AcasăPoliticaUSR-PLUS vrea capul lui Cîţu pentru eşecul campaniei de vaccinare: „De ce...

USR-PLUS vrea capul lui Cîţu pentru eşecul campaniei de vaccinare: „De ce am luat 120 de milioane de doze de vaccin”

florin cituUSR-PLUS vrea capul lui Cîţu pentru eşecul campaniei de vaccinare: „De ce am luat 120 de milioane de doze de vaccin”

Florin Cîţu ar trebui să răspundă pentru eşecul campaniei de vaccinare, este de părere deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu. Acesta cataloghează campania de vaccinare drept un eșec şi acuză autorităţile că au cumpărat prea multe doze de vaccin, în loc să încurajeze testarea gratuită pentru depistarea virusului Sars CoV-2.

USR-istul Ungureanu l-a găsit vinovat pentru eșecul acestei campanii de vaccinare și pe secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„Din lipsă de informare, din păcate, autorităţile s-au decredibilizat în faţa oamenilor. Şi aici aş vrea să spun un lucru important: s-au cumpărat 120 de milioane de vaccinuri. Această campanie de vaccinare şi această campanie de informare a fost coordonată de către domnul Cîţu şi de către domnul Arafat. Şi aici clar, a fost un eşec, pentru că dacă cumperi 120 de milioane de doze de vaccinuri în condiţiile în care ştii sigur că nu aveai cui să-i dai, nici măcar patru doze de vaccin dacă ar fi fost pe fiecare cetăţean român vaccinabil şi tot erau mai multe vaccinuri cumpărate. S-ar fi putut cumpăra mai multe teste, se putea testa gratuit mult mai mult. (…) Când domnul Vlad Voiculescu a vrut să aibă un cuvânt de spus în vaccinare, domnul Cîţu a spus că se ocupă el de campania asta, punct. Deci aici s-au împărţit lucrurile cât se poate de clar”, a declarat Emanuel Ungureanu la Romania TV.

Ungureanu îl trage la răspundere și pe Arafat

Deputatul consideră că „prin exemplul personal, din om în om”, oamenii pot fi convinşi de beneficiile vaccinării anti-COVID. În opinia lui Emanuel Ungureanu, „domnul Arafat şi domnul Cîţu trebuie să răspundă” pentru rezultatele campaniei de vaccinare.

„Se vorbeşte despre obligativitatea vaccinării, în condiţiile în care nicăieri în Europa nu se introduce această obligativitate decât pentru cadrele medicale. Mi se pare firesc să vrei să mergi la spital şi să nu te infectezi de la cei care ar trebui să-ţi salveze viaţa, este un lucru de bun simţ şi de minimă logică”, a adăugat Emanuel Ungureanu.

La data de 1 august, un total de 5.005.436 de persoane s-au vaccinat de când campania de vaccinare a debutat pe 27 decembrie 2020. Dintre acestea, 4.858.584 de persoane sunt vaccinate cu schemă completă, potrivit Comitetului Național de Vaccinare.

author avatar
Andreea Vlad