AcasăPoliticaVa fi jale în rândul bucureștenilor care locuiesc la bloc! Firea: „Prețul...

Va fi jale în rândul bucureștenilor care locuiesc la bloc! Firea: „Prețul căldurii în Capitală va fi…”

Va fi jale în rândul bucureștenilor care locuiesc la bloc! Firea: „Prețul căldurii în Capitală va fi...” (foto: Facebook)

Bucureștenii așteaptă cu groază un anunț oficial de la Primăria Capitalei, cu privire la prețul gigacaloriei, cu gândul la cât vor ajunge sumele trecute pe tabelul de la avizier, cu costurile de la întreținere.

În tot acest timp, înaintea ședinței decisive a Consiliului General, în care se va discuta și supune votului propunerea de majorare a prețului gigacaloriei, fosta șefă de la Primăria Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, a ieșit cu un mesaj dur la adresa succesorului său în fotoliul de edil general, Nicușor Dan. Pe care îl acuză de cinism. Și despre care insistă să se știe că „este propunerea sa de a mări prețul”.

Firea: Noul preț propus este de aproape două ori și jumătate mai mare

Gabriela Firea transmite, miercuri, 30 martie, că „prețul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureșteni. Noul preț propus este de aproape două ori și jumătate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluții, nu să-i împovăreze și mai mult de cetățeni”.

Social-democrata vine și cu cifre, în contextul prognozatei scumpiri a gigacaloriei. Și dă ca exemplu costul pentru căldură pentru un apartament cu două camere. „Reforma sistemului de termoficare din București a “reușit”! Soluția găsită de Nicușor Dan este dublarea prețului și cere votul Consiliului General pentru asta.

Acum, bucureștenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicușor Dan este o creștere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuiește într-un apartament cu două camere și plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei”, susține Firea.

Gabriela Firea: Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor

Fostul primar al Capitalei nu doar că îl critică dur pe Nicușor Dan, anunțând că social-democrații din Consiliul General nu vor vota dublarea facturilor, ci aduce în atenție și situația de la Termoenergetica. „Nicușor Dan se dovedește, încă o dată, cinic! Nu-și asumă vreo majorare și lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toți bucureștenii trebuie să știe că este propunerea sa de a mări prețul!

Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor. Există riscul ca bucureștenii să nu poată plăti, să adune datorii uriașe și sistemul să intre în colaps. Așa cum există riscul ca Termoenergetica să primească o avalanșă de solicitări de debranșare din partea cetățenilor.
Termoenergetica este, oricum, la un pas de insolvență! Primăria Capitalei are datorii neplătite de aproape 600 de milioane de lei. Subvenția nu a fost achitată nici măcar când prețul era suportabil”, susține Firea.

Totodată, fostul primar Firea, actualmente ministru al Familiei în Guvernul Ciucă, acuză faptul că „Nicușor Dan nici nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect și transparent edil. Și-au dat seama de abilitățile sale până și oamenii pe care i-a pus să conducă termoficarea din Capitală și care au cerut în mod repetat ajutor de la Guvern”.

424 afisari

3 COMENTARII

  1. Aici s-a ajuns după perindarea partidelor, președinților, miniștrilor la guvernarea României. România a fost un Eldorado pentru HOȚI, MITUITORI, ȘMECHERI, TRĂDĂTORI, nu le-a pasat și nu le pasa de țara și locuitorii ei. Doamna Firea sa nu mai pozeze in Imaculata, pe mandatul dumneaei am avut frig, lipsa apei calde, mizerie in București. Mai nou doamna are tot felul de idei trăsnite pe banii noștri, bine ca nu le da nimeni curs!

  2. De cand nu a mai crescut prețul la mitici? Din 2011?
    Ei vor căldură gratis, pardon, plătită de întreaga țară? Cum e la metrou? Nu, nu, să și le plătească miticii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger