AcasăPoliticaVa vota UDMR Guvernul Ciolacu? Răspunsul scurt dat de Kelemen Hunor

Va vota UDMR Guvernul Ciolacu? Răspunsul scurt dat de Kelemen Hunor

În ziua în care miniștrii propuși de PSD și PNL pentru a face parte din Guvernul ce va fi condus de către Marcel Ciolacu au fost audiați în comisiile de specialitate de la Parlament, votul de învestire fiind programat să aibă loc joi, s-a aflat cum se vor poziționa cei de la UDMR la momentul votului.

Va vota joi UDMR Cabinetul Ciolacu? Un răspuns a venit chiar de la liderul formațiunii politice. „Nu vom vota Guvernul, cum să-l votăm?, a spus Kelemen Hunor, potrivit Digi24.

După retragerea UDMR de la guvernare, pe lista oficială a miniștrilor propuși pentru a face parte din Givernul Ciolacu regăsindu-se doar nume de la PSD și PNL, nu și din cadrul Uniunii, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a făcut mai multe precizări.

Citiți și: UDMR iese de la guvernare. Ce i-a transmis Nicolae Ciucă lui Kelemen Hunor

Stroe (PNL): Singurul care putea să se elimine singur de la guvernare era UDMR însuși

„În momentul de față, există în Parlament și viitorul Guvern va avea o majoritate parlamentară care va permite asigurarea stabilității politice și de guvernare, chiar și fără UDMR. De menționat este faptul că viitorul Guvern va beneficia și de sprijinul voturilor minorităților naționale. Suntem obligați să mergem înainte și să guvernăm. Atât PNL, cât și PSD au făcut un efort pentru a păstra această coaliție în formula inițială, incluzând bineînțeles și UDMR-ul. Singurul care putea să se elimine singur de la guvernare era UDMR însuși, care a condiționat public prezența sa de obținerea sau păstrarea anumitor ministere.

Au avut foarte multe oferte pe masă, serioase evident și de la noi și de la PSD, oferte firești, în limita unei corecte proporționalități pe care fiecare trebuie să o avem în noua structură guvernamentală, am diminuat numărul de ministere, oferte pe care din păcate le-au respins”, a declarat Ionuț Stroe, miercuri, la RFI.

Liberalul spune că se mizează pe o colaborare la nivel parlamentar cu UDMR-ul, chiar dacă formațiunea a ieșit de la guvernare. „Noi mizăm totuși pe o colaborare la nivel parlamentar.
N-ar fi pentru prima oară, pentru că UDMR-ul chiar dacă au existat aceste dificultăți de ultim moment, a dovedit în decursul vremii maturitate (…), dar ne așteptăm să existe totuși o colaborare la nivel parlamentar, de ce nu?”, a mai declarat Stroe.

author avatar
Andrei Coman
388 afisari

7 COMENTARII

    • Pot daca isi modifica Statutul. Nu recunosc statul national unitar. Au incercat, dar Tribunalul Bucuresti le-a respins cererea exact din acest motiv. Este lesne de inteles politica pe termen lung a UDMR, adica politica pasilor marunti a Budapestei.

  1. Daca ies udemereii de la borcanul cu miere, de unde furau si ei pe rupte, incepe razboiul civil, mai ales in Transilvania !! oricum, ideea e ca polonezii deja fac pregatiri de razboi, aia oricum vor disparea ca si natie in 2024, doar e zis exact in toate profetiile sfintilor, dar sa vedem daca ciukanezul dobitoque si ciorlakul tzi-gan o sa ii bage pe mamaligarii de romanasi ca si carne de tun in razboi, ca nu au ca si ce altceva sa ii bage 🙂 Scapa numai care poate, deja ciukanezul si-a transferat un US of A majoritatea averii lui, il doare fix in karici ca rusnacii o sa ii bombardeze toate viloaiele lui de neam prost, o sa isi cumpere altele la Miami, unde va fi vecin de viloi cu dulapul nazist 🙂

  2. UDMR CEI MAI MARI HOTI SI LEPRE PENALE LA PUSCARIE CU EI EU II EXPULZAM DE MULT LA CIT NE AU VINDUT ASTIA PE NOI UNGURILOR LOR

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger