali și useriști

Vânzarea companiilor românești, strecurată în PNRR de liberali și useriști

Cuplul Cîțu-Ghinea, un dezastru pentru România

Toate reformele dificile, care, practic, taie în carne vie, în ce privește nivelul de trai al românilor, au fost concepute de liberali și useriști, fără vreo obligație impusă de Comisia Europeană, ne spune europarlamentarul Victor Negrescu. Acesta arată că reformele sunt, de fapt, un program politic neoliberal, care, în aspectele importante, contravin interesului național.

Lamentările demagogice ale PNL și USR, care au aruncat responsabilitatea pe Comisia Europeană în ce privește reformele dure din PNRR, unele dintre ele imposibil de implementat, s-au dovedit a fi praf în ochii cetățenilor. În realitate, absolut toate reformele au fost propuse Comisiei Europene de liberali și useriști, fără să existe vreo consultare cu celelalte partide parlamentare sau cu societatea civilă și nici vreo analiză de impact asupra populației și economiei.

Europarlamentarul Victor Negrescu ne spune că au mai fost și alte țări care au avut reforme importante de făcut, însă Guvernul PNL-USR s-a angajat la reforme care mai degrabă corespundeau programului lor politic, decât să fie cerute de la Bruxelles.

”Au fost prezentate de către România ca fiind angajamente pe care statul român le va adopta și, în contextul ăsta, Bruxelles-ul a acceptat aceste propuneri. Bruxelles ne-a prezentat raportul de țară cu recomandările făcute, la care noi trebuia să oferim soluții. Dar soluțiile, jaloanele, reformele efective au fost emise de către fostul guvern PNL-USR și ele au o componentă neoliberală foarte evidentă, iar acest lucru a devenit o dificultate pentru noi în ceea ce înseamnă, de exemplu, limitările pentru creșterea pensiilor, impunerea unor taxe care privesc mai degrabă toată populația, decât să privească pe cei care au venituri pentru a putea să suporte impozite suplimentare. S-au introdus anumite privatizări în zone în care nu era necesar lucrul acesta”, ne-a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Lupte grele pentru diminuarea prejudiciilor

În ultima perioadă reprezentanții social-democraților fac eforturi enorme pentru a corecta derapajele din PNRR, încercând să optimizeze reformele și investițiile. Astfel, în ce privește pensiile, Banca Mondială va face un studiu, care va arăta, cel mai probabil, că în România pensiile sunt mult sub media europeană și că ar trebui să existe o creștere a pensiilor pentru ca oamenii să aibă minimul de subzistență.

”Pe zona de taxare, fostul guvern a propus din nou ca povara fiscală să fie pe umerii românilor, în loc să fie suportată de cei care au de unde să plătească taxe, și nu vorbim doar de firme, ci și de oamenii foarte bogați din țară. Și aici se va face un studiu care va arăta inegalitatea fiscală existentă în România, adică faptul că povara fiscală este pe populație și pe IMM-uri, în loc să fie pe cei care ar putea să contribuie mai mult și au de unde. Liberalii și useriștii au pretins în mod eronat, în toți acești ani, că ei au relații bune la Bruxelles și că vor face lucruri bune pentru România. Acum se vede acest lucru, dar ei dau vina pe Bruxelles pentru ceea ce au susținut în PNRR și ceea ce au negociat. Sunt reforme propuse de către România, pornind de la recomandările specifice de țară, dar care puteau fi făcute altfel”, ne-a precizat europarlamentarul Victor Negrescu.

Suprataxarea populației, în loc de colectare mai bună

În ce privește creșterea veniturilor la bugetul de stat, alte state au venit cu soluția de a îmbunătăți colectarea, în timp ce România a propus taxe noi și majorarea celor existente.

”Franța are companii de stat foarte puternice care nu s-au privatizat, dar a fost eficientizat modul în care erau conduse acele companii, prin diferite proceduri și mecanisme care conferă transparență. Și noi puteam face la fel, nu trebuia să ne angajăm că vindem acele companii. Contează managementul acestor companii, și, în același timp, când sunt companii de interes strategic, pe zona energetică, de resurse, este important ca statul să dețină un pachet majoritar, pentru ca eventualele dividende să ajungă în bugetul de stat, nu să meargă în afară”, a mai afirmat europarlamentarul Victor Negrescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.451 afisari

17 COMENTARII

    • Una dintre condițiile necesare atunci când votezi, este sa, ti cunoști istoria, asta ca să nu riști sa o repeți, cât despre ciuma galbena PNL atât amintesc 1907, a se vedea cât de mult au iubit poporul, a nu se înțelege, ca PSD ar fi mai bun pt popor, este la fel de nociv

  1. se acrediteaza ideia ( de psd mai ales ) ca pnrr ul asta s-a facut noaptea pe intuneric intr-un beci pe ascuns si nimeni nu a stiut nimic . ce a facut psd-ul ca sa afle ce-i in acel pnrr ? nimic nu a facut , pentru ca toti cu securitate cu tot stiau ce face ghinea asa cum a facut si in 2016 de i s-a spus ministrul zero . asa ipocrizie mai ales de la psd , numai la noi vezi . dovada este ca nimeni nu-l intreaba nimic pe ghinea si pe nimeni pentru ce-i acolo , doar gargara la tv . toti sinteti niste hoti huuooo !

      • ca orice cretin fara argumente vine cu o postare ca a ta . poti sa spui prostule ce neadevar contine postarea la care te referi ?

  2. Totul se deruleaza pas cu pas sub inaltul patronaj al Cocotatului penal la varful statului de ” drept ” mafiot,esuat.Conform declaratiilor oficiale ale celor doi ” sefi de stat „,stat mafiot esuat.Cat se poate de clar si incontestabil.Ceilalti,in frunte cu politicienii alesi,turma,se uita tamp la fel ca antilopele gnu la hienele care le devoreaza cate o bovina.Cat se poate de sugestiv.

  3. Politicienii români au trădat prea ușor țară.Lipsa de patriotism și înclinația spre trădare a acestora este evidentă

  4. 32 DE ANI DE MINCIUNA ,DE TRADARE ,DE JAFURI INTERMINABILE FARA NICI O CONDAMNARE PE VIATA !.
    DERBEDEII,HAIMANALELE,TRADATORII ,LEPRELE AU TRECUT SUB SECRET ORCE CONTRACT ,ORCE ANGAJA ROMANIA ;VEZI MAREA TALHARIE ZISA PRIVATIZARE :CE CONTRACTE ?,CE PROGRAME DE INVESTITII ?, TOTUL TRECUT LA SECRET REZULTATUL SE VEDE HIRTIA PE CARE S-AU SCRIS CONTRACTELE DE PRIVATIZARE ERA HARTIE IGIENICA !,ASA SE EXPLICA TRASABILITATEA PREVEDERILOR CONTRACTUALE !.VEZI COMPLICITATEA BNR IN DEZASTRUL FINANCIAR ,VEZI CAPITALUL STRAIN AL BANCILOR PESTE 88% ,ORCE VLAGA A ACESTUI NEAM ESTE STOARSA SI INSTRAINATA !.PNRR O ALTA MOMEALA PENTRU PROSTI ,IRESPONSABILI SI INCONSTIENTI : TI SE VANTURA O MOMEALA DE 14 MILIARDE CA SA IMPRUMUTI 15 MILIARDE !,VEZI CONDITIILE DE IMPRUMUT SECRETIZATE !,VEZI ARANJAMENTELE GASTILOR SI CAPUSELOR PE ACEST PNRR !!,DOAR DACA AI ACCES LA SECRETE !.

  5. Răspândacii PSD uită că guvernul Năstase (PSD) a vândut pe nimic Petromul austriecilor de la OMV.

    • Voi chiar că sînteți spălați de propagandă pe creier, nu?!? Nu vă convine de psd?!? partidulpoporuluibacau.blogspot.com Da’… Și acolo este o problemă, nu?!? Și anume… Scoaterea țării de sub statutul de colonie. Sînt mulți în țara asta, care își zic români, care nu ar vrea asta. Păi atunci… Căutați pe youtube clipul Sarmalele Reci Țara te vrea prost.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger