AcasăPoliticaNoi consultări la Cotroceni. Klaus Iohannis, pregătit să anunțe numele premierului!

Noi consultări la Cotroceni. Klaus Iohannis, pregătit să anunțe numele premierului!

klaus iohannisVa anunţa Klaus Iohannis astăzi premierul? Marele favorit este susţinut de coaliţia PNL-USR/PLUS-UDMR

Astăzi, spre seară, am putea afla, în sfârşit, cine va fi viitorul premier al României. Klaus Iohannis a convocat pentru marţi partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui prim-ministru.

Consultările încep la ora 15.00, cu delegaţia PSD, ultima rundă de discuţii fiind programată la ora 17:30, cu delegaţia minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament, iar la final este aşteptat anunţul referitor la premier.

În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru”, a transmis Administraţia Prezidenţială, preluat de news.ro.

Iată programul consultărilor!

  • 5:00 – Partidul Social Democrat (PSD)
  • 15:30 – Partidul Naţional Liberal (PNL)
  • 16:00 – Alianţa USR-PLUS
  • 16:30 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)
  • 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
  • 17:30 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament

Florin Cîţu, favorit la postul de prim-ministru

Liderii PNL, USR PLUS, UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor – au semnat, luni, în prezenţa premierului pe care îl susţin, Florin Cîţu, Acordul de guvernare 2020 – 2024, după mai bine de o săptămână de negocieri pe programul de guvernare şi pe modul de împărţire a portofoliilor de ministru, a funcţiilor de prefect şi a celor de secretar de stat.

author avatar
Andrei Ștefan
163 afisari

3 COMENTARII

  1. „Romani, imbracati-va gros ca nu va asteapta nimic bun PENTRU CA
    O gasca de neispraviti au ajuns sa conduca Romania! Se va repeta „guvernul 0” prin „guWERNERul meu” dar mai profund, mai brutal! Viitor de aur veti avea ……………”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger