AcasăPoliticaVanghelie vrea să redea un teren de peste 1 miliard de euro...

Vanghelie vrea să redea un teren de peste 1 miliard de euro locuitorilor sectorului 5. Mesaj clar pentru Orban

Marian Vanghelie, candidatul PSDI la funcția de primar al Sectorului 5, consideră că are o mare datorie față de administrația pe care a păstorit-o vreme de 15 ani: redarea celor 110 hectare luate de către premierul Ludovic Orban de la Consiliul Local al Sectorului 5 și date în administrare Ministerului Apărării.

Vanghelie are planuri mari cu acea suprafață, în cazul în care va câștigă alegerile din 27 septembrie: vrea să facă nu mai puțin de 80.000 de locuințe, să construiască o școală și o grădiniță, un spital, o biserică, dar și un mall. “Avem tot ceea ce este necesar pentru a construi un nou oraș, un nou oraș în București, în capitala țării, în Sectorul 5”, spune politicianul.

Pentru a putea demara acest proiect ambițios, e nevoie, însă, de recuperarea suprafeței în cauză. Candidatul la Primăria Sectorului 5 a făcut deja primii pași necesari în acest sens. În cursul zilei de luni, a depus o plângere prealabilă împotriva Hotărârii de Guvern prin care s -a revocat dreptul de administrare constituit în beneficiului Consiliului Local al Sectorului 5. Totodată, Marian Vanghelie are în vedere să se adreseze și instanței, cu o cerere de suspendare a executării Hotărârii de Guvern nr. 569/2020, până la soluționarea definitivă a cauzei pe fond, dar și cu o cerere de revocare a Hotărârii de Guvern nr. 569/2020.

Mesaj clar pentru Orban

Totodată, politicianul i s-a adresat direct, în mod public, actualului șef al Guvernului, amintind de cazul Institutului Pasteur. ”Îl atenționez pe domnul Orban, care este participant la o strategie prin care acest teren să fie dat unor tâlhari, să pună stop acestor interese! Acest teren valorează peste 1 miliard de euro. Vreau să-i oprim pe acești tâlhari! Nu voi accepta să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Institutul Pasteur, când acești tâlhari au luat câteva zeci de hectare din administrarea acestuia. Avem proiect, avem studiu de fezabilitate, avem tot ce ne trebuie ca în 6 luni de când voi reveni la Primăria Sectorului 5 să construim împreuna un nou oraș. Faptul că domnul Florea nu a reușit să facă nimic asta nu este o problemă a cetățenilor, aceștia sunt nevinovați”, susține Marian Vanghelie.

Istoria acestui teren valoros

Cronologia lucrurilor arată că în urmă cu peste 8 ani, pe vremea când se afla pe scaunul de primar, Marian Vanghelie a reușit sa obțină, în beneficiul sectorului 5, un drept de administrare asupra terenului în cauză, în suprafață de aproximativ 110 hectare și situat între Stadionul Ghencea și Penitenciarul Rahova. După transmiterea dreptului de administrare asupra acestui teren către Consiliul Local al Sectorul 5, s-a făcut un studiu de prefezabilitate, având ca obiect identificarea “viziunii de dezvoltare a acestei bucăți de pământ”.

Cu toate acestea, pe fondul dificultăților întâmpinate de către Marian Vanghelie și având în vedere modificările care au intervenit în ceea ce privește conducerea administrației publice locale a Sectorului 5, demersurile inițiate în vederea realizării acestui proiect de investiții au fost oprite. Totul a culminat cu faptul că actualul primar, Daniel Florea, a pierdut dreptul de administrare asupra terenului în cauză, acesta fiind transferat de către premierul Ludovic Orban, din nou, în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

plangere
author avatar
Andrei Coman
371 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce mai vrea acest personaj ilustru care nu a facut nimic la sectorul 5,si nici la sectorul 1 unde are in subordine toata Primaria prin Petruta Ulmeanu ,Cosmin Fodoroiu si alti dl Tudorache este doar cu numele Primar,ce mai vrea vrea un teren sa si tripleze Averea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger