AcasăPoliticaVa susţine PNL proiectul privind noua lege a pensiilor? Ciucă, anunț înainte...

Va susţine PNL proiectul privind noua lege a pensiilor? Ciucă, anunț înainte de ședința decisivă Coaliției – VIDEO

sursa foto: captură video

Până să înceapă întrunirea de luni a Coaliției, dar și după o ședință a conducerii PNL, liderul Partidului Național Liberal a ieșit în fața presei cu precizări de ultim moment.

Nicolae Ciucă a declarat, luni, înainte de a merge la şedinţa Coaliţiei, că Partidul Național Liberal va susţine noua lege a pensiilor şi nu doar la modul declarativ.

Ciucă: PNL va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor, nu doar declarativ

Am avut o şedinţă executivă a PNL, am avut o întâlnire şi cu miniştrii PNL, iar acum ne pregătim să mergem la întâlnirea de coaliţie. PNL, aşa cum am anunţat şi dăţile trecute, va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor, nu doar la modul declarativ. Ştiţi foarte bine că am mărit pensiile, în ultimii trei ani, de trei ori.

Efectiv, pe mandatul meu, de la 1.265 lei punctul de pensie la 1.785 lei, ca atare, începând cu 1 ianuarie, vom aplica acel procent de indexare a pensiilor cu rata inflaţiei de 13,8% şi noua lege a pensiilor, de la 1 septembrie”, a declarat Nicolae Ciucă, luni, de la sediul partidului pe care-l conduce.

Citiți și: Sindicaliștii de la Fisc dau din casă: ”Nu are nimeni interesul să întărească structurile ANAF”

Totodată, președintele PNL a menționat că vor fi luate măsurile necesare pentru a avea procesul de digitalizare şi combate evaziunea fiscală, cel puţin cea pe TVA, care se ridică în prezent la 45 miliarde lei.

„Vom lua măsurile necesare, astfel încât să introducem măsurile de digitalizare şi combatere a evaziunii fiscale, cel puţin pe TVA, care în momentul de faţă se ridică la valoarea de 45 de miliarde lei. Măsurile de digitalizare şi de funcţionare a tuturor structurilor ANAF, atât la cele centrale, de la sediul Ministerului de Finanțe, cât şi cele din teritoriu”, a mai anunțat președintele Senatului și al PNL-ului.

Toate aceste aspecte urmează să fie discutate în cadrul ședinței de Coaliție.

author avatar
Andrei Coman
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger