Cauta

Va vota UDMR Guvernul Ciolacu? Răspunsul scurt dat de Kelemen Hunor

În ziua în care miniștrii propuși de PSD și PNL pentru a face parte din Guvernul ce va fi condus de către Marcel Ciolacu au fost audiați în comisiile de specialitate de la Parlament, votul de învestire fiind programat să aibă loc joi, s-a aflat cum se vor poziționa cei de la UDMR la momentul votului.

Va vota joi UDMR Cabinetul Ciolacu? Un răspuns a venit chiar de la liderul formațiunii politice. „Nu vom vota Guvernul, cum să-l votăm?, a spus Kelemen Hunor, potrivit Digi24.

După retragerea UDMR de la guvernare, pe lista oficială a miniștrilor propuși pentru a face parte din Givernul Ciolacu regăsindu-se doar nume de la PSD și PNL, nu și din cadrul Uniunii, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a făcut mai multe precizări.

Citiți și: UDMR iese de la guvernare. Ce i-a transmis Nicolae Ciucă lui Kelemen Hunor

Stroe (PNL): Singurul care putea să se elimine singur de la guvernare era UDMR însuși

„În momentul de față, există în Parlament și viitorul Guvern va avea o majoritate parlamentară care va permite asigurarea stabilității politice și de guvernare, chiar și fără UDMR. De menționat este faptul că viitorul Guvern va beneficia și de sprijinul voturilor minorităților naționale. Suntem obligați să mergem înainte și să guvernăm. Atât PNL, cât și PSD au făcut un efort pentru a păstra această coaliție în formula inițială, incluzând bineînțeles și UDMR-ul. Singurul care putea să se elimine singur de la guvernare era UDMR însuși, care a condiționat public prezența sa de obținerea sau păstrarea anumitor ministere.

Au avut foarte multe oferte pe masă, serioase evident și de la noi și de la PSD, oferte firești, în limita unei corecte proporționalități pe care fiecare trebuie să o avem în noua structură guvernamentală, am diminuat numărul de ministere, oferte pe care din păcate le-au respins”, a declarat Ionuț Stroe, miercuri, la RFI.

Liberalul spune că se mizează pe o colaborare la nivel parlamentar cu UDMR-ul, chiar dacă formațiunea a ieșit de la guvernare. „Noi mizăm totuși pe o colaborare la nivel parlamentar.
N-ar fi pentru prima oară, pentru că UDMR-ul chiar dacă au existat aceste dificultăți de ultim moment, a dovedit în decursul vremii maturitate (…), dar ne așteptăm să existe totuși o colaborare la nivel parlamentar, de ce nu?”, a mai declarat Stroe.

Ultimele stiri

  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Exit mobile version